Anna Liefje

FacebookPinterestDelen

Ik studeerde modefotografie aan de New York School of Visual Arts in Manhattan, maar viel in onderwaterfotografie toen ik voor Rankin Agency in Londen werkte. Ik fotografeer nu ongeveer 10 jaar onder water en ik fotografeer voornamelijk vrouwen onder water met mijn werk tentoongesteld in verschillende galerijen in het hele land.

Met betrekking tot mijn uitrusting heb ik heel weinig talent als het gaat om het begrijpen van de technische kant. Ik zal vooral leunen op de hulplijn van B&h als ik moet weten wat de beste camera is voor wat ik doe.

Ik begon te fotograferen met een Canon-punt en fotografeerde in een goedkope onderwaterbehuizing. Ik denk dat de setup me niet meer dan $ 700 heeft gekost. Nu fotografeer ik met het beste voor onderwaterfotografie (zegt B&H) een Canon 5Ds Mark II.

Ik hou van deze camera omdat het me in staat stelt om te fotograferen bij weinig licht met hoge snelheden met weinig randen. Het stelt me ook in staat om mijn foto’s heel groot te schalen. Ik heb zo groot als een hele lobbymuur in een gebouw afgedrukt!

Het objectief waarvan ik heb vastgesteld dat het het beste is voor onderwater is de Canon 24mm f/1.4L II USM.  Je moet dicht bij je onderwerp zijn voor kwaliteit met minimale vervorming en dit objectief levert echt.

Ik gebruik alleen natuurlijk licht tijdens het fotograferen en alles wordt in mijn duiktas gegooid. Na een shoot verwerk ik altijd in Lightroom en Photoshop is mijn beste vriend.

Ik heb altijd Benadryl en azijn bij de hand voor vervelende steken plus rifveilige zonnebrandcrème en een leave-in conditioner. Ik draag een duikmuts om mijn haar te beschermen tegen mijn bril en ik heb altijd ontwaseming en extra batterijen bij de hand. Voor de modellen heb ik tepelpasteitjes en naakt ondergoed! Hoewel ik de naakte look wil, zijn er momenten waarop het moeilijk is om te fotograferen in openbare ruimtes zoals populaire duikplekken.

Als je onderwaterfotografie gaat doen, begin dan klein en raak vertrouwd met je omgeving. Neem niet veel spullen mee en wees voorbereid op het ergste. Wees altijd op je hoede en test je behuizing altijd op lekkages!

Ik heb een keer een camera overspoeld en ik zal het nooit meer doen!

www.annasweet.com | @iamannasweet

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer