12 Indoor Kerst fotoshoot ideeën voor de feestdagen

FacebookPinterestDelen

Als u op zoek bent naar ideeën voor kerstfoto’s binnenshuis, bent u bij ons aan het juiste adres.

Ik weet dat sommigen van jullie het misschien een beetje vroeg vinden om een kerstfotoshoot te bespreken. Maar het is eigenlijk het perfecte moment.

Veel mensen en bedrijven moeten rond deze tijd professionele fotografen inhuren. Aan de ene kant moet je je fotograaf boeken voordat hij het te druk krijgt.

Maar wat nog belangrijker is, u hebt tijd nodig om uw kerstkaarten of brochures voor de feestdagen voor te bereiden, af te drukken en op te sturen. Winkels krijgen hun kerstversiering en delen promotiemateriaal uit na Thanks Giving.

Timing is niet heel anders voor mensen die de traditie van het sturen van kerstkaarten naar hun geliefden levend houden. Ze moeten ze een paar weken van tevoren mailen, anders worden ze na de feestdagen bezorgd.

Zoals je kunt zien, zelfs als het geen december is, zijn er veel redenen om na te denken over je kerstfoto-ideeën.

Dus, als je onze gids voor kerstfotografie al hebt gelezen, is het nu tijd om terug te duiken in de feeststemming met deze fotoshoot-ideeën.

Inhoudsopgave

12 Indoor Kerst fotoshoot ideeën voor de feestdagen

1. Bijpassende pyjama

Credit: Elke rijstrook

Veel mensen vinden het leuk om elk jaar hun kerstfoto te maken. Sommigen huren zelfs een professionele fotograaf in voor de familiefoto.

Als je deze traditie hebt, weet je hoe moeilijk je moet beslissen wat je moet dragen. De juiste garderobe helpt je om je kerstfoto-ideeën tot leven te laten komen.

Bijpassende pyjama’s maken een geweldige outfit voor de familie kerstfoto. Ze hoeven geen vakantiethema te hebben; ze zullen nog steeds het gevoel van familie-eenheid geven.

2. Gebruik feestelijke rekwisieten voor je harige vrienden

Bron: Jakob Owens

Onze huisdieren mogen de feestdagen niet missen. Je kunt tonnen kerstfoto-ideeën doen, inclusief je harige vrienden.

Een daarvan is om vakantiedecoraties toe te voegen als rekwisieten. Het beste hieraan is dat het voor meerdere huisdieren werkt, van een hamster tot een paard.

Afhankelijk van het type rekwisieten dat je gebruikt, kun je schattige of grappige kerstfoto’s maken.

 • Tips voor kattenfotografie
 • Tips voor hondenfotografie

3. Feeënlichtjes

Bron: Olya Kobruseva

Feeënlichtjes zijn een must-have in je vakantiefoto’s. Er zijn veel kerstfotoshoot-ideeën die je kunt doen met slierten feeënlichtjes.

Je kunt ze bijvoorbeeld opnemen in je stilleven om wat vakantietwinkeling toe te voegen.

Je kunt ook een kerstavondsfeer creëren als je ze gebruikt als het hoofdlicht voor je onderwerp. Bovendien zijn ze geweldig als een feestelijke achtergrond en zien ze er geweldig uit als je een groot diafragma gebruikt om ze als bokeh-ballen in de opname te laten lijken.

 • Hoe maak je een bokeh-achtergrond

4. Aankleden

Credit: Marta Wave

Verkleden voor de fotoshoot zorgt ervoor dat je leuke vakantiefoto’s krijgt. Als je het simpel wilt houden, kan het hele gezin kerstmutsen dragen.

Om er echter echt in te komen, kun je meer uitgebreide kostuums krijgen. Mama en papa kunnen bijvoorbeeld de kerstman en mevrouw Claus zijn, terwijl de kinderen elfen of rendieren kunnen zijn.

Anders kun je je favoriete kerstfilm gebruiken als thema voor je kostuums.

5. Traditionele kerstgerechten

Bron: Nicole Michalou

Niets zegt vakantieseizoen zoals sommige traditionele, zelfgemaakte gerechten. U kunt dus voedsel opnemen of laten zien voor een aantal prachtige kerstfoto’s.

Er zijn zoveel kerstfotoshoot-ideeën rond eten dat ze het hele artikel zouden kunnen vullen. Dus ik zal er een paar noemen.

Als u op zoek bent naar ideeën voor familiekerstfoto’s, kunt u ze fotograferen terwijl u quality time doorbrengt. Bijvoorbeeld papa of mama met de kinderen kerstkoekjes bakken.

Of, yu kunt de familieleden rond de tafel fotograferen die allemaal zijn opgezet met het kerstdiner.

Een ander kerstfotoshoot-idee met eten is om stillevenfotografie te doen. Je kunt veel creatieve ideeën opdoen voor prachtige foto’s rond het thema Vakantie.

Maak bijvoorbeeld een flat lay met zuurstokken of een klein stadje gebouwd met peperkoekhuisjes.

6. Maak een bokeh

Met dank aan Tim Mossholder

Je kunt de kerstverlichting gebruiken om mooie bokeh te creëren. Dit eenvoudige idee kan een prachtige foto maken. Bovendien kun je het gebruiken als kerstachtergrond voor andere foto’s.

Als u geen lens met een groot diafragma bezit om dit effect te proberen, kunt u het effect altijd nabootsen door de achtergrond in Lightroom te vervagen.

7. De kerstboom versieren

Bron: Jonathan Borba

Een van de meest memorabele foto’s van een kerstfotoshoot is om vast te leggen van de familieleden die de boom versieren.

Aan de ene kant is het een van de meest kostbare momenten van het vakantieseizoen. Aan de andere kant is het een geweldig fotoshoot-idee omdat je de familie niet hoeft te poseren.

Begin gewoon met fotograferen terwijl ze op natuurlijke wijze met elkaar omgaan. Ik weet zeker dat ze een geweldige tijd zullen hebben en dat je veel geweldige foto’s zult krijgen.

8. Cadeautjes openen

Credit: евгения

Een andere populaire keuze onder de kerstfotoshoot-ideeën is het maken van foto’s van het openen van cadeaus. Dit vangt de geest van kerstochtend.

De burst-modus van je camera is hier de sleutel om de beste foto’s te maken zonder een van de onbetaalbare tussenliggende momenten te missen.

9. Een kristallen bol gebruiken

Bron: Bob Springbob

Een van de meest trendy kerstfoto-ideeën is om de boom door een kristallen bol te vangen. Je kunt echter wel experimenteren met andere onderwerpen. Probeer de cadeaus of een kerstmanversiering te fotograferen. Of misschien zelfs een familiekerstportret.

 • Kristallen bol fotografie tips

10. Geef een kerstfeest

Credit: Cottonbro (links) / Olia Danilevich (rechts)

Niet alle kerstfotoshoot ideeën hoeven over familiefoto’s te gaan. Je kunt ook de kerstsfeer vastleggen door het te vieren met goede vrienden.

Je kunt vergelijkbare ideeën gebruiken in de kerstfotoshoot van een vriend als bij een familiefotoshoot. Bijvoorbeeld het dragen van kerstmankostuums of poseren voor een versierde schoorsteenmantel.

Het kunnen echter ook leuke foto’s van een feest zijn en het kerstthema subtieler maken.

11. Probeer lichtschilderen

Bron: Umesh Soni

Enkele van de meest creatieve kerstfoto-ideeën is om lichtschilderen met lange belichtingstijd te maken.

Hiervoor moet je foto’s maken in volledige duisternis. Vervolgens kunt u uw fotoshoot-ideeën tekenen of schrijven met behulp van een zaklamp of een gloeiende stok.

Het kan een kerstboom, een ster of een Merry X-mas-teken zijn. Met behulp van deze techniek kun je een aantal zeer creatieve kerstfoto’s maken.

 • Hoe lichtschilderen te doen

12. Bezoek de rommelmarkt voor vintage rekwisieten

Credit: Cris Dinoto

Om je kerstfoto een vintage look te geven, bezoek je een aantal rommelmarkten en kringloopwinkels voor wat rekwisieten.

Je kunt niet te specifiek worden over je kerstfoto-ideeën met tweedehands items. Je moet flexibel zijn en openstaan om geïnspireerd te worden door de items die je vindt.

Vervolgens kun je je vintage kerstfoto plannen rond de rekwisieten die je hebt gekocht en niet proberen te wachten tot de winter voor de perfecte omgeving voor je shoot.

 • Tips voor winterfotografie

Hoe maak je een zelfgemaakte kerstachtergrond?

Voor je kerstfoto’s kun je een prachtige meerlaagse gedrapeerde achtergrond maken. Als je er meer diepte aan wilt toevoegen, kun je ook een doe-het-zelf ballonkerstboom toevoegen.

In de video abvove gebruiken ze een pijp en een drapebuis. Je kunt echter fotografie-achtergrondstandaards gebruiken, die net zo goed werken.

Begin met een laag ondoorzichtige witte gordijnen die de hele dwarsbalk bedekken. Je hebt een rood-wit gestreepte stof nodig op de tweede laag. Je kunt hier een drape van maken door een zak aan de breedtezijde van het materiaal te maken. Je kunt ijzeren plakband gebruiken als je geen naaimachine hebt.

Deze gestripte laag bedekt alleen het midden van de dwarsbalk. Voeg vervolgens op een derde dwarsbalk tien gordijnen toe door een symmetrisch patroon van vijf aan elke kant te maken. Begin met twee gouden gordijnen in het midden. Dan een rode aan elke kant, gevolgd door een witte, een andere rode en een donkergroene.

Nu is het tijd om te beginnen met plooien. Je hebt wat ritssluitingen nodig om dingen op hun plaats te houden. Begin met het plooien van de gouden en de rode gordijnen vanuit het midden. Zorg ervoor dat ze netjes en symm zijnstreng. Houd ze vervolgens vast met een ritssluiting in het midden van de dwarsbalk.

Plooi vervolgens de drie andere gordijnen en gebruik een ritssluiting om ze aan elke kant op de statieven te houden. Je kunt de ritsbanden bedekken met linten.

Plooi nu de gestreepte stof van de tweede laag en gebruik ritsbanden om er aan elke kant een te hebben. Het moet tussen de gordijnen zitten die je eerder hebt gemaakt. Alle ruimtes tussen deze gordijnen zullen de eerste laag ondoorzichtige witte gordijnen onthullen.

Dat is alles wat je nodig hebt voor een mooie diy-achtergrond. Je kunt een ballonkerstboom toevoegen om meer diepte toe te voegen als je dat wilt.

Begin met het maken van clusters van groene ballonnen. Vlak vervolgens het eerste cluster af.

Gebruik vervolgens visdraad om een tweede laag ballonnen toe te voegen. Blijf doorgaan door kleinere ballonnen op elke laag te gebruiken. Voeg bovenaan een stervormige ballon toe.

Je kunt wat versieringen tussen ballonnen toevoegen om je boom te versieren als je dat wilt.

 • Beste foto-achtergronden en achtergronden

Hoe voeg ik een kerstachtergrond toe aan een foto?

Credit: Lascot Studio (onderwerp) / Susanne Jutzeler Sujufoto (achtergrond)

Als je een kerstachtergrond in een foto stopt, kun je een magische sfeer toevoegen die een perfecte kerstkaart zal maken.

Ik zal je laten zien hoe je dit in Photoshop kunt doen, maar je kunt elk ander programma of app gebruiken.

 • Open de foto waaraan u de kerstachtergrond wilt toevoegen.
 • Selecteer het onderwerp. Je kunt elk gereedschap gebruiken, maar ik deed het met Object selection > Select Subject.
 • Kopieer en plak het onderwerp op een nieuwe laag. U kunt dit doen met de sneltoets Ctrl of Cmd + J.
 • Ga naar het menu Bestand > Plaats ingesloten. Hiermee wordt een browservenster geopend. Navigeer door uw bestanden en selecteer de afbeelding die u als achtergrond wilt gebruiken.
 • Sleep deze laag onder de laag met je onderwerp.
 • Je kunt je onderwerp verplaatsen en aanpassen als dat nodig is.

Heb je goede kerstfoto-ideeën gevonden?

Wanneer je van tevoren moet werken, zijn het weer of straatversiering niet altijd geschikt voor je kerstfotoshoot-ideeën in de buitenlucht.

Dus ik hoop dat deze lijst met kerstfoto-ideeën voor binnenshuis nuttig was. Laat ons in de comments weten of dit de eerste kerst is dat je de familiefoto van tevoren maakt en hoe is het gegaan.

Als je het eerder hebt gedaan, deel dan hieronder je meest succesvolle kerstfoto-ideeën. Laat je opmerkingen anderen inspireren.

Hoe dan ook, we horen graag van je!

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer