19 ideeën voor natuurlijke huwelijksposes (beproefd en getest)

Als je ooit ‘beste huwelijksposes’ hebt gegoogeld om inspiratie op te doen voor je volgende shoot, ben je zeker niet de enige.

Of je nu een beginnende trouwfotograaf of een doorgewinterde professional bent, het regisseren van bruiden en bruidegoms kan een uitdaging zijn, of het nu gaat om familieformaliteiten, bruidsportretten of gewoon wanneer je probeert een aantal creatieve paarposes te spijkeren.

koppels

Samen Kaarten

Zet 76 van de beste huwelijksposes op de achterkant van je camera, zodat je ze kunt raadplegen terwijl je je koppels regisseert.

Controleer de huidige prijs

Hoewel we je niet aanraden om al deze huwelijksposes bij elke shoot te repliceren, zal het onthouden van een handvol favorieten voor de grote dag zeker helpen met je zelfvertrouwen.

Laten we het eens nader bekijken.

Inhoudsopgave

19 huwelijksposes voor fotografen

1. De eerste blik

poses voor trouwdag - eerste blik

De eerste blik is een van de meer iconische momenten om vast te leggen. Traditioneel gezien is het het eerste moment dat de bruidegom de bruid in haar trouwjurk ziet. Hoewel veel fotografen ervoor kiezen om dit moment als een openhartige vast te leggen, kan het ook privé worden gedaan, waar je kunt zorgen voor een mooie achtergrond en minder afleiding.

Er zijn veel manieren om dit te orkestreren. Het kan bijvoorbeeld zo simpel zijn als de bruid een kamer binnen laten lopen waar de bruidegom met zijn rug naar haar toe staat, en hem dan laten omdraaien.

(Als je de bruid alleen wilt fotograferen, bekijk dan onze gids voor natuurlijke vrouwelijke poses.)

Voor een creatievere aanpak zou je zelfs beide partijen kunnen blinddoeken en ze tegelijkertijd laten verwijderen. Of beide partijen zouden op een prachtige locatie kunnen aankomen voor de grote onthulling. Zolang je de eerste reactie van de bruidegom vastlegt, ben je klaar om te gaan.

Wat betreft bruiloftsfoto-ideeën is dit een uitstekend voorbeeld van een huwelijkspose waarbij je enige controle hebt, maar het ook op natuurlijke wijze laat ontvouwen (een beetje zoals de wandelfoto’s).

2. De V

poses voor koppels - de V-pose

Een van de meest gebruikte poses in huwelijksfotografie wordt de “V” genoemd, waarbij je de bruid en bruidegom naast elkaar laat staan met hun taille of heupen aanrakend. Van daaruit kun je ze vragen om elkaar in de ogen te kijken, naar binnen te leunen en/of elkaar te strelen.

Zorg ervoor dat elk van hen iets met hun armen doet en ze niet alleen aan hun zij houdt – armen en handen in het algemeen zijn belangrijk om te onthouden bij het poseren van mensen.

Je kunt de bruid en bruidegom ook vragen om hun houding een beetje te openen door hun voeten naar de camera te laten kijken en wat ruimte tussen de twee te creëren, of dichter bij elkaar te komen voor een intiem moment.

Wat je ook kiest, de V-pose is een fantastisch startpunt voor veel andere statische poses. Vanaf hier kun je je vertakken in een aantal verschillende shots, allemaal zonder al te veel tijd in beslag te nemen.

3. Wandelen

wandelen koppel foto pose

Wandelen is misschien wel de gemakkelijkste non-pose om te doen als het paar zich nerveus voelt. Je kunt ze laten beginnen door van je weg te lopen, zodat ze niet naar de camera kijken. Zodra ze terugkomen, kun je ze naar de camera laten kijken of doorgaan alsof je er niet bent – wat het beste werkt.

Vraag ze om te praten over de eerste keer dat ze elkaar ontmoetten of de eerste keer dat ze wisten dat ze echt een “gloed” voor elkaar voelden. Nog beter, vraag ze om elk een grappig moment te bedenken dat ze samen hebben gehad.

De natuurlijke uitstraling van hen die lachen, praten en aanraken, kan vaak leiden tot een aantal geweldige foto’s en de liefde die ze voor elkaar delen naar voren brengen. Zorg ervoor dat je experimenteert met zowel half-body als full-body framing voor een beetje variatie in portretposes.

Als je buiten in een prachtig landschap bent, kan een groothoekfoto ook een perfecte keuze zijn.

4. De een achter de ander of “gestapeld”

fotograaf fotografeert verliefde paar - nuttige pose in rust

Dit is een eenvoudige pose voor koppels waarbij de ene persoon achter de andere staat en ze in de verte kijken. De persoon achterin kan zijn armen om de ander heen slaan, zijn handen op de schouders van de ander leggen, of welk creatief idee dan ook dat van daaruit tot je komt.

Deze pose is vooral goed als er een breed, uitgestrekt landschap is, maar je kunt het bijna overal doen. Je kunt ervoor kiezen om de bruid of de bruidegom in de achterste positie te hebben – kijk gewoon wat er het beste uitziet.

5. De kus van achteren

bruiloft ideeën foto van pose

Terwijl je bruidspaar “gestapeld” is, is een perfect moment om een tedere kus van achteren te hebben, hetzij op de schouder of met de persoon vooraan die een beetje een gedeeltelijke draai maakt om op de lippen te kussen.

(Als je de bruidegom alleen wilt fotograferen, bekijk dan onze gids voor natuurlijke mannelijke poses.)

6. De hand kussen

De handkus kan in bijna elke andere huwelijkshouding worden verwerkt, of het nu lopen, in de “V” -pose of zowat elke andere situatie is.

7. De voorhoofdskus

voorhoofd kus poses

Een andere lieve en stressarme huwelijkshouding is een zachte kus op het voorhoofd. Het kan worden gedaan met één persoon zittend, terwijl in de V-positie, of als de bruidegom lang is, met de bruidegom die achter de bruid staat. Zorg er wel voor dat ze eerst op de een of andere manier verbonden zijn, door handen vast te houden, ellebogen te koppelen of door op een andere manier aan te raken.

Goed gedaan, deze pose kan veel liefde en tederheid tonen. Het is ook een geweldige ijsbreker voor koppels die nerveus zijn.

8. Rustend voorhoofd

rustende pose foto

Een andere huwelijkshouding die gemakkelijk te bewerken is om te zitten of te staan, is het samen rusten van voorhoofden. Dit ziet er vaak het beste uit met gesloten ogen, maar je kunt experimenteren met een of beide van hen die hun ogen open hebben.

9. Terug naar terug

populaire poses voor ongemakkelijke koppels

Een andere lieve bruidshouding is om de bruid en bruidegom rug aan rug te laten staan. Je kunt ze vragen om zachtjes hun handen vast te houden of hun hoofd tegen elkaar te leunen. In de verte kijken is prima of naar de camera.

10. De een leidt de ander

niet-moeilijke houdingen met voeten om elkaar te begeleiden

Een variatie op de loophouding is een van de twee die de andere met de hand leidt. Dit kan worden gedaan met de bruid of de bruidegom voorop. Praten of lachen werkt ook hier goed.

11. De een leidt de ander, de ander omgekeerd

Een variatie van de ene leidt de andere is dat een van de twee weg van de camera kijkt terwijl de andere wordt geleid. Dit is een geweldige kans om je te concentreren op slechts één van de twee. Als de bruid leidt, is het ook een geweldige kans om naar het detail op de achterkant van de jurk van de bruid te kijken.

12. Eerste dans samen

gemeenschappelijke galerij rechte eerste danshoudingen

Alle primeurs op de trouwdag van een paar zijn belangrijk, en de dans is geen uitzondering. Veel zoetheid, liefde en soms zelfs flair komt voor velen naar boven. Het brengt ook een gevoel van beweging in de foto’s.

Terwijl de eerste dans meestal op de receptie plaatsvindt, kunnen ze het oefenen tijdens hun fotoshoot als het paar nerveus is of niet gewend is om te dansen. Hierdoor kunnen ze wat oefenen en krijg je de kans om een grotere verscheidenheid aan foto’s te maken – vooral als je de dans ook bij de receptie schiet.

13. Verhuizen voor de Kus

bijna kushoudingen

Een klein geheim in de wereld van huwelijksfotografie – en in de fotografie van koppels in het algemeen – is de ‘bijna-kus’. De daadwerkelijke daad van zoenen blijkt zelden goed op foto’s. Het moment voordat hun lippen elkaar ontmoeten, daarentegen, heeft veel meer energie en romantische spanning in zich.

Als ze zich er nerveus over voelen, zoek dan een manier om ze aan het lachen te krijgen of dom te laten zijn. Als ze eenmaal ontspannen zijn, vraag je ze om dicht bij elkaar te komen en langzaam naar binnen te gaan voor een kus. Zodra hun lippen elkaar bijna ontmoeten, maar ze elkaar nog steeds kunnen zien, vraag je hen om de ogen te sluiten en dat moment vast te houden.

14. De kus

Hoewel de “bijna kus” de neiging heeft om een beter beeld te creëren, blijft de eigenlijke kus een van de belangrijkste van alle huwelijksposes. Gelukkig is het gemakkelijk om over te gaan op een echte kus na het vasthouden van de spanning van bijna zoenen.

Gebruik hier je creativiteit. Probeer close-up, verbreding en in-de-afstand schoten. Vraag voor sommige close-ups aan een van hen om zijn linkerhand te gebruiken om het gezicht van de anderen aan te raken., op die manier kun je de trouwring ook in de foto laten zien. Of, voor een klassieke intieme foto, plaats de sluier van de bruid over de twee.

15. Klassiek Hollywood

poses van achteren genomen door fotograaf - de zoektocht naar een stijlvolle pose

Een van de meer romantische trouwfotoposes wordt door sommigen de “Hollywood Classic” genoemd. In deze opname staat de bruidegom tegenover de bruid terwijl de bruid hem met haar rug naar de camera kijkt. (Dit pronkt met de details van de achterkant van de jurk, vandaar dat het ook vaak wordt gebruikt om modemodellen te poseren.)

Breng vanaf daar de hand van de bruid omhoog om het gezicht van de bruidegom zachtjes aan te raken. Leg de bruid en bruidegom in profiel vast en houd hun lichaamstaal zacht maar gestructureerd.

16. De bruid dragen

Het dragen van de bruid over een drempel of door een schilderachtig buitenscène is een van de meer klassieke huwelijksposes. Het vergt wat kracht van de bruidegom en veel aandacht voor de garderobe van de bruid, maar kan veel actie en magie toevoegen aan een scène.

Deze pose kan enige tijd duren om te regelen, dus is niet de beste voor een shoot die tijdkrampt is. Het is niet alleen nuttig om te experimenteren met verschillende hoeken, maar ook met de jurk en trein van de bruid.

17. De bruid: naar beneden kijken

maak pose foto bruid die vanuit het hoofd naar beneden kijkt

Langs de klassieke bruidsposes zijn er tal van natuurlijke poseermomenten te beleven wanneer zowel de bruid als de bruidegom zich klaarmaken. Een daarvan is het vangen van de bruid terwijl ze haar schoenen en jurk bekijkt.

De resulterende foto is verrassend fris en natuurlijk als je het moment precies goed vangt. Als ze niet alleen naar beneden kijkt, kun je haar opdracht geven om over haar schouder naar haar schoenen te kijken. Het gaat hier niet om een full body shot, maar meer om het vastleggen van de uitdrukking op haar gezicht. Een half-body framing werkt meestal het beste voor deze afbeelding.

Voor deze moet je echt kijken. Het juiste moment kan vluchtig zijn.

18. De bruidegom: dichtknopen

lijst met pose-ideeën die u kunt maken

Aan de kant van de bruidegom zijn er een aantal geweldige fotomomenten te vinden wanneer hij de laatste hand legt aan zijn outfit. Hem vragen om zijn jas dicht te knopen, zijn manchetknopen aan te trekken of zijn vlinderdas aan te passen – dit alles biedt geweldige mogelijkheden voor fantastische foto’s.

Voeg wat natuurlijk licht toe (d.w.z. naast een raam) en je bent goud waard!

Vergeet niet om ervoor te zorgen dat de houding van de bruidegom goed is – dit straalt vertrouwen en kracht uit en is een belangrijke tip bij het leren poseren voor foto’s, ongeacht je geslacht!

19. De Ring

En tot slot de ring.

Ringfoto’s zijn een favoriet, zowel voor de verlovingsshoot als voor de bruiloft.

Er zijn een aantal bruidshoudingen die de ring(en) bevatten. De meeste hiervan gebruiken een ondiepe scherptediepte, met alleen de ringen in focus. (Je kunt hiermee spelen.)

Om je alleen op de ringen te concentreren, laat je de bruid en bruidegom naast elkaar staan en hun ringhanden bij elkaar houden. Vraag hen om de ring van de bruid naar de camera te houden.

Je kunt de ring ook een aantal leuke verlovingsfoto-ideeën laten zien.

Aanvullende tips voor het poseren van bruiden en bruidegoms

Een van de belangrijkste elementen in huwelijksfotografie is het vastleggen van de liefde en verbinding tussen de bruid en bruidegom. Als je geluk hebt, zijn er een aantal geweldige mogelijkheden voor openhartige foto’s, maar leren hoe je dit tijdens het poseren naar voren kunt brengen, is essentieel voor het landen van geweldige foto’s die het paar nog jaren zal koesteren.

In tegenstelling tot verlovingsfotografiesessies waarbij je misschien een paar uur hebt, zijn trouwreportages vaak kort op tijd. Daarom is een andere belangrijke vaardigheid het leren hoe je een aantal verschillende looks kunt krijgen door af te wijken van een enkele, basishouding (zoals de “V” -pose). Het maakt niet uit welke huwelijkshouding je gebruikt, er zijn over het algemeen een aantal variaties die ervan kunnen worden gemaakt – bekijk onze poseerkaarten voor voorbeelden.

Eenvoudige veranderingen zoals schakelen waar de bruid en bruidegom hun handen plaatsen, waar ze kijken (naar elkaar, naar de camera, in de verte, enz.), En welke uitdrukkingen ze dragen, zullen helpen een verscheidenheid aan afbeeldingen te creëren die je later kunt doornemen.

Zorg er ook voor dat je de kledingkast van het paar voortdurend controleert. Iedereen wil er op zijn best uitzien op zijn trouwdag en vergeten te controleren op garderobestoringen kan een anders geweldige foto echt verpesten. Als je nieuw bent in huwelijksfotografie, zal dit waarschijnlijk geen tweede natuur zijn, dus zorg ervoor dat je je erop concentreert.

Er is ook de toegevoegde creativiteit van het werken met de sluier van de bruid of het rangschikken van de trein in sierlijke posities die de impact van een beeld.

Trouwfotograaf Poseren | Laatste woorden

Hopelijk heeft dit artikel je een paar nieuwe fotografie-ideeën voor huwelijksposes gegeven.

Er is niet één juiste manier om huwelijksfotografie te doen. Iedereen moet zijn eigen unieke stijl en methodologie vinden.

De hier genoemde poses zijn slechts bedoeld als uitgangspunten. Je moet ermee experimenteren en erachter komen wat het beste voor je werkt, zowel in termen van trouwdagfoto’s als bij het vastleggen van de verbinding tussen een paar in het algemeen.

Zorg ervoor dat je experimenteert met andere houdingen, zowel statisch als dynamisch. Er zijn genoeg andere opties: zitten, liggen met een toast, de taart aansnijden. Zorg ervoor dat je de liefde en verbinding tussen de twee vastlegt, vermijd storingen in de garderobe en help de bruid en bruidegom plezier te hebben op deze zeer speciale dag.

koppels

Samen Kaarten

Zet 76 van de beste huwelijksposes op de achterkant van je camera, zodat je ze kunt raadplegen terwijl je je koppels regisseert.

Controleer de huidige prijs

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer