Beste actie camera lamp voor videobeelden bij weinig licht in 2023

Als je moeite hebt om ’s nachts duidelijke foto’s te maken met je GoPro of DJI Osmo, dan heb je een zaklamp van de actiecamera nodig.

Zelfs de beste actiecamera’s zijn berucht om hun slechte beeldkwaliteit bij weinig licht, vooral vanwege hun kleine lenzen en sensoren.

In tegenstelling tot de meeste DSLR’s hebben actiecamera’s geen flitser. Wat je echter zoekt is een continue lichtbron – een ‘on-camera’ licht.

Om binnen scherpe videobeelden te kunnen krijgen, of wanneer de zon begint onder te gaan, raden we aan om een speciaal ontworpen LED-zaklamp op uw camera te bevestigen.

In sommige gevallen kun je ze zelfs onder water gebruiken – een omgeving waar het vooral lastig is om duidelijke foto’s uit een GoPro te halen.

Mogelijk moet u een extra hoesje of ‘media mod’ aanschaffen om een zaklamp aan uw actiecamera te bevestigen, maar deze dienen ook om ze te beschermen.

Andere zaklampen van de actiecamera zijn ‘vingers’ voor het monteren van koude schoenen, wat betekent dat je ze kunt gebruiken met al je favoriete mounts.

Laten we de beste producten van het jaar eens nader bekijken.

Inhoudsopgave

4 krachtige actiecamera zaklampen

1. Suptig High Power waterdichte actie camera zaklamp

Suptig High Power Waterdichte Actie Camera Zaklamp

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Als u op zoek bent naar een goede zaklamp voor onderwatertoepassingen, is dit degene voor u. De Suptig-zaklamp is getest om waterbestendig te zijn tot 45 m (147 ft) onder water.

Deze actiecamera zaklamp is klein en lichtgewicht – 2,95 “x 1,65” x 2,75 “(7,5 cm x 4,19 cm x 7 cm) en het weegt 2,88 gram (81 gram).

Het heeft 36 LED’s en verlichting in een hoek van 60 graden. De kleurtemperatuur van het licht ligt tussen 5500K en 6000K, waardoor uw afbeeldingen of beeldmateriaal een neutrale, natuurlijke kleur krijgen.

Het heeft drie verlichtingsmodi – de helderste (HI) bereikt 500 lumen. In deze modus is de levensduur van de batterij ongeveer 1,5 uur, maar u kunt de energiebesparende modus (LOW) gebruiken, die tot 4 uur meegaat. De langste levensduur van de batterij is in SOS-modus wanneer deze tot 6 uur meegaat.

U kunt de zaklamp van uw actiecamera opladen via een micro-USB-kabel. Toch is de batterij verwijderbaar – dus u kunt ook wat meer externe batterijen meenemen als u een lange levensduur van de batterij nodig hebt.

Het is compatibel met GoPro hero 3 en hoger, XiaoYi XJCAM, Yi Action en andere merken. Uw aankoop wordt gedekt door een garantie van 24 maanden en een geld-terug-garantie van 30 dagen.

2. GoPro Light Mod |

GoPro Licht Mod

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

De GoPro Light Mod is een andere uitstekende actiecamera zaklamp voor onderwatertoepassingen – je kunt duiken tot een maximum van 20 m (33ft).

Het heeft vijf verschillende lichtmodi, waaronder een stroboscoop voor signalering en zichtbaarheid als u hulp nodig hebt in donkere omstandigheden tijdens het gebruik van uw GoPro-actiecamera.

Met de vier helderheidsniveaus kunt u de lumen aanpassen om de straalsterkte te wijzigen. De niveaus zijn 20 lumen, 60 lumen, 125 lumen en 200 lumen voor de meest briljante verlichting.

De levensduur van de batterij verandert afhankelijk van het niveau: op het laagste niveau kan het tot 6 uur duren, vervolgens 2 uur, een uur en 30 seconden in overdrive (200 lumen).

De batterij is ingebouwd en kan worden opgeladen via een USB Type C-kabel. De kleurtemperatuur van het licht zonder diffuser is 5700k, met een CRI van 90.

Als zaklamp van een actiecamera kun je hem bevestigen aan een GoPro Hero8 Black, of hem gebruiken met een Hero 10 Black, Hero 9 Black of Hero 8 Black via Media Mod. U kunt het echter ook gebruiken als een typische zaklamp met behulp van elke GoPro-houder.

Het compacte ontwerp maakt het perfect voor avontuurlijke GoPro-gebruikers, maar helaas kun je het niet gebruiken op een van de populaire GoPro-alternatieven.

3. ULANZI LED-videolicht voor actiecamera’s

ULANZI LED-videolamp voor actiecamera's

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Deze actiecamera zaklamp is perfect voor het maken van video of foto’s bij weinig licht.

Het heeft er 81 LED’s – 40 van hen geven warm licht en 41 zijn voor koel licht. Afhankelijk van welke kralen er op zitten, kun je een kleurtemperatuur van 3200k of 5600k hebben, en het heeft een CRI van 95+.

U kunt de ingebouwde lithiumbatterij van de zaklamp van uw actiecamera opladen met behulp van een USB Type C-kabel. Een volledige lading van drie uur gaat 150 minuten mee bij maximale helderheid en 480 minuten bij laag vermogen – langer dan de batterij in veel populaire actiecamera’s.

De bundelsterkte in hi-modus beslaat een afstand van 6 meter en de lage modus verlicht 3 meter. De lichthoek is 120 graden.

De zaklamp body heeft drie koude schoensteunen voor het geval je microfoons, een extra lampje of andere accessoires wilt bevestigen. De universele flitsschoenbevestiging maakt hem compatibel met veel actiecamera’s, maar hij is ook compatibel met een compacte of spiegelloze camera.

Dit is niet alleen een zaklamp van een actiecamera: hij kan ook werken als een stand-alone zaklamp omdat je hem met een 1/4-inch schroef op een statief of een lichtstandaard kunt monteren.

Het formaat is 3 “x 3,5” x 1 “(7,6 cm x 8,9 cm x 2,5 cm) en het gewicht is 4,2 ounces (120 gram), wat betekent dat het uw favoriete actiecamera niet zal verzwaren, en u kunt het zelfs naast een microfoonbevestiging voor een actiecamera gebruiken.

  • Ulanzi F38 reisstatief review

4. Suptig verstelbare kleurtemperatuur LED-videolicht

Suptig verstelbare kleurtemperatuur LED-videolicht

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Met deze actiecamera zaklamp kunt u het licht dimmen en de kleurtemperatuur kiezen tussen 2500k, 5250k en 8000k. Dit maakt het perfect voor nachtopnames, situaties met weinig licht en zelfs voor macrofotografie waarbij je het juiste licht moet inschakelen.

U kunt de Suptig aanpassen aan verschillende helderheidsniveaus. De batterij gaat tot 60 minuten mee op het maximale niveau en 120 op het minimale vermogensniveau. U kunt hem echter op een computer of batterijbank aansluiten om onbeperkt op externe voeding te werken voor een langere levensduur van de batterij.

Vergeet niet dat in tegenstelling tot andere actiecamera-zaklampen in dit artikel, deze niet waterdicht is. Dus als je op zoek bent naar iets om onder water te gaan, is dit niet het apparaat voor jou.

Het is compatibel met GoPro DJI Osmo, AKASO Campark en de meeste actiecamera’s. Het is echter niet alleen voor een action cam – je kunt het ook gebruiken met smartphones, compacte, spiegelloze en DSLR- of spiegelreflexcamera’s.

De grootte is 2,55 “x 2,12″ x 0,59 ” (6,5 cm x 5,3 cm x 1,5 cm) en het gewicht is 1,92 ounces (54 gram). Door deze actiecamera zaklamp aan te schaffen, krijg je een zorgeloze garantie van 18 maanden.

7 tips om het meeste uit een actiecamera-zaklamp te halen

Dit zijn enkele handige tips voor het verkrijgen van ultrascherpe beelden of foto’s met behulp van een zaklamp van een actiecamera:

  • .ISO – Met behulp van een zaklamp van een actiecamera kunt u ruis voorkomen, zelfs bij opnamen bij weinig licht en nachtopnamen. Gebruik het dus in uw voordeel door uw ISO-waarden te verlagen.
  • Sluitertijd – Hoe krachtiger de zaklamp van je actiecamera is, hoe sneller je de sluitertijd kunt instellen. Dit betekent dat je je onderwerp kunt bevriezen en zorgt voor scherpe beelden.
  • Opening – Als de helderheid van de zaklamp van de actiecamera niet voldoende is, probeer dan het diafragma te openen om meer licht binnen te laten. Als u het echter op een helderder niveau kunt instellen, kunt u het diafragma sluiten om een diepere scherptediepte te bereiken.
  • Witbalans – Met veel zaklampen van de actiecamera kunt u de kleurtemperatuur wijzigen. Zorg ervoor dat je de juiste witbalans instelt in je action cam.
  • Diffusers – Voeg een diffuser toe aan de zaklamp van uw actiecamera om de schaduwen te verzachten. Zorg ervoor dat je compenseert door de straalsterkte aan te passen.
  • Extra lange levensduur van de batterij – Voorkom dat de stroom opraakt door externe batterijen mee te nemen als de zaklamp van uw actiecamera een verwijderbare batterij of een powerbank heeft om de ingebouwde batterij op te laden.
  • Batterij besparen – Niet alle situaties met weinig licht zijn hetzelfde. Als u ’s nachts of in totale duisternis fotografeert, is mogelijk maximaal vermogen vereist, maar met de meeste zaklampen van de actiecamera kunt u het licht dimmen. Een lage instelling kan voldoende zijn voor een zonsondergang of binnenomgeving, en het zorgt ervoor dat uw batterij veel langer meegaat. Zorg er ook voor dat u de zaklamp van de actiecamera uitschakelt wanneer u niet fotografeert.

Laatste woorden

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen in je zoektocht naar de perfecte zaklamp voor actiecamera’s. Laat ons in de comments weten welke je gebruikt en waarom je het wel (of niet) zou aanbevelen.