Adam Welch

Blut zijn fotograaf kan een geweldig iets zijn. Hoewel ik niet per se aanbeveel om deze route te volgen om een professionele fotomaker te worden, werkte het zeker voor mij.

Alles in mijn huidige kit is een product van het maken van het beste van de uitrusting die je bij de hand hebt. Zelfs nu, nu ik een betwistbare mate van succes heb bereikt, neig ik nog steeds meer naar het idee dat je tools je eigen vermogen en vindingrijkheid complimenteren. Zoals Teddy Roosevelt zei: “Doe wat je kunt, met wat je hebt, waar je bent.” Die woorden zullen je een heel eind brengen.

Oké, laten we praten. Ik ga elk stuk uitrusting dat je op de foto ziet sorteren en elk stuk afbreken. Ik zal je de primeur geven over waarom en hoe ik ertoe ben gekomen om al deze kleine schoonheden te gebruiken.

Camera
Sony a7R Mark I
Canon 5D Mark III

Mijn hoofdcamera body is een beproefde Sony a7R – tweedehands gekocht natuurlijk. Het is een eerste generatie en wordt compleet geleverd met minder dan hoogwaardige weersafdichting en een sluiter die klinkt als een ei dat de vloer raakt. Dat gezegd hebbende, het heeft letterlijk alles doorstaan wat ik er in de loop van de “kunst” tegenaan heb gegooid; van bevroren zijn in sneeuwstormen op de Appalachian Trail, tot koken in de hitte van Death Valley, tot regenen door tientallen watervallen. De a7R is al meer dan vier jaar mijn werkpaard.

Ik aarzel om zelfs mijn Canon 5D Mark III te noemen een “tweede” body omdat het bijna net zoveel gebruik krijgt als mijn Sony. De weerbestendige afdichting en prestatiereputatie van de 5D-serie behoeft van mij geen bloemrijke beschrijving. Deze 5D Mark III is mijn go-to lichaam voor video of wanneer ik absoluut weet dat ik extreme weersomstandigheden zal tegenkomen. Het was deze camera die ik gebruikte voor de laatste winteropnames voor mijn nieuwe boek, ‘Faces of Grayson’

Tweedehands gekocht van eBay, mijn 5D Mark III is verduisterd door de vorige eigenaar. Ik heb het liefdevol “The Bat” genoemd.

Lenzen
Rokinon 14mm f/2.8
Sigma 24mm f/1.4 ART DG HSM (beoordeling)
Sony 24-70mm f/4 Vario-Tessar T FE OSS
Canon EF 50mm f/1.4 USM
Nikon Nikkor 50mm f/1.8 AI-s
Nikon Nikkor 85mm f/1.4 AI-s

Je lens is het oog van je camera. Een kwaliteitsstuk glas is waarschijnlijk een van de beste investeringen die u kunt doen om solide afbeeldingen te produceren. Hier is een lijst van mijn huidige lenzen (en adapters) die het licht hebben geleid dat de meerderheid van mijn foto’s uitmaakt.

Iets wat je gemakkelijk zult merken, is dat ik een meerderheid van de prime-lenzen fotografeer, en de meeste daarvan zijn volledig handmatig in hun bediening. De reden hiervoor is tweeledig: prime-lenzen bieden uitstekende scherpte en snelheid, en prime-lenzen zijn aanzienlijk goedkoper dan hun tegenhangers met variabele brandpuntsafstand.

Mijn Rokinon 14mm is een van de beste supergroothoeklenzen op de markt van vandaag, naar mijn mening natuurlijk. Het is mijn beste vriend voor astrofotografie of wanneer ik het niet erg vind om een gecomprimeerde achtergrond in een landschap te hebben. Een prachtig, volledig handmatig beest bij weinig licht.

De Sony 24-70mm f/4 en Sigma 24mm f/1.4 Art zijn de enige twee lenzen die ik ooit nieuw heb gekocht. Het zijn ook de enige autofocuslenzen in mijn kit. De Sony 24-70mm is een uitstekend stuk glas. Scherpte is super en de native AF met mijn a7R is af en toe nodig. Toch is zelfs het constante f/4 diafragma soms net iets traag.

Dat is waar de Sigma 24mm van pas komt. De 24mm is misschien een vast brandpunt, maar de afweging komt van de razendsnelle AF, zelfs met mijn Sony (met MC-11 adapter).) en het feit dat de Sigma 24mm f/1.4 Art zou zomaar de scherpste lens kunnen zijn die ik ooit ben tegengekomen bij het fotograferen op f/1.4. Ik review de Sigma 24mm en was zo onder de indruk dat ik er een kocht.

Laten we het nu hebben over mijn baby’s: de Nikon Nikkor 50mm f/1.8 AI-s en Nikon Nikkor 85mm f/1.4 AI-s. Deze twee lenzen verstevigen de kern van mijn weliswaar onwaarschijnlijke fotografische carrière. Deze lenzen hebben een achtergrondverhaal, maar de kern is dat ze zijn opgenomen in een pakket van $ 10 van een lokaal pandjeshuis. Ja, dat klopt, $ 10 US kocht deze twee prachtige lenzen plus een ongerepte Nikon F3 35mm camera.

Deze twee lenzen werden voor het eerst gebruikt met mijn allereerste digitale camera, een Canon 7D Mark I, en evolueerde vervolgens geleidelijk om te worden gebruikt met mijn huidige camerabody’s. Elk is nu ongeveer 40 jaar oud en het vakmanschap is ietsditng om jaloers op te zijn. Ik ben deze twee lenzen enorm bedankt. Ze zijn snel, scherp, mooi en evenaren nog steeds de beeldkwaliteit van het meest luxueuze glas van vandaag. Kun je zien dat ik van deze dingen hou?

Lens Adapters

Als je het nog niet kunt zien, zijn de meeste van mijn lenzen niet-native en gebruik ik vrijwel al mijn lenzen met meer dan één camera. Dat is waar lensadapters / converters te hulp schieten.

Commlite Auto-Focus Mount Adapter EF-NEX
Sigma MC-11 EF-E Converter
“Geen naam” Nikon naar EF adapters

In het begin moest ik uit noodzaak een manier vinden om mijn Nikon objectieven te gebruiken met een Canon camera. Om dit te doen, heb ik eBay doorzocht en twee ultra-eenvoudige, ultra-goedkope adapters gevonden. Ik heb geen idee wie ze heeft gemaakt, maar ze hebben goed standgehouden. Ze vormen de basis van het Frankenstein-achtige aanpassingsvermogen van die twee Nikon AI-s lenzen.

De andere twee adapters die ik bij me heb zijn de Commlite Auto-Focus Mount Adapter EF-NEX en de Sigma MC-11 EF-E Converter. De eerste kocht ik nadat ik mijn Sony a7R had gekocht. Hiermee kan ik de Canon 50mm f/1.4 gebruiken en mijn geliefde Nikons, die nog steeds de Canon-adapters hebben (vertelde je dat het Frankensteinish was) met mijn spiegelloze Sony terwijl ze nog steeds compatibel zijn met de 5D Mark III.

De MC-11 converter, gebruik ik echter bijna uitsluitend met de Sigma 24mm f/1.4 Art. De reden hiervoor is dat hoewel de Commlite zal functioneren met de Sigma, de autofocussnelheid er gewoon niet is. Met de MC-11 gemonteerd op de a7R er is vrijwel geen verlies in AF snelheid of nauwkeurigheid. Noem het het beste van twee werelden.

Driepoot

Als het gaat om statieven, denk ik dat Ansel Adams mijn kijk op het onderwerp het beste samenvatte toen hij zei dat het ideale statief “een kubieke meter massief beton was met een 1/4″ X # 20 boutkop die uit de bovenkant steekt”. Toegegeven, ik gebruik een statief niet zo vaak als ik zou moeten en ik ben niet een van die mensen die zegt dat absoluut elke foto een statief moet bevatten. Toch is voor sommige composities een statief absoluut aangewezen.

Voor mij komt het neer op stabiliteit versus inpakbaarheid. Meestal draag ik de Vanguard VEO 235AB aluminium reisstatief. Het verpakt tot ongeveer veertien inch (35.6cm) en weegt ongeveer drie pond (1,4 kg). Ik heb ook de stock balkop verwisseld voor een quick-release Manfrotto MSQ6 die veel veelzijdiger is voor mijn doeleinden. Dit statief is niet overdreven hoog, maar het heeft me ongelooflijk goed gediend in alles, van woestijnzand tot kniediepe sneeuw.

Filters

Tot nu toe was er een bovenliggend thema van zuinigheid – het is oké, ik kan het toegeven – maar als het gaat om filters is het moeilijk om bochten te snijden. Ik geloof echt dat je beeldkwaliteit maar zo goed is als je slechtste stuk glas. Dus zelfs als je een lens van $ 2.000 hebt, is het plaatsen van een vreselijk filter op de voorkant ervan een enorme misstap. Dit zijn mijn go-to filters, allemaal in 77mm en allemaal van Breakthrough Photography:

X4 ND 15-haltes
X4 ND 6-stop
X4 ND 3-haltes
X4 CPL

De filters met neutrale dichtheid (ND) zijn geweldig voor die ongelooflijk heldere zonovergoten dagen waarop je een beetje beweging aan je afbeeldingen wilt geven zonder de details van de highlight uit te branden. Dit kan zijn voor water of wolken of wanneer je een dynamisch element nodig hebt.

Een circulair polariserend (CPL) filter is een handig apparaat waar vrijwel elke fotograaf van kan profiteren, ongeacht het genre. Het vermindert reflecties en verdiept de kleurtoon. Ik vind het niet erg om te zeggen dat de filters van Breakthrough Photography de eerste producten waren die me mijn eerste en enige affiliate relatie met een bedrijf deden aangaan. Dit zijn echt de beste filters die ik ooit ben tegengekomen.

Macht

Lime Fuel Power Bank

Er zijn momenten dat ik drie of meer dagen achter elkaar in het veld sta. Het hebben van een manier om mijn hoofdcamera en ook mijn mobiele telefoon op te laden, is iets waar ik niet zonder kan. Het is niet zozeer een probleem met de 5D Mark III maar de EVF (elektronische zoeker) van de Sony verbruikt de levensduur van de batterij, vooral bij koud weer. Dus tenzij ik vijf of zes batterijen wil dragen (ik heb er twee bij me), is een draagbare powerbank efficiënter. De Lime Fuel Powerbank is bij mijn weten niet meer beschikbaar, maar als ik vandaag een vervanger zou moeten kopen, zou het de Anker PowerCore 20100mAh zijn. Het is van vergelijkbare grootte en gewicht van de Lime Fuel en biedt in wezen dezelfde output.

Tassen en verpakkingen

Osprey Atmos 65-pakket
Nieuwe Outlander lichtgewicht inpakbare reisrugzak
Standaard uitgave Forse Slider Plastic Voedsel opbergtas

De Osprey Atmos 65 rugzak is de tas die ik gebruik om niet alleen mijn camera-uitrusting in me op te nemen, maar ook de andere kampeer- / logistieke items die ik nodig heb voor langere uitstapjes tijdens wildernisshoots.** De Osprey heeft zich door de jaren heen een echte vriend getoond en heeft al mijn spullen veilig en efficiënt gedragen.

Het punt is dat het enorm is. Ik leef er technisch gezien immers drie en vier dagen achter elkaar uit, maar het is niet praktisch om de hele tijd mee te nemen terwijl ik fotografeer. Dat is waar de Outlander Lichtgewicht Inpakbare Reisrugzak komt om de hoek kijken. Zie je het niet? Het is dat kleine pakketje rechtsonder in de afbeelding. Het pakt in tot ongeveer de grootte van een tennisbal. Zodra ik kamp maak of op een locatie ben aangekomen, breng ik al mijn spullen over naar die tas en dat is wat ik de rest van de shoot meeneem.

** Ik fotografeer ook behoorlijk wat grootformaat filmfotografie. Dat is een compleet aparte kit met een eigen draagsysteem.

Geloof het of niet, u zult het moeilijk vinden om een duurzamere, waterdichte en kosteneffectievere manier te vinden om uw odds-and-ends foto-accessoires te vervoeren. In deze plastic boterhamzak draag ik mijn reservebatterijen, lensdoekjes en doekjes, plus een kleine afstandsbediening voor wanneer ik astrofotografie met lange belichting ga doen. Haal ze van je lokale markt of zelfs van Amazon … Nee, ik maak geen grapje, Hefty Slider Plastic Food Storage Bags zijn op Amazon.

Creatieve brandstof

Op een rare manier vindt een groot deel van de fotografie buiten de camera plaats. Je mindset en houding kunnen een grote rol spelen in hoe je uiteindelijke beelden zich afspelen. Voor mij zal het moeilijk zijn om me te vinden zonder de volgende items terwijl ik “aan het werk” ben.

De Tao van de Dude
Pijp, lichter, met een soort Maple Cavendish
Kolf, meestal een soort lak-sterkte whisky (18 jaar Jameson momenteel)

Ik zeg niet dat je een fles in je zak of boek in je tas moet dragen, waar je ook gaat. Wat ik zeg, is dat je je eigen mechanisme moet ontwikkelen om persoonlijke creativiteit te bevorderen. Als een gewijde Dudeist Priest (ja, echt) brengt mijn exemplaar van The Tao of the Dude veel taoïsme en low-brow wijsheid die me helpt kalmeren en een rustige begeleiding biedt voor lange nachten slapen in the middle of nowhere. Mijn pijp en drank… nou, dit zijn enkele welverdiende gemakken die zelfs de vochtigste geesten kunnen optillen. Wat hebben al deze dingen met elkaar gemeen? Ze helpen me te ontspannen en mijn gedachten te aarden terwijl ik foto’s maak. Een ontspannen fotograaf is een creatieve fotograaf en een creatieve fotograaf is meer geneigd om superieure foto’s te produceren … wat dat ook moge betekenen.

www.aphotographist.com

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer