menuclose

Wacht niet tot je perfect bent

Fotograaf Haarlem

“What screws us up most in life, is the picture in our head of how it’s supposed to be.”

 
Voor de mensen die ‘niet van foto’s houden’: wacht niet tot je perfect bent met foto’s maken. Tot je die kilo’s kwijt bent, je make-up en haar perfect zit of je de mooiste outfit hebt gevonden en weet hoe je moet poseren. Wacht niet op het perfecte moment.

Hoe vaak heb je naar een portret gekeken van iemand waarvan je heel veel houdt en toen gedacht: “Ik hou echt van jou, maar jéétje, had je met die fotoshoot niet even kunnen wachten tot je die kilo’s kwijt was?”. Wat jij ziet is iemand waarvan je heel veel houdt. Je ziet iemand stralen. Blij dat die foto er is. Voor nu.. en voor later.

De bulderende lach van mijn opa

Mijn opa overleed toen ik 15 was. Hij was de eerste grootouder die ging en het maakte enorme indruk op mij. Misschien wel extra omdat ik een hechte band had met mijn opa. Ik fietste zeker eens per week naar zijn huis voor een kop thee en ging zomers mee naar de camping. Mijn opa had zo’n aanstekelijke, bulderende lach. Eentje die je van ver al hoorde aankomen. En hij lachte vaak. Heel vaak. Er is één foto van zijn zeventigste verjaardag met precies die lach. De tijd had de details anders allang weggevaagd, maar dankzij deze foto weet ik nog precies hoe zijn gezicht glom en hoe zijn lippen krulde als hij moest lachen. Ik heb de foto altijd mooi gevonden, maar nu is hij onbetaalbaar.

En het was vast niet de favoriete foto van mijn opa. Misschien vond hij hem zelfs wel verschrikkelijk. Ik kan me er iets bij voorstellen: met een glimmend gezicht. Als we onszelf eens konden zien zoals anderen ons zien, dan zou de hele wereld veranderen. We hebben die roze bril van onze partners, ouders, kinderen en vrienden soms hard nodig. Want als wij in de spiegel kijken, eindigt het vaak met ‘oud’, ‘lelijk’ of ‘dik’.

Portretfotograaf Haarlem

Het is magie

Het is menselijk. Altijd maar wachten op het juiste moment. Maar weet je, dat lichaam van jou is een magisch iets en het verdient het om van gehouden te worden. Het houdt je in leven en zorgt ervoor dat je mag genieten van elke dag. Je doet je lichaam tekort als je alleen maar perfect wilt zijn. Jouw lichaam is perfect. Precies zoals het is. En daarvoor hoef je geen fotomodel te zijn. Echt plezier maken, lief hebben en jezelf zijn. Dát maakt een foto mooi. Wacht niet tot je perfect bent met foto’s maken. Maar geniet, samen met de mensen om je heen. Zodat zij niet straks heel hard hoeven wensen dat ze meer foto’s van jou hadden. Van toen je 25 was en 35, 45, 55. Van hoe je naar ze keek, hoe je lachte en hoe je van ze hield.

Ontneem ze die herinneringen niet met wachten.

Bruidsfotograaf Melanie Caitlin op de foto in Haarlem

Op zoek naar een bruidsfotograaf?

"Ik ben Melanie, bruidsfotograaf en eigenaresse van Happy Photographer. Ik heb een voorliefde voor relaxte bruiloften met de focus op lekker eten, sfeer en samenzijn. Of het nu een classy feest in Amsterdam is, een hippe strandtent of een kas middenin een weiland: ik leg als bruidsfotograaf voor jullie ongezien de ongedwongen, echte momenten vast. Met extra focus op emoties & sfeer."

 

Happy Photographer is bruidsfotograaf in Haarlem e.o. Ben jij op zoek naar een bruidsfotograaf en wil je graag kennismaken? Neem dan contact op via de button hieronder.

x Melanie

let's connect on instagram