18 Home &Outdoor 21e verjaardag Fotoshoot Ideeën

FacebookPinterestDelen

Als je op zoek bent naar een aantal 21e verjaardag fotoshoot ideeën, ben je hier aan het juiste adres.

21 worden is in veel landen een groot probleem – je kunt legaal drinken, een hotelkamer boeken en een ander rijbewijs krijgen. Met andere woorden, je bent eindelijk een volwassene in elke zin van het woord.

Dit overgangsritueel mag niet voorbijgaan zonder een goede viering en, natuurlijk, een passend verslag ervan. Daarom organiseren veel mensen een verjaardagsfotoshoot.

Of je nu van plan bent om de foto’s zelf te maken of je belt een professional – hier vind je tal van verjaardagsfotoshoot-ideeën om de beste herinneringen te krijgen.

Als je een portret- of evenementenfotograaf bent die een aankomend optreden heeft om de 21e verjaardag te fotograferen, kan dit artikel je ook helpen. Dus laten we het feest beginnen!

Inhoudsopgave

18 Leuke 21e verjaardag Fotoshoot ideeën voor 2023

1. Maak een moodboard en doe inspiratie op

Credit: Pineapple Supply Co

Zoek online naar foto’s en fotoshoot-ideeën voor 21e verjaardag en laat je inspireren door enkele klassiekers of de populairste trends. Bouw vervolgens een moodboard dat je kunt delen met je fotograaf.

Dit zal je helpen een goed kleurenpalet te vinden voor de fotoshoot, wat outfitideeën te vinden, de juiste rekwisieten te krijgen, enz.

2. Neem een haar- en make-upspecialist

Bron: Antoni Shkraba

Een fotoshoot gaat niet alleen over de foto’s; het gaat er ook om verwend te worden en wat tijd aan jezelf te besteden – je voorbereiden maakt deel uit van de ervaring.

Veel portretfotografen bieden pakketten aan met een haar- en make-upspecialist die weet hoe hij alle soorten haar en huid voor de camera kan verbeteren. Als je er echter een hebt die je vertrouwt en het leuk vindt hoe ze je eruit laten zien, bel ze dan gerust op.

3. Maak een save-the-date fotokaart

Bron: Kristina Evstifeeva

Als je een feest plant voor de grote dag, kan het een goed idee zijn om je 21e verjaardagsfotoshoot van tevoren te hebben – op deze manier kun je een van de foto’s gebruiken als een uitnodiging of een save-the-day-kaart.

Dit is ook een geweldige manier om de sfeer voor het feest te bepalen. Als u bijvoorbeeld een informeel buitenfeest organiseert, kunt u een platte lay-foto maken met schattig picknickvoedsel. Als je in plaats daarvan een chique cocktailparty plant, kun je een champagnefotoshoot maken – in elk geval is het de perfecte manier om mensen te laten weten hoe je van plan bent om te vieren.

4. Bouw een set

Bron: Lina Kivaka

Of je nu een professionele fotograaf hebt ingehuurd of de foto’s zelf hebt gemaakt, het bouwen van een set is het perfecte idee voor een verjaardagsfotoshoot. Dit zal je helpen foto’s te maken die in thema blijven met het feest, met verlichting die iedereen flatteert en over het algemeen een professionelere uitstraling heeft.

De decoratie is aan jou. Sommige accessoires die je echter nodig hebt, zijn een telefoonstatief en een extern lampje , vooral als je het binnenshuis of ’s nachts maakt.

5. Gebruik doe-het-zelf achtergronden

Bron: Julie Aagaard

Als je besluit om een set of een selfie-fotohokje te bouwen, probeer dan je eigen achtergronden te maken. Dit is niet alleen goedkoper, maar het maakt het ook gemakkelijker om je persoonlijkheid te uiten.

U kunt veelkleurige ballonnen of gevormde ballonnen zoals champagneflesballonnen gebruiken. Of je kunt subtieler zijn en bloemen, een krijtbordmuur, enz. gebruiken – je kunt in dit artikel een aantal leuke achtergrondideeën vinden.

6. Gebruik cijfers

Credit: Vladislav-Murashko (links) / Vidal Balielo (rechts)

We vieren onze verjaardagen altijd graag op een unieke manier, maar de 21e verjaardag is extra speciaal. Zorg er dus voor dat u de foto’s nooit kwijtraakt door ad-hoc rekwisieten te gebruiken.

Enkele van de favoriete foto-rekwisieten voor een 21e verjaardag fotoshoot zijn nummerballonnen, taarttoppers of verjaardagskaarsen – alles wat je leeftijd markeert.

7. Close-ups voor details

Bron: Elizabeth Zernetska

Enkele van de beste 21e verjaardag fotoshoot ideeën komen van de details. Zorg er dus voor dat je een foto maakt van de verjaardagstaart, de decoraties, een fles bubbels, misschien een familiestuk dat je ouders je geven, enz.

Dit artikel over macrofotografie kan helpen bij close-ups.

8. Maak een vriendenfotoshoot

Hannah Nelsons

Een 21e verjaardagsfotoshoot hoeft niet alleen de jarige (of jongen) te zijn die volwassen wordt – het is leuker als je al je vrienden erbij betrekt.

Voordat iedereen een volwassen leven opbouwt waarin je weg moet voor werk, masterdiploma’s, een gezin stichten of wat dan ook – je kunt deze gelegenheid gebruiken om foto’s te maken die je voor altijd zult koesteren.

Als je een aantal beste vrienden fotoshoot ideeën wilt krijgen, zie hier.

9. Focus op de actie

Bron: Tima Miroshnichenko

De 21e verjaardag is een speciale fotoshoot waarbij het belangrijk is om een foto van de jarige te maken – misschien zelfs enkele portretten met familie en vrienden.

Het is echter belangrijk om enkele actiefoto’s te maken. De cake smash is bijvoorbeeld altijd een geweldig plaatje. Een ander 21e verjaardag fotoshoot idee is het bevriezen van het moment waarop de champagnekurk uitvliegt – dit omdat het de dag is waarop je de wettelijke drinkleeftijd bereikt.

De vrienden en familie die feestvieren en dansen zijn ook een grote hit in een verjaardagsfotoshoot.

10. Vergeet de cadeautjes niet

Bron: Tima Miroshnichenko

Een van de meest klassieke 21e verjaardag fotoshoot ideeën is om de cadeaus vast te leggen. Een stilleven van de tafel met alle cadeaus is altijd schattig, maar je kunt ook mensen vastleggen die de cadeautjes uitdelen of het moment waarop ze de cadeautjes openen.

11. Gebruik kleurenrookbommen

Bron: Trinity Kubassek

Als je je avontuurlijk voelt, is een van de meest creatieve ideeën voor een fotoshoot op de 21e verjaardag het gebruik van kleurenrookbommen.

Natuurlijk moeten deze rookbommen met grote zorg worden gebruikt om te voorkomen dat u uzelf of het milieu schade toebrengt. Zorg er dus voor dat je een locatie kiest waar niets brandbaar is en benader beter een fotograaf die ervaring heeft met het gebruik ervan.

Je kunt ook Shotkit’s gids voor rookbomfotografie bekijken om een paar creatieve ideeën op te doen, om enkele veiligheidsmaatregelen en andere nuttige informatie te leren om rookbomfotografie te doen.

12. Gebruik kaarslichtjes voor een dramatisch portret

Bron: Zszen John

Als je op zoek bent naar verjaardagsfotoshoot-ideeën die bij weinig licht kunnen worden gedaan, is deze een must.

Wanneer je ’s nachts of binnenshuis viert en je met weinig licht moet werken, is het maken van een humeurig portret met de verjaardagskaarsen een uitstekend 21e verjaardagsfotoshoot-idee.

Dit kan een beetje lastig zijn om te hanteren voor uw camera als u deze in de automatische modus gebruikt. Schakel dus over naar handmatige of een semi-automatische modus. De spotmetingsmodus helpt u een nauwkeurigere lichtmeting te krijgen voor low-key afbeeldingen zoals deze.

13. Pool party fotoshoot

Bron: Kindel Media

Als het weer het toelaat en je toegang hebt tot dit soort locaties, is een zwembadfeest een van de meest kleurrijke en leuke 21e verjaardag fotoshoot ideeën.

Dit geeft je de kans om actiefoto’s te introduceren, met reflecties te spelen, een plons te vangen, verschillende soorten rekwisieten te gebruiken – van een picknickkleed tot opblaasbare borden, enz.

Vergeet niet om een waterdichte camera mee te nemen!

14. Groepsknuffel

Credit: Kampus Productie

Hoewel geposeerde portretten altijd flatterend zijn, zijn sommige openhartige foto’s vaak de beste manier om emotie vast te leggen.

Als mensen zich een beetje stijf voelen voor de camera, kun je altijd activiteiten voorstellen die geschikt zijn als 21e verjaardag fotoshoot ideeën – zoals een groepsknuffel.

Andere leuke activiteiten kunnen zijn het gooien van feestmutsen in de lucht of dansen

15. Kies de juiste outfit

Krediet: Cottonbro

Soms is het meest uitdagende deel van een verjaardagsfotoshoot het krijgen van outfitideeën – de meeste mensen weten niet wat ze moeten dragen.

Er zijn twee belangrijke trends: je verkleden om te laten zien dat het een speciale gelegenheid is of iets meer casual gebruiken dat weerspiegelt wie je bent op dit moment in het leven.

Welke u ook kiest om te doen, hier zijn een paar tips die kunnen helpen.

  • Vermijd het gebruik van drukke patronen.
  • Pas van tevoren je kleding.
  • Zorg ervoor dat de outfit bij je past. Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar alles wat te strak is, zal onflatteuze uitstulpingen creëren, en alles wat te los is, zal je ertoe brengen kijk breder dan je bent.
  • Gebruik iets waardoor je je comfortabel en zelfverzekerd voelt.
  • Kies kleuren die flatterend zijn voor je huid- en haarkleur.
  • Bespreek een kleurenpalet met de fotograaf om ervoor te zorgen dat alles wat je draagt goed werkt met de achtergrond, rekwisieten, enz.

16. Niets zegt feest als confetti

Bron: Tima-Miroshnichenko

Er zijn tal van 21e verjaardag fotoshoot ideeën die je kunt doen als je rekwisieten aan je foto’s toevoegt. Gooi bijvoorbeeld wat confetti, voeg vorm- en cijferballonnen toe, geef iedereen champagneglazen en leg de toast vast, versier de verjaardagstaart, enz.

17. Ga op locatie

Bron: Mostafa Sannad

Een fotoshoot op de 21e verjaardag hoeft niet thuis of op de locatie waar je het evenement houdt te gebeuren. Je kunt op locatie naar een park, een historisch monument, etc.

Als je duidelijk wilt maken dat het een verjaardagsfotoshoot is, kun je het nog steeds versieren met ballonnen of rekwisieten zoals champagne en confetti gebruiken.

Je kunt zelfs wat eten meenemen of een cake smash shot doen – met andere woorden; je kunt de verjaardagsfotoshoot-ideeën in elke omgeving gebruiken en het gevoel van de foto’s volledig veranderen.

18. Oefen enkele houdingen van tevoren

Credit: Becerra Govea Foto

In een verjaardagsfotoshoot, zoals bij elke andere portretsessie , is poseren de sleutel. Het is niet altijd gemakkelijk om je vrij te voelen voor de camera, dus een beetje oefenen kan helpen.

Zoek online naar inspiratie of blader door tijdschriften, het hoeft geen verjaardagsfotoshoot te zijn, maar elk portret of advertenties met professionele modellen kan helpen.

Oefen vervolgens voor een spiegel en vind je beste kant. Op deze manier zul je genieten van hoe je eruit ziet op de foto’s.

Laatste woorden

Ik hoop dat je deze verjaardagsfotoshoot-ideeën nuttig vond, en ik wens je een fantastische 21e viering als je de gelukkige bent!

Laat ons in de comments weten welke jouw favoriete foto was.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer