15 pre-wedding fotoshoot ideeën, tips en poses voor 2023

Een pre-wedding fotoshoot vindt plaats dagen, weken of maanden voor de trouwdag van het paar. Het staat ook bekend als een verlovingsfotoshoot.

Een pre-wedding shoot is een geweldige manier voor koppels om hun trouwfotograaf te leren kennen en zich comfortabel te voelen voor de camera voor hun grote dag.

koppels

Samen Kaarten

Zet 76 van de beste pre-wedding poses op de achterkant van je camera, zodat je ze kunt raadplegen terwijl je je koppels regisseert.

Controleer de huidige prijs

Pre-wedding foto’s kunnen worden gebruikt op save-the-date kaarten, huwelijksuitnodigingen, of zelfs op de receptie welkomstbord.

Soms draagt het paar hun trouwjurk en smoking – dit is typisch voor Aziatische verlovingsfotoshoots.

Bij westerse pre-wedding shoots draagt het paar echter meestal iets casual dat hun persoonlijkheden weerspiegelt.

In deze gids zullen we enkele pre-wedding shoot-ideeën en poses bekijken voor zowel het paar als de fotograaf.

We beantwoorden ook enkele van de meest gestelde vragen over engagementsessies in het algemeen.

Inhoudsopgave

15 tips voor een succesvolle pre-wedding shoot

1. Ontmoet elkaar voor de pre-wedding fotosessie

Het is belangrijk voor de trouwfotograaf en het paar om elkaar te ontmoeten of op zijn minst te videochatten voor de verlovingsfotoshoot.

Dit is gunstig voor beide omdat de meeste koppels nog geen professionele fotoshoot hebben meegemaakt voor dit moment. Dit geeft hen dus de kans om alle vragen te stellen die ze hebben over wat ze kunnen verwachten.

Voor de trouwfotograaf is het ook essentieel om een idee te krijgen van wat ze in gedachten hebben, meer te weten te komen over hun persoonlijkheid en hun liefdesverhaal. Op deze manier is het gemakkelijker om een unieke pre-wedding shoot te plannen die het paar echt vertegenwoordigt.

Veel trouwfotografen vragen hun potentiële klanten om vooraf een vragenlijst samen te stellen om het meeste uit de eerste ontmoeting te halen.

In de vragenlijst kun je vragen of ze een binnen- of buitensessie willen hebben, of ze vrienden of andere familieleden gaan opnemen, enz.

2. Kies de juiste locatie

Zelfs de beste locaties zijn niet perfect voor alle pre-wedding sessies. Je moet de juiste locatie kiezen voor het paar dat je fotografeert.

Als het bijvoorbeeld natuurliefhebbers zijn, kun je de verlovingssessie in het park houden. In plaats daarvan, als ze van feesten en het nachtleven van de stad houden, kun je foto’s maken in een drukke straat met kleurrijke neonlichten of in een nachtclub.

Een andere traditionele manier om de locatie te kiezen, is door een plek te vinden met een emotionele band – bijvoorbeeld waar ze elkaar hebben ontmoet of waar ze voor het eerst hebben gezoend.

3. Maak een shotlijst

Een fotolijst is een checklist met alle essentiële foto’s die je moet maken in een pre-wedding fotoshoot, zoals een close-up van de verlovingsring.

Het maken van een shotlijst helpt je bij het plannen van de sessie en voorkomt dat je een van de hero-shots vergeet. Dit is vooral belangrijk als je net begint met trouwfotografie.

U kunt een lijst zo eenvoudig of zo uitgebreid maken als u wilt. U kunt enkele voorbeeldafbeeldingen hebben om de foto’s te illustreren die u wilt maken – dit is ook handig om uw klanten te laten zien hoe ze moeten poseren.

Er zijn veel fotolijsten die je online kunt downloaden voor trouwfotografen als uitgangspunt. Vervolgens kunt u het aanpassen aan uw stijl en ervaring.

Houd er ook rekening mee dat sommige paren specifieke verzoeken kunnen doen op basis van de inspiratie die ze online hebben gevonden of een foto die ze op uw website hebben gezien – dus zorg ervoor dat u dit opneemt in de lijst met foto’s.

4. Poseren is de sleutel

Mensen poseren is een van de meest complexe onderdelens van elk portret, en pre-wedding fotografie is geen uitzondering. Het hebben van een lijst met pre-wedding fotoposes is handig voor fotografen en koppels.

Hier zijn enkele pre-wedding fotoshoot poseerideeën die je kunt gebruiken voor inspiratie.

Het stel dat naar de horizon kijkt, is een must van een pre-wedding fotoshoot.

Je kunt veel variaties doen waarbij ze zitten of staan, naast elkaar of een van hen de ander van achteren omhelst, enz.

Het idee is dat ze allebei wegkijken van de camera en naar de toekomst die van hen samen verwacht – deze foto toont liefde en hoop.

Een andere pre-wedding fotografie must is wanneer een van hen achter staat en de armen om de andere heen slaat. Deze houding communiceert niet alleen liefde of genegenheid, zoals elke knuffel – het is meer een omhelzing waar het steun en bescherming toont.

Het is ook erg veelzijdig omdat ze om de beurt voor of achter kunnen staan. Ze kunnen naar de camera of naar elkaar kijken; ze kunnen ook zoenen, etc. Vergeet niet om je te concentreren op de handen, die vaak net zo goed emoties kunnen overbrengen als het gezicht.

Je kunt ook een serie maken die samen kan worden gepresenteerd op de pagina’s van een fotoalbum – als je er een maakt met de pre-wedding foto’s.

Een ander pose-idee komt van dansen. Ze hoeven niet per se echt te dansen als ze verlegen zijn of niet weten hoe ze het moeten doen.

Een eenvoudige dip zoals die op deze foto is echter de perfecte pre-wedding foto.

Er zijn weinig dingen romantischer dan elkaar in de ogen kijken. Natuurlijk kun je dit met veel poses doen. Een van de gemakkelijkste is echter om hen te vragen om voor elkaar te staan.

Als ze zich ongemakkelijk voelen bij hun profiel – wat bij veel mensen gebeurt, kun je een beetje draaien om een andere hoek vast te leggen.

Het zou geen pre-wedding fotoshoot zijn als er niet minstens één kus is vastgelegd voor het nageslacht. Ik denk niet dat dit een pose is die veel uitleg behoeft.

Als het er echter een beetje stijf uitziet op de camera, probeer dan een openhartige foto te maken van het paar dat spontaan zoent.

Het aanraken van voorhoofden is een andere manier om nabijheid en intimiteit te tonen.

Het paar kan staan of zitten, en ze kunnen voor elkaar of naast elkaar staan – zoals het paar in het bovenstaande voorbeeld.

Leun het hoofd in de borst van de partner – dit is een van de beste pre-wedding fotoshoot pose-ideeën als er een hoogteverschil tussen hen is.

Vergeet niet om de handen te poseren. Het is altijd iets uitdagends om te doen voor fotografen en modellen. Een uitstekende manier om ermee om te gaan is door de hand in de borst van de partner te leggen. Het plaatsen van de hand op de wang is ook een goede oplossing.

Een van de meest elementaire pre-wedding shoot-ideeën is om het paar naast elkaar te laten staan.

Denk echter niet dat dit gemakkelijk is om af te trekken – het is gemakkelijk voor hen om er stijf uit te zien. Let dus op de handen, de benen en de gezichtsuitdrukking.

Zittend op de schoot van de partner kan een heldenfoto maken tijdens een pre-bruiloft shoot. Natuurlijk moeten ze zich comfortabel voelen met de pose.

5. Stel activiteiten voor in plaats van poses

De meeste mensen voelen zich zelfbewust wanneer ze hun foto’s laten maken. Ja, we kunnen veel selfies of foto’s van het dagelijks leven maken, maar het is niet hetzelfde als een vreemdeling een camera op je richt.

Dus een leuk idee om de aanstaande bruid en bruidegom los te maken, is om activiteiten voor te stellen in plaats van poses. Op deze manier kunnen ze de camera vergeten en zichzelf zijn – laat het perfecte moment gewoon gebeuren.

6. Leg openhartige momenten vast

Pre-wedding fotografie is meestal meer ontspannen dan de fotoshoots van bruiloften. Het gaat niet alleen om de perfecte pose en de beste look – dus wees klaar om te fotograferen wanneer het paar wordt afgeleid of gewoon plezier heeft op een moment van rust.

Vaak krijg je op deze ongedwongen momenten de meest romantische foto’s.

7. Gebruik de burst-modus

Het is niet altijd gemakkelijk om het perfecte moment vast te leggen tussen de poses of wanneer het paar beweegt – de burst-modus kan nuttig zijn.

Je wilt het niet de hele fotoshoot gebruiken, want dan heb je tonnen foto’s om te verwijderen, en het zou een eindeloze klus zijn.

Er zijn echter momenten binnen de verlovingsfotoshoot waarvan je weet dat de burst-modus nuttig zal zijn. Bijvoorbeeld als je het stel vraagt om hand in hand te lopen, naar elkaar toe te rennen of een fles champagne te knallen.

8. Geef elk van hen wat ‘solo’ shots

Pre-wedding foto’s hoeven niet per se elke keer het paar te laten zien. Het is belangrijk om elk van hen hun speciale moment te geven.

Op deze foto’s kunnen ze de kleine details van de jurk of hoe ze glimlachen bij het zien van hun partner.

9. Leg de details vast

Een verlovingsfotoshoot mag een close-up van de verlovingsring niet missen. Dit is natuurlijk de meest voor de hand liggende manier om te benadrukken hoe belangrijk het is om details vast te leggen.

Vergeet dus niet om een foto te maken van kleine details en brede foto’s van het paar. Een verscheidenheid aan invalshoeken en perspectieven zal het eindresultaat verrijken en een spannender verhaal vertellen.

10. Kader binnen een frame

Compositie is net zo essentieel in pre-wedding fotografie als voor elk type opname.

Een handige compositierichtlijn is om in het frame te kaderen – dit zal de aandacht rechtstreeks naar het paar trekken. Hier zijn enkele framing-ideeën voor uw inspiratie:

Neem een element op de voorgrond op – zorg ervoor dat het onscherp is, zodat het de aandacht niet afleidt van het hoofdonderwerp.

Plaats het paar onder een architectonisch element – het kan een brug, een deuropening, enz. Zijn.

Gebruik elementen uit de achtergrond creatief.

De natuur biedt ook een aantal fantastische frames.

11. Neem rekwisieten op

Het gebruik van rekwisieten in een pre-bruiloft shoot zal je helpen om het paar los te maken, omdat het hen iets te doen geeft in plaats van zich ongemakkelijk te voelen tijdens het poseren.

Het is ook een uitstekende manier om toe te voegen aan de sfeer van de foto. Als je bijvoorbeeld voor een romantisch gevoel gaat, kun je wijnglazen gebruiken. Je kunt een bord toevoegen met de trouwdatum erop, zodat het paar het naar hun vrienden kan sturen als een save-the-date-kaart, enz.

Verken veel ideeën met uw klanten om de perfecte foto te maken om hun pre-wedding fotoshoot zo persoonlijk mogelijk te maken.

12. Kies de juiste outfit

Wat draag je naar een pre-wedding fotoshoot? Pre-wedding foto’s zijn meestal in gewone kleding – hoewel sommige paren ze graag doen met hun trouwjurken.

Toch maken outfits deel uit van de elementen die de sfeer van de pre-wedding shoot opbouwen. Is het casual of formele kleding? Felle kleuren of neutraal? De meeste fotografen bespreken de outfit graag met het stel en geven hen begeleiding.

Een andere mogelijkheid is om een verlovingssessie aan te bieden die lang genoeg is om een verandering van kleding op te nemen. Dit zou natuurlijk duurder zijn , maar trouwfotografen kunnen verschillende soorten pakketten aanbieden om aan de behoeften van elk paar te voldoen.

13. Leer omgevingslicht in je voordeel te gebruiken

De meeste pre-wedding foto’s gebruiken omgevingslicht. Dit betekent dat u het op locatie beschikbare licht gebruikt zonder flitsers of flitsers toe te voegen.

Om er het meeste uit te halen, volgen hier enkele tips en ideeën:

Het gouden uur is het perfecte moment van de dag om een pre-wedding fotoshoot te maken. Het licht is zacht en gelijkmatig, wat erg flatterend is voor portretten. Ook de warme tinten dragen bij aan de romantische sfeer.

Zacht licht is het meest flatterend voor portretten omdat het geen harde schaduwen creëert. Bewolkte dagen zijn perfect omdat de wolken werken als een gigantische softbox om zonlicht te verspreiden.

Anders kun je de shoot vroeg in de ochtend of laat in de middag plannen. Als dit allemaal niet mogelijk is, kun je altijd op zoek gaan naar tinten.

Als je te maken hebt met hard licht, wees dan creatief met de schaduwen.

Creëer een silhouet door in de zon te fotograferen en de belichting aan het achtergrondlicht aan te passen.

Achtergrondverlichting creëert een zeer suggestieve sfeer die perfect is voor een pre-bruiloft shoot.

Kunstlicht maakt ook deel uit van het omgevingslicht – vooral als je binnen of ’s avonds fotografeert.

Als je overdag binnenshuis fotografeert, heb je waarschijnlijk een mix van natuurlijk licht uit de ramen en kunstlicht. Het kan een uitdaging zijn om in deze situatie met de witbalans om te gaan.

14. Kies de juiste scherptediepte

Scherptediepte verwijst naar hoeveel van het beeld scherp is. Portretfotografie heeft het onderwerp meestal in focus en bokeh-achtergrond.

Je kunt creatiever worden tijdens een pre-wedding shoot door een meer selectieve focus te gebruiken. Je kunt er maar een klein deel van de afbeelding mee markeren – bijvoorbeeld de verlovingsring.

U kunt ook slechts één van de partners scherp houden terwijl de andere niet scherp is, zoals op de bovenstaande foto.

Om de scherptediepte te bepalen, moet je experimenteren met diafragma, brandpuntsafstand en de fysieke afstand tussen jou en het onderwerp. Hier is een gids voor scherptediepte.

15. Wees creatief

Uw klanten kiezen voor u omdat ze de foto’s in uw portfolio of de foto’s die u van hun vrienden op hun trouwdag hebt gemaakt, leuk vinden – als ze op aanbeveling zijn aangekomen.

Met andere woorden, ze hebben je niet gekozen vanwege je technische vaardigheden – die alle andere fotografen in het bedrijf (hopelijk) hebben, maar vanwege je creatieve uitstraling.

Blijf dus niet hangen in de traditionele pre-wedding shoot ideeën van de romantische kus of het paar dat elkaars hand vasthoudt. Ja, ze zijn belangrijk – maar als je eenmaal alle foto’s van je fotolijst hebt, wees dan niet bang om plezier te hebben en te experimenteren.

Veelgestelde vragen over fotosessie voor de bruiloft

Wanneer moet je je pre-wedding shoot hebben?

Er is geen harde regel over. Sommige mensen vinden het leuk om de pre-bruiloft fotoshoot te hebben om save-the-date notities te verzenden zodra ze zich verloven. Anderen willen hun trouwjurken gebruiken, dus doen ze het dichter bij de trouwdag. Als je geen specifieke behoeften hebt, kun je dit vier tot zes weken voor het evenement doen.

Zijn pre-wedding foto’s nodig?

Een pre-wedding shoot stelt je in staat om je comfortabel te voelen voor de camera en laat je een band opbouwen met je trouwfotograaf. Het geeft je ook meer herinneringen als koppel tijdens deze spannende periode in je relatie. Het is dus niet nodig, maar het wordt ten zeerste aanbevolen.

Hoe lang duurt een pre-wedding shoot?

Pre-wedding shoots zijn niet erg lang. Het hangt er echter vanaf hoeveel locaties en outfits je wilt opnemen. Meestal duurt een shoot één of twee uur.

Laatste woorden

Ik hoop dat deze pre-wedding fototips nuttig waren – of je nu de trouwfotograaf of het gelukkige paar bent. Als je vragen hebt of meer suggesties hebt, laat dan een reactie achter.

koppels

Samen Kaarten

Zet 76 van de beste pre-wedding poses op de achterkant van je camera, zodat je ze kunt raadplegen terwijl je je koppels regisseert.

Controleer de huidige prijs

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer