12 Zonnebloem Veld Fotoshoot Ideeën + Kleding &Posing Tips

FacebookPinterestDelen

Krijg een aantal geweldige ideeën voor je volgende zonnebloemfotoshoot met deze heldere en vrolijke zomergids!

We laten je ook zien wat je moet dragen naar een zonnebloemfotoshoot, hoe je moet poseren in een veld vol zonnebloemen en zelfs hoe je de foto’s kunt bewerken zodat ze er extra geweldig uitzien!

De gele bloemblaadjes en wazige bruine centra van zonnebloemen bestaan eigenlijk uit zo’n 2.000 individuele bloemen, die iconische look bieden die elke foto aanvult.

Nu is het tijd om inspiratie op te doen met een aantal leuke zonnebloemveld fotoshoot ideeën.

Inhoudsopgave

12 prachtige en leuke zonnebloemfotoshoot-ideeën

Je moet je camera klaarzetten als het die tijd van het jaar is waarin de weilanden geel bedekt zijn.

Hier zijn enkele zonnebloemveldfotoshoot-ideeën om je te laten inspireren.

Focus op een enkele zonnebloem

Bron: Kyaw Tun

Een zonnebloemveld zorgt voor een prachtige achtergrond, maar een enkele zonnebloem is een geweldig brandpunt. Dit is natuurlijk het geval voor natuurfotografie. Maar het kan ook een speels rekwisiet zijn in een creatieve zonnebloemveldportretfoto.

Het model kan bijvoorbeeld vanachter een zonnebloem naar buiten pieken, of het kan het hele gezicht bedekken.

 • Natuurfotografie citaten

Doe een portretfotoshoot voor een paar

Bron: Maksim Goncharenok

Een zonnebloemveld is een geweldige locatie voor professionele portretfotografie van koppels. Het is romantisch en natuurlijk, zodat je prachtige foto’s kunt maken.

Het is ook een uitstekende setting voor familieportretten of een fotoshoot met beste vrienden.

 • Natuurlijke paarhoudingen

Fotografeer vanuit een lage camerahoek

Credit: Mokkammad Syaiful

De meeste zonnebloemveld fotoshoot ideeën hebben te maken met poses en rekwisieten. In plaats daarvan gaat deze over compositie en camerahoek.

Als u de camera op een lager niveau plaatst, moet u deze omhoog kantelen om naar het onderwerp te kijken. Dit zal de groei van de bloemen benadrukken. Hierdoor ziet uw model er ook langer en eleganter uit. Het creëert ook een foto met een krachtigere impact.

Een picknickscène opzetten

Bron: Zhang Kaiyv

Op locatie zijn betekent niet dat je geen rekwisieten of landschappen naar je fotoshoot kunt brengen. Een van de meest geschikte zonnebloemveldfotoshoot-ideeën is het opzetten van een picknickscène.

Het is passend en gemakkelijk te doen. Schik een deken op de grond met een mand en een paar andere rekwisieten en je bent klaar om te schieten. Je krijgt een aantal mooie zonnebloemveldportretten.

Profiteer van ‘slecht’ weer

Bron: Ramazan Ataş

Een zonnebloemveld is prachtig, ook al is er geen perfecte blauwe lucht op de achtergrond. Een stormachtige lucht kan drama toevoegen, of een winderige dag zorgt voor een meer dynamische shoot.

Je kunt een lange sluitertijd gebruiken als je wat bewegingsonscherpte wilt vastleggen. Zo niet, gebruik dan een snelle om de beweging van de bloemen te bevriezen.

Zwangerschap fotoshoot

Bron: Gabriela

Professionele fotografen zijn vaak op zoek naar een creatieve locatie voor een fotoshoot. Als uw klant een gezin of een aanstaande relatie is, is iets in de natuur ideaal. Dus, als het seizoen goed is , waarom zou je dan niet naar een veld met zonnebloemen gaan?

 • Zwangerschap fotoshoot poses

Zeepbellen toevoegen

Bron: Andre Furtado

Zonnebloemvelden zijn absoluut prachtig op zichzelf. Als je echter een vleugje magie aan je zonnebloemfoto’s wilt toevoegen, moet je creatief worden.

Een van de beste zonnebloemveldfotoshoot-ideeën die ik heb gezien, is het toevoegen van zeepbellen. Je kunt bellen blazen tijdens het schieten of gebruik een bellenblaasmachine. Anders kunt u ze toevoegen wanneer u uw afbeeldingen nabewerking uitvoert. Dat is aan jou.

Bevries beweging

Tegoed: Breno Cardoso

Soms kun je uit zonnebloemveld fotoshoot ideeën. Je kunt poses vergeten en beginnen na te denken over acties om dingen op te schudden.

Stel een snelle sluitertijd in op uw camera-instellingen en schakel de burst-modus in.

Vraag vervolgens je onderwerp om te rennen, springen, enz. Je kunt zo creatief worden als je wilt.

Huisdier fotografie fotoshoot

Bron: Anna Laboda

Dierenfotografie is een prachtig genre om buiten te doen. Je kunt een bloemenveld voorstellen als locatie voor de shoot. Op deze manier kun je hun harige vriend vangen te midden van de kleurrijke bloemhoofdjes.

 • Honden fotoshoot ideeën

Een portret met een geringe scherptediepte

Credit: Designecologist

De meeste zonnebloem fotoshoot ideeën benadrukken de prachtige bloemen. Misschien staan ze op de voorgrond of spelen ze een belangrijke rol op de foto. Voor deze opname stel ik het tegenovergestelde voor.

Leg je onderwerp vast op de voorgrond en neem het grootste deel van het frame in beslag. Kies vervolgens in uw camera-instellingen een groot diafragma om een geringe scherptediepte te hebben. Op deze manier heb je de gele bloemen wazig op de achtergrond.

Een groothoeklens gebruiken

Credit: R D Smith

Elke portretfotograaf zal je vertellen dat je geen groothoeklens moet gebruiken voor een portret. Dit komt omdat deze lenzen vervorming veroorzaken.

U kunt ze echter voor creatieve doeleinden gebruiken. Bijvoorbeeld als je een kind vastlegt in een bloemenveld en wat extra interesse in je foto wilt. Dan is het OK om wat vervorming te creëren met een korte brandpuntsafstand.

Het is ook nuttig om over te brengen hoe uitgestrekt het zonnebloemveld is. In dit geval is het beter om voldoende afstand te houden van het onderwerp. Op deze manier worden ze niet vervormd.

Een macrolens gebruiken

Krediet: Pixabay

Niet alle zonnebloemveld fotoshoot ideeën zijn voor portretten. Je kunt ook unieke natuurfotografie doen. Richt je bijvoorbeeld op één zonnebloem met zijn bloemblaadjes en het dierenleven dat het bevolkt. U kunt een macrolens gebruiken voor dit type foto.

 • Ideeën voor bloemfotografie

Wat draag je naar een zonnebloemfotoshoot?

Bron: Blake Cheek

Complementaire kleuren staan tegenover elkaar in een kleurenwiel. Deze theorie stelt dat naast elkaar complementaire kleuren een combinatie met hoge impact creëren vanwege hun contrast.

Dus, het gebruik van complementaire kleuren in je garderobe voegt visuele interesse toe. Je kunt bijvoorbeeld blauwe kleding dragen tegen de gele bloemen.

Bron: Jeffrey Surianto

Terwijl complementaire kleuren je helpen om op te vallen, geeft een analoge kleur een gevoel van eenheid. Als je het gevoel wilt hebben dat je één bent met de natuur, kun je geel dragen voor je fotoshoot. Het zal een harmonieuze foto creëren.

Bron: Maksim Goncharenok

Een hoed is een van de meest populaire accessoires voor een zonnebloemveldsessie. Het is afgestemd op het onderwerp en het zal je beschermen tegen het krijgen van zonnebrand.

Vergeet niet dat je dit in de zomer doet, wanneer de zonnestralen behoorlijk sterk zijn. Ook kan het je helpen om onflatteuze schaduwen op je gezicht te voorkomen. Op deze manier zie je er prachtig uit op je zonnebloemfoto’s.

 • Ideeën en tips voor zomerfotografie

Bron: Adam Kontor

Een vloeiende jurk is heerlijk voor een zonnebloemveld fotoshoot. Het zal je ook fris houden, omdat de zomer in de meeste regio’s behoorlijk heet kan zijn. Als er een beetje wind is, zorgt dat voor mooie en dynamische vormen.

Hoe poseer je in een veld met zonnebloemen?

Enkele poses

Heb je een zonnebloemveldportretsessie? Hier zijn enkele poses die u kunt proberen.

Bron: Tan Danh

Houd een of meer zonnebloemen voor je gezicht.

Bron: Eleni Trapp

Leg beide handen op je middel. Je kunt ze ook in je zakken stoppen. Het idee is om de armen van het lichaam te scheiden en een meer dynamische vorm te creëren door de ellebogen te buigen.

Bron: Gabriela Cheloni

Ga op de grond zitten en gebruik je handen om de aandacht op je gezicht te richten. Dit kun je doen door je kin op je handen te leggen of met je haar te spelen.

 • Zittende houdingen

Bron: Andrea Piacquadio

Richt de camera met het zonnebloemveld als achtergrond en til beide armen op. Deze houding geeft een gevoel van vreugde alsof je de schoonheid van de natuur omarmt.

Bron: Andrea Piacquadio

Een variatie op de vorige foto is om je armen omhoog te houden om met je hoofd te spelen of je hoed vast te houden. Je kunt je lichaam ook op 45 graden draaien om een merts flatterende pose.

Bron: Noelle Otto

Draai je rug naar de camera en kijk naar het zonnebloemveld. Deze pose is perfect als je een hoed draagt want dat geeft een uitstekende ronde vorm op de voorgrond.

Vervolgens kunt u een driehoekige vorm toevoegen door de hoed met uw hand vast te houden. Dit zorgt voor een uitstekende compositie in een zonnebloemveldfoto.

Bron: Radu Daniel

Een leuke variatie op de vorige pose als je geen hoed hebt, is om gewoon beide armen omhoog te strekken. Deze pose ziet er nog beter uit als je zonnebloemen vasthoudt.

Natuurlijk moet je de zonnebloemen niet alleen voor een foto bijsnijden. Vraag om toestemming en kijk of het OK is om de bloemen te knippen. Je moet altijd respect hebben voor de natuur en nooit schade aanrichten tijdens een fotoshoot.

Koppels poses

Bron: Danilo Barbosa

Voor koppels is het ook OK om je rug naar de camera te keren. Je kunt in elkaars armen zitten en het hele veld zonnebloemen voor je aanschouwen.

Bron: Lauren Richmond

Kijken naar het veld is ook een uitstekend zonnebloemfotoshoot-idee voor een paar vrienden. Je kunt knuffelen of gewoon naast elkaar zitten.

Bron: Maksim Goncharenok

Een van de beste zonnebloemveldfotoshoot-ideeën voor koppels is om hand in hand te lopen. Dit geeft veel fotomomenten. Beiden lopen bijvoorbeeld weg van de camera en een van jullie kijkt terug naar de fotograaf.

Bron: Lauren Richmond

Maak een handhart met je partner of je beste vriend met het zonnebloemveld op de achtergrond. Je kunt de zon of een zonnebloem in het hart inlijsten om creatiever te zijn.

Vraag de fotograaf waar je je handen moet positioneren voor een betere compositie.

 • Handhoudingen

Groepshoudingen

Bron: Hannah Busing

Je kunt allemaal knuffelen en naar de camera leunen. Hierdoor voelt de kijker zich meer verbonden met het onderwerp. Het is ook meer flatterend voor de modellen.

Bron: Hannah Busing

Een andere standaardhouding voor een groep is om de mensen op lengte te rangschikken. Je kunt de hoogste in het midden plaatsen en een symmetrische compositie naar de zijkanten doen. Natuurlijk is de mooie touch om het zonnebloemveld op de achtergrond te hebben.

 • Een groepsfoto maken

Bron: Antonino Visalli

Er is geen betere pose dan een uitbarsting van natuurlijk lachen. Vraag de groep gewoon om in het zonnebloemveld te gaan staan. Op deze manier hebben ze zonnebloemen op de voorgrond en de achtergrond.

Pas de camera-instellingen aan om een geringe scherptediepte te creëren om de focus op de modellen te houden. Begin dan met schieten. U kunt fotoprompts gebruiken om een natuurlijke reactie te genereren.

Timing advies voor foto’s in Sunflower Fields

Meestal is het beste moment van de dag voor een buitenfotoshoot tijdens het gouden uur. Voor zonnebloemveldfotografie is dit niet noodzakelijkerwijs waar.

Ja, het gouden uur is een garantie voor verbluffende foto’s. De kleurtemperatuur op dat moment is echter vrij warm. Dit betekent dat al uw afbeeldingen een geeloranje kleurzweem hebben.

Hoewel dit mooi is voor een shoot of twee, zal het de natuurlijke kleuren van de zonnebloemvelden niet benadrukken.

Bedenk ook dat jonge zonnebloemen naar het oosten draaien in afwachting van de ochtendzon. Dus als je te vroeg of te laat op de dag gaat, moet je nadenken over de oriëntatie van de bloemen. Volwassen zonnebloemen doen dit echter niet, dus het is een kwestie van het seizoen timen.

Welk tijdstip van de dag is het beste voor zonnebloemfoto’s?

De meeste mensen gaan naar een zonnebloemveld op zoek naar een geel veld tegen een blauwe lucht. Om dit te krijgen, heb je wit licht nodig – wanneer de zon schijnt.

Je moet wel oppassen dat je harde schaduwen op je onderwerp krijgt. Je kunt dus ’s ochtends of’ s middags een zonnebloemveldfotografiesessie organiseren. Zorg ervoor dat het niet te dicht bij de zonsopgang of de zonsondergang is, tenzij je op zoek bent naar die warme kleuren.

Als er wat wolken aan de hemel zijn, wacht dan tot een wolk de directe zon bedekt. Op deze manier heb je een mooi zacht licht op je onderwerp en het zonnebloemveld.

In welke maanden bloeien zonnebloemen?

Zonnebloemen, zoals hun naam al zegt, hebben zon nodig. Het zijn dus vooral zomerse bloemen. Elke breedtegraad kan echter een iets andere tijd hebben.

Hier is een lijst van enkele van de gebieden met de beste zonnebloemvelden over de hele wereld en hun bloeiperiode.

Over het algemeen worden zonnebloemen geplant nadat het risico op vorst voorbij is. Meestal wanneer de temperaturen niet lager worden dan 10 graden Celsius.

Bereken vervolgens ongeveer 60 dagen voordat de bloemen bloeien. Natuurlijk is het hangt af van de verscheidenheid aan zonnebloemen.

 • Toscane, Italië: half juni tot half augustus
 • Ontario, Canada: half juli tot half augustus
 • Queensland, Australië: januari tot maart
 • VK: eind juli tot half september.
 • Texas, VS: mei tot juli
 • North Carolina, VS: eind juni tot begin augustus.
 • Andalusië, Spanje: mei tot juli
 • Zuid-Afrika: november tot maart

Hoe bewerk je zonnebloemfoto’s?

Bron: Andre Furtado

Je kunt alle zonnebloemfotoshoot-ideeën hebben, maar slechte bewerking kan zelfs de beste foto’s verpesten. Ik gebruik Lightroom en Photoshop als mijn standaard bewerkingsprogramma’s, maar voel je vrij om degene te gebruiken die je verkiest.

Je kunt beginnen met het corrigeren van de lensvervorming. Dit is een goede gewoonte die u moet opnemen in uw bewerkingsworkflow voor elke fotografie.

Gebruik vervolgens het gereedschap Bijsnijden om de compositie te verfijnen en de horizon recht te trekken als uw foto dat nodig heeft. Vervolgens kunt u doorgaan met het aanpassen van de belichting en kleur.

Elke zonnebloemfoto heeft andere aanpassingen nodig. Je kunt er niet vanuit gaan dat je dezelfde bewerking doet omdat het hetzelfde onderwerp is.

Hoe dan ook, er zijn enkele handige tips die je kunt toepassen op de meeste van je zonnebloemafbeeldingen. Als je tegen de zon fotografeerde, zorg er dan voor dat er geen knipsels zijn. U kunt dit doen met behulp van de schuifregelaars Wit en Hooglichten.

Zorg er vervolgens voor dat het onderwerp goed verlicht is, vooral het gezicht van het onderwerp op een portret. Vaak als je tegen de zon fotografeert, is het onderwerp te donker. U moet dus de schuifregelaar Schaduwen gebruiken.

Pas nu de witbalans aan. Je foto kan een kleurzweem hebben, afhankelijk van het tijdstip van de dag en het aantal wolken.

Vervolgens kunt u de kleuren versterken om de blauwe lucht en het geel op de bloemen te benadrukken. Hiervoor kunt u de schuifregelaar Verzadiging gebruiken. Als uw bewerkingsprogramma u toestaat om individuele kleuren te beheren, nog beter.

Dat is alles wat je hoeft te doen voor je zonnebloemveldfoto’s als je een natuurlijke look wilt. In plaats daarvan kunt u het gereedschap Kleurcorrectie gebruiken of een voorinstelling toevoegen als u een andere stijl hebt.

 • Ontdek hier hoe u Lightroom kunt krijgen

Laatste woorden

Ik hoop dat je genoten hebt van deze zonnebloemvelden fotoshoot ideeën. Deel met ons in de comments eventuele andere tips en ideeën die je hebt om deze prachtige bloemen te fotograferen.

Of je nu liever portretten, landschappen of stillevens fotografeert, maakt niet uit. Als je van zonnebloemfotografie houdt, praat dan mee!

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer