Alexis Gaur

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Alexis Gaurin. Ik ben dertig jaar en maak sinds 2015 foto’s. Alles smeekte om vastgelegd te worden tijdens een roadtrip langs de westkust van de VS. Deze verbazingwekkende landschappen van Amerika hebben in mij de behoefte geïnspireerd om de schoonheid van de natuur vast te leggen.

Tegenwoordig fotografeer ik vooral landschappen, vooral zeegezichten, architectuur en stadsgezichten. Ik probeer een cinematografische sfeer te creëren met hoge contrasten en donkere scènes.

Belangrijkste Gear Talk

Mijn eerste full frame camera was een Nikon D610 met twee geweldige objectieven, een Nikon 24-70/f2.8 en de Nikon 70-200/f/4. Het was een geweldige set-up, maar de hybride camera drong de markt binnen en ik ging verder met het Sony-systeem. Vandaag weet ik dat ik de juiste beslissing heb genomen en dat mijn uitrusting perfect is voor mijn universum.

Camera

Sony Alpha 7R III – Ik heb drie jaar geleden mijn full frame Nikon opgegeven en ik gebruik nu de Sony Alpha 7R III, vanwege het dynamisch bereik, de hoge resolutie, de mogelijkheid om het eindresultaat in de zoeker te bekijken, de efficiënte autofocus en de compactheid.

De crop mode is een interessante functie om het bereik van je lens te vergroten zonder je tas zwaar te maken. Alle knoppen zijn voorgeprogrammeerd en u kunt deze instellingen optimaliseren in een functie die past bij uw workflow.

Al deze punten deden me kiezen voor Sony, vooral de R-serie. De functies van deze nieuwe technologie zijn game-changers waardoor het de perfecte tool voor mij is.

Lenzen

Sony 16-35mm f/2.8 G Master – Mijn belangrijkste doel is om landschap, architectuur en lifestyle te fotograferen. Ik geef de voorkeur aan all-in-one lenzen omdat het in moeilijke situaties vaak gevaarlijk is om van lens te wisselen met de dreiging van stof op de sensor of op de lens.

Dus als ik er maar één neem, moet het de beste zijn en de Sony 16-35mm f/2.8 G Master is een natuurlijke keuze. Het is ultrascherp en uitstekend door het hele bereik van de lens. De bokeh is vloeiend en de starburst is geweldig vanwege de 11-afgeronde bladen.

Sony 100-400mm f/4.5-5.6 G Master – Deze telelens is de beste die ik heb geprobeerd. Het bereik is comfortabel en het diafragma is voldoende voor al mijn oefeningen.

Ik gebruik het voor dichtbij landschapsfoto’s zoals bergen, minimalistische afbeeldingen of portretten en dieren. Kleuren en scherpte zijn uitstekend en de bokeh is vloeiend.

Tassen/Riemen

Lowepro Whistler 350 AW – Deze tas is comfortabel, ruim voor uitrusting en er is een geweldige zak aan de voorkant waarmee je bijvoorbeeld reserveonderdelen of schoenen kunt meenemen. Gewoon een echte stevige tas.

Statieven

Gitzo G4553S + Arca Swiss Z1dp – Dit is een statief dat me mijn hele leven zal volgen omdat het sterk, compact, betrouwbaar en onderhoudbaar is. In elke conditie kun je met rust foto’s maken. De Arca Swiss balkop maakt panoramische beelden mogelijk met de dubbele panoramische functie.

Filters

Het Nisi S5 100mm systeem is zeer efficiënt. Ik gebruik een gepolariseerd filter wanneer er water is, een ND64 voor zonsopgang / zonsondergang, een ND1000 (+ND64) in het midden van de dag en een GND-filter om de dynamiek van de lucht te corrigeren.

Andere accessoires – Peak Design Capture V3, L-plaat, Sony NPFZ100, Peak Design Cuff, Pholsy Remote, Blowing Pear en microvezeldoeken.

Hardware en software

Ik gebruik zowel Lightroom als Photoshop, ontwikkel mijn foto’s voornamelijk in Lightroom en gebruik de geavanceerde functies van Photoshop voor sommige afbeeldingen.

Laatste woorden

Met mijn ervaring heb ik mijn uitrusting geselecteerd om de meest efficiënte te zijn – een ultragroothoek professionele lens, een professionele telelens, een solide statief en mijn Nisi-filters. Dat is alles! De beste uitrusting is degene die je niet beperkt in je creaties. Ga naar buiten en schiet!

alexisgaurin.com | @alexis_gaurin

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer