Alex Pasare

FacebookPinterestDelen

Hallo daar, beste fotogs! Ik ben Alex Pasarelu en ik ben een professionele trouwfotograaf gevestigd in Roemenië (Oost-Europa). Ik reis veel voor mijn klanten door heel Europa en de rest van de wereld als dat nodig is. Zolang ik de kans krijg om onvergetelijke herinneringen te creëren voor mijn lieve klanten, zou ik overal naartoe gaan.

Ik begon het bruidsfotografiebedrijf in 2013 met een goede vriend van mij omdat we ziek waren van de dode natuur (mode :P) en gevoelloze fotografie op het gebied van mode en bedrijven. Ik denk dat de inspiratie voor ons bedrijf eigenlijk mijn bruiloft was, toen ik me realiseerde hoe mooi het is om nieuwe en lieve mensen te ontmoeten – koppels die mijn tijd waard zijn. Het creëren van herinneringen en beelden met het leven is eigenlijk wat mij drijft in deze industrie. Ik hou van wat ik doe en zou niets veranderen.

Eigenlijk zou ik iets veranderen… mijn spullen binnenkort 😀

Begrijp me alsjeblieft niet verkeerd, ik hou van al mijn spullen hieronder – het helpt me om te creëren en creatief te zijn. Maar ik heb het gevoel dat er iets ontbreekt, alsof iets me weghoudt van grotere dingen. Ik ben lang geleden over de “versnellingsobsessie” heen gekomen, toen ik me eindelijk realiseerde dat mijn uitrusting de kunst niet maakt, mijn uitrusting creëert de herinneringen niet, ik WEL, door deze tools op een creatieve en unieke manier te gebruiken.

Met dit alles in mijn hoofd wil ik een nieuwe start, een heel nieuw begin, en ik denk echt dat ik binnenkort zal overschakelen naar spiegelloos. Ik heb het gevoel dat ik met een minder zware kit, met een kleinere lens, minder opdringerig kan zijn tijdens het documenteren van het verhaal van een paar. Ik kan makkelijker reizen voor mijn bestemmingswerk, ik kan zoveel meer plezier hebben. En waarom zou je het niet zeggen… spiegelloze camera’s zijn veel hipsterly dan mijn 6D’s?

Momenteel gebruik ik voor mijn werk het volgende:

2x Canon DSLR 6D Mark I

2x spinnen riem Spyder holster type beugels
Canon 35mm f/2 IS lens
Canon 85mm f/1.8 lens
Canon 16-35mm f/2.8L II lens
Canon 70-200mm f/2.8L IS II lens

Een hele Godox flash kit:
2x Godox V860IIc | voor lichtstandaards
2x Godox TT350C op cameraflitsers
1x Godox X1 zender + 1x Godox X1 ontvanger

Ik heb altijd mijn familiefoto, twee speelgoed van mijn dochter, een paar pepermuntjes en mijn visitekaartjes bij me.

Ik heb ook mijn lensdoek en stofblazer, mijn kaartenhouder en wat batterijen voor mijn flitsers en camera’s bij me.

Maar waarom gebruik ik deze en hoe doe ik het? Nou, ik hou ervan om creatief te zijn, daarom gebruik ik mijn beide 6D’ss parallel. Ik bevestig ze aan mijn Spyder holster aan mijn riem met de combo 35mm+85 mm. Dit is mijn favoriete kit ooit, geen flits indien mogelijk in elke situatie. Beide 6Ds zijn lichter dan 5Ds, ongeacht welke Mark het is, en daarom geef ik de voorkeur aan hen. Ik ging naar de 35mm f/2 IS vanwege het feit dat ik nooit verder ga dan f/2 en op het moment van aankoop was het enige alternatief de 35mm f/1.4L Mark I, maar dat had veel te veel CA, en de f/2 IS is veel scherper. De 85mm? Nou dit is een ander verhaal… Ik hou van de f / 1.2L, maar het is veel te langzaam en te zwaar voor mijn stijl, dus ik ging naar de lichtere en veel snellere f/1.8 Versie. Zo kan ik zo vrij rondkomen als ik wil tijdens mijn documentatiewerk.

De 16-35mm f/2.8L II lens gebruik ik vooral voor creatieve opnames waarbij ik echt een ultragroothoek nodig heb, en op het feest voor wat lange belichting met tweede gordijnflitser, ook op een creatieve manier.

De 70-200mm was mijn grote zoontje. Ik hou van deze lens vanwege zijn prestaties, maar voor mijn huidige stijl is het een enorme lens die me volledig uit balans brengt tijdens mijn werk. Ik gebruik het momenteel op de trouwdag fotoshoot sessie of op de after-wedding sessie voor een aantal echt mooie DOF portretten. Hoe graag ik het ook meer zou willen gebruiken, het blijft de rest van het evenement in mijn tas, helaas ☹

OK, maar hoe zit het met mijn flash kit? Nou, ik bezat een hele freaking Canon RX flash kit, die ik altijd in meerdere situaties vervloekte. De RX-modus is niet zo flexibel en betrouwbaar, vooral wanneer de flitsers R6-batterijen gebruiken. Deze can door zo’n pijn in de nek soms, en veroorzaken langzame recycle tijd wanneer ik het het meest nodig heb, en ik schiet niet eens burst.

Door het te verkopen kon ik overstappen naar Godox, dit Chinese speelgoed is het beste! Op het trouwfeest gebruik ik de grote jongens (v860II) op 4-meter lichtstandaards in slave-modus en triggeren ze met de kleine en vertrouwde tt350, die btw zijn geweldig in Master. Zo simpel en snel! Ik gebruik deze twee kleine op mijn camera’s voor het geval ik wat invullicht nodig heb in die zwarte vlekken van de evenementenlocatie.

Soms als ik creatievere dingen wil doen, gebruik ik flash buiten. De X1 gebruiken systeem Ik activeer een v860II-flitser bij gewoon daglicht, met behulp van een kleine ronde schotelverspreider, het is net als een schoonheidsgerecht. Op deze manier kan ik prachtige portretten buiten maken en mijn werk uniek maken?

Ik hoop dat je net zoveel plezier hebt in mijn werk als van mijn spullen!

www.bellefoto.ro

FacebookPinterestDelen
trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer