FAQ


FOTOGRAAF

Waarom moet ik voor jou kiezen en niet voor een andere fotograaf?
Die keuze is natuurlijk heel persoonlijk en kan ik bijna niet voor je maken. Maar ik kan je wel op weg helpen! Ik vind het zelf super belangrijk dat je blij wordt van mijn foto’s en je enthousiast bent over mijn werkwijze. Kies vooral voor mij als het goed voelt. En dan nog dit..
Kwaliteit: stuk voor stuk foto’s waaraan ik heel hard heb gewerkt
♥ Mooie, ongedwongen foto’s waarop je jezelf écht herkent
♥ Als je naast mooie foto’s ook in bent voor een uurtje lol en liefde
Snelheid: ik lever al binnen een een paar dagen

Welke fotografiestijl heb jij?

Mijn stijl is ongedwongen en zacht. Vaak in kleur, soms in zwart-wit. Ik fotografeer altijd op locatie en ik wil dat je op de foto’s kunt zien dat je je op je gemak voelde. Mijn fotoshoots gaan om lol, liefde, soms een traan – altijd oprechte momenten waarop je vol geluk kunt terugkijken.

Hoe lang fotografeer je al?

Ik fotografeer nu vijf jaar. Eerst naast mijn studie journalistiek waar ik goed heb leren observeren. Ik deed dat toen vooral in de concertzaal als popfotograaf voor tijdschriften en websites. Daar heb ik onder slechte omstandigheden leren werken: haast geen licht, veel beweging en weinig tijd. Langzaam maar zeker begon ik ook particuliere opdrachten aan te nemen. Mijn bedrijf was geboren! Nu fotografeer ik fulltime mensen in opdracht van o.a. gezinnen, bruidsparen, tijdschriften en bedrijven.

Waar ben je gevestigd?

Ik ben gevestigd in Haarlem, een super sfeervolle plek in de randstad, dichtbij Amsterdam en de stranden van Zandvoort en Bloemendaal.

Met welke apparatuur werk je?

Ik werk met Nikon apparatuur. Ik heb twee body’s, portretlenzen en groothoeklenzen, een macro kit, een externe flitser en meer. Kortom: genoeg materiaal om ervoor te zorgen dat ik jou de allermooiste foto’s kan aanbieden.

FOTOSHOOT
We willen je graag boeken. Hoe werkt dat?
Hoera! Op de prijzen pagina’s van ieder fotopakket heb ik uitgebreid beschreven hoe een fotoshoot in zijn werk gaat. Voor up-to-date informatie verwijs ik je daarom door naar deze pagina’s. Alles al helemaal doorgelezen? Mail of ben lij dan met je ideëen, dan maken we meteen een afspraak.

Maar, ik ben helemaal niet fotogeniek..

We zijn ook niet allemaal fotomodel en dat maakt helemaal niets uit. Ik fotografeer het liefst echte mensen die genieten van het leven want dat zie je zeker terug op de foto. Dat plezier, die lol, die twinkeling: dát maakt een foto mooi.

Wie bepaalt de locatie voor de fotosessie?

Soms ik, soms jullie, vaak samen. Voor fotoshoots ken ik inmiddels tientallen plekken die ontzettend leuk zijn voor foto’s. Van stranden, bossen tot mooie straten en fotogenieke plekken in jouw eigen huis. Natuurlijk mag je zelf ook suggesties doen! Als je altijd al foto’s hebt willen maken op dat ene plekje dan gaan we gewoon naar dat ene plekje toe.

Kunnen we een optie krijgen op onze trouwdatum?

Helaas werk ik niet met opties. Het kiezen van een bruidsfotograaf kan best lastig zijn. Tip: als het goed voelt, is het meestal ook goed. Twijfel dus niet te veel en vertrouw vooral op je gevoel.

Hoeveel foto’s maak je tijdens onze sessie?

Het aantal foto’s verschilt per fotoshoot, maar bij elke sessie zorg ik ervoor dat je alleen de absolute top ontvangt. Dat zijn foto’s die een verhaal vertellen, technisch helemaal in orde zijn en die je met plezier boven de bank kunt hangen. Uit die selectie kies jij vervolgens jouw favorieten uit!

Ik heb geboekt en wil afzeggen. Kan dat?

Je kunt jouw fotoshoot tot 1 week van tevoren kosteloos afzeggen. In de algemene voorwaarden die je bij boeking digitaal van mij ontvangen hebt, staat precies wanneer deze regel geldt. Na 1 week of bij niet komen opdagen, breng ik de kosten voor de fotoshoot volledig in rekening.

LEVERING
Wanneer lever je de foto’s?

Fotoshoots al binnen een paar dagen en bruidsreportages binnen twee weken. Vaak veel eerder! Ik houd bovenstaande tijden aan.. nou ja, gewoon voor de zekerheid ;-)

Hoe worden de foto’s geleverd?
De foto’s worden geleverd via WeTransfer. Je ontvangt van WeTransfer een mail met daarin een ‘download’ knop. Voeg noreply@wetransfer.com toe aan je contacten zodat je de mail niet mist! Klik op download en kies een map op je computer waarin je de foto’s wilt opslaan. Als de download klaar is, staan de foto’s in de door jou gekozen map op je computer en kun je ze bekijken en gebruiken!

Zijn de foto’s die ik ontvang groot genoeg om af te drukken?

Dat zijn ze zeker! De foto’s gaan direct van de camera naar de computer waar ik ze helemaal bewerk. Al die tijd blijven ze dezelfde grootte. Via jouw eigen webpagina kun je ze vervolgens  laten afdrukken.

Kan ik ook meer foto’s nabestellen?

Ja, zeker. Bij elk pakket ontvang je een persoonlijke website met webstore waarop je nabestellingen kunt doen. Bijvoorbeeld extra afdrukken, canvassen en foto-albums.

BETALING
Hoe werkt de betaling?

Je kunt voor of na de fotoshoot contact betalen of digitaal betalen via internetbankieren. Fotoshoots en portfolio fotoshoots dienen maximaal 14 dagen na de fotoshoot betaald te zijn. De bruidsreportage boekingsreservering van 30% dient bij boeking betaald te worden. De resterende 70% dient maximaal binnen 14 dagen na de bruiloft betaald te zijn. Zodra de betaling binnen is, worden de foto’s geleverd.

Mijn vraag staat hier niet bij..

Hoe is het mogelijk! Ik heb zo m’n best gedaan op deze lijst. Dan zit er niets anders op dan toch even te mailen of te bellen: info@happyphotographer.nl of 06 – 57874801.