Aaron Fairooz

FacebookPinterestDelen

Ik begon mijn fotografiecarrière in 2009 toen ik mijn eerste camera kocht. Ik was te blut om een videocamera te kopen, dus kocht ik de Canon Rebel XS. Ik heb een filmachtergrond sinds ik de Matrix in 1999 zag, in feite was dat de reden waarom ik afstudeerde in film.

Toen ik afstudeerde van school heb ik een paar jaar voetbal gevolgd. In die tijd oefende ik met het fotograferen van alles wat mijn aandacht trok. Met een reeks voetbalblessures besloot ik met pensioen te gaan en mijn freelance fotografiecarrière te beginnen.

Ik ben in de modefotografie terechtgekomen omdat ik model stond voor een optreden en de foto’s zag die de fotograaf aan het vastleggen was. Ik was niet onder de indruk, en toen hoorde ik hoeveel hij verdiende! Ik dacht bij mezelf: “Ik weet dat ik het beter kan.” Op dat moment besloot ik modefotograaf te worden.

Na een paar jaar testshoots te hebben gedaan en over-gephotoshopte afbeeldingen te hebben gemaakt, begon ik echt goed te worden in belichting. Ik realiseerde me dat hoe beter ik het aansteek, hoe minder ik het hoef te winkelen. Ik had ongeveer vijf jaar meer ervaring in Photoshop dan achter een camera, dus natuurlijk wilde ik leunen op mijn sterke punten. Dit veranderde allemaal in de loop van de tijd en ik raakte verslaafd aan verlichting.

Elke kans die ik zou kunnen krijgen om verlichting te leren, zou ik nemen. Ik zocht op YouTube, hielp andere fotografen -, ik leerde zelfs hoe ik visgraatvloeren moest leggen voor een matrasshoot, zodat ik een kijkje kon nemen in hoe ze slaapkamerscènes verlichtten.

Jaren gingen voorbij en ik leerde uiteindelijk hoe ik zowat alles moest aansteken. Naarmate ik mijn vaardigheden en mijn bedrijf liet groeien, begon ik een fatsoenlijke boterham te verdienen en kon ik me de spullen gaan veroorloven die ik nodig had. Ik huurde al zo’n 5 jaar lenzen en lampen!

Sinds mijn studie ben ik een Canon-man. Grappig verhaal: het laatste huis waar ik in mijn laatste jaar naartoe verhuisde, had de vorige huurder een Canon-camera in de kast op de hoogste plank achtergelaten. Ik denk dat ze te kort waren om het te zien bij het inpakken. Ik ben 6’6″ dus het was het eerste wat ik zag. Ik kijk terug op die dag en heb het gevoel dat ik fotograaf moest worden.

Nu ik een gevestigde fotograaf en regisseur ben, heb ik de Canon 5D Mark IV gekocht voor zijn sexy vermogen om zowel ongelooflijk scherpe foto’s als 4k-video te maken!

Mijn go-to lens is een van de meest betaalbare Canon L objectieven; de Canon 24-105mm f/4 IS. De lens is ongelooflijk scherp voor het hebben van zo’n breed brandpuntsafstandbereik, de IS is perfect voor video en ik fotografeerde er kleine producten mee totdat ik de Canon 90mm f/2.8 Tilt Shift-lens kocht.

Door het brandpuntsvlak te kunnen kantelen en met een prime-lens te fotograferen, kan ik ongelooflijke details krijgen zonder focusstapeling. Deze lens is mijn go-to voor sieraden en kleine producten. De combinatie van de 5D Mark IV en de Canon 90mm TS is bijna te scherp. Bij ISO 100 en f/13 zien mijn beelden er onwerkelijk uit en knallen ze van het scherm.

Als ik lifestyle foto’s maak, ben ik dol op de Canon 70-200mm f/2.8 IS. Ik heb nog steeds de eerste versie en het gaat nog steeds sterk! De bokeh is zo mooi, het bereik is perfect, maar ik wou dat ik de nieuwere versie had, zodat ik dichter bij het onderwerp kon scherpstellen.

Ik gebruik deze lens ook voor video. Noem me gek, maar ik heb het gevoel dat het een zeer filmische kijk geeft op 200mm. De voorgrond springt gewoon van de achtergrond en het licht is net zo organisch op huidtinten.

Als ik met een groothoekopname moet gaan schakel ik over naar de Canon 24-105mm f/4 IS of de Canon 16-35mm f/2.8. Ik fotografeer graag 35mm in video, het is net breed genoeg om veel informatie in het frame te krijgen, maar de vervorming is minimaal! Ik combineer de 16mm brandpuntsafstand met een Ronin dolly opname en breid afstanden uit om de illusie van snellere beweging op de voorgrond te creëren.

Hoewel ik de premium lenzen van Canon heb gekocht, bewaar ik nog steeds mijn fantastische plastic in de tas voor het geval ik op locatie video’s met heel weinig licht moet maken. Iets over deze lens in video blaast me weg. Ik denk dat het de lensflares zijn die het grijpt op straatlantaarns of kaarsen binnen tijdens een dinerscène.

Op een dag zou ik mijn Canon 50mm f/1.8 kunnen upgraden (fantastisch plastic) naar de Canon 50mm f/1.2 maar ik ben een vrij gelukkige fotograaf met wat ik heb!

En last but not least ben ik een gecertificeerde drone operator en gebruik ik de Yuneec Typhoon H. Ik zal er niet veel over zeggen omdat het behoorlijk slecht is, maar het klaart de klus terwijl ik mijn bloeddruk verhoog.

Aan het einde van de dag, wanneer ik alle afbeeldingen upload, kopieer ik naar een Lacie 4TB harde schijf en maakt deze tegelijkertijd een back-up in Backblaze. De meest nerveuze tijd voor mij is de rit naar huis na een shoot op locatie, wetende dat al die bestanden op mijn laptop of op een klein kaartje staan. Kan niet wachten om een back-up te maken!

Ik gebruik altijd een Macbook Pro of mijn 27-inch iMac. Ik heb 4 externe schijven en ik voel dat ik een andere nodig heb! 1 voor lopende projecten, 1 voor Time Machine, 1 voor archiefclientbestanden en een andere voor stock-/portfolioafbeeldingen.

In principe ziet mijn iMac eruit alsof hij is aangesloten op de Matrix.

www.fairoozimaging.com

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer