Apple’s nieuwe 10e generatie 2023 iPads uitgebracht, pack krachtige functies

Apple heeft eindelijk een vervolg gegeven aan de 10e generatie iPad-releases maanden na de onthulling van de iPhone begin september. De nieuwe iPads bieden een paar verrassingen van zichzelf.

De interessante functies van de iPads zijn met name van toepassing op het iPad Pro-model van Apple, het grotere en duurdere van de twee, met een nieuwe M2-chipset, ProRes-video-opname en Apple Pencil “hover” -mogelijkheid.

Over het algemeen bieden beide modellen een pakket prestatieverbeteringen en functies die ze bijzonder uitstekende tools maken voor fotografie- en videobewerkingsprofessionals.

Aan de pure prestatiekant is de uitstekende nieuwe functie van de nieuwe iPad de M2-chip, die een 8-core CPU bevat die 15% sneller is dan zijn M1-neven. Bovendien heeft Apple een 10-core GPU toegevoegd die 35% beter werkt dan de GPU van de M1-chip.

Gecombineerd met deze verbeterde CPU- en GPU-ervaring is een nieuwe 16-core Neural Engine-processor die maar liefst 15,8 biljoen bewerkingen per seconde aankan, waardoor het 40% meer mogelijkheden heeft dan mogelijk was in de M1. Volgens Apple maakt dit de nieuwe iPad Pro-modellen veel betere apparaten voor taken die machine learning vereisen.

Andere voordelen van de nieuwe M2-chipset zijn 100 GB/s uniforme geheugenbandbreedte met ondersteuning voor 16 GB/s snel uniform geheugen. Deze twee gecombineerd laten de nieuwe iPad in principe veel beter omgaan met multitasking dan elk vorig model van het apparaat.

Een belangrijk voordeel van de bovenstaande functies is dat ze deze iPad Pro intens krachtig maken als een fotografie- en videobewerkingstool, omdat hij volgens Apple zelfs extreem veeleisende workflows soepel kan ondersteunen.

Deze workflows kunnen bestaan uit het verwerken van grote beeldbibliotheken met hoge resolutie of het snel transcoderen van ProRes-beeldmateriaal, dat de iPad Pro toevallig voor het eerst met zijn camera kan opnemen.

De nieuwe iPad wordt ook geleverd met WiFi 6E-capaciteit, waardoor ongelooflijk hoge downloadsnelheden van 2,4 GB / s mogelijk zijn. Een andere coole maar kleine functie is wat Apple zijn “next-level” Pencil hover-technologie noemt. Dit detecteert de potloodpen wanneer deze zich 12 mm boven het scherm bevindt en laat gebruikers een voorbeeld bekijken van wat ze gaan doen en tekenen met meer precisie.

Wat betreft de standaard iPad, het wordt geleverd met eigen upgrades, waaronder een 10,9-inch Liquid Retina-display, een nieuwe A14 Bionic-chip en USB.C.

De nieuwe standaard iPad biedt ook verbeterde cameratechnologie (hoewel geen ProRes-opname) en een resolutie van 2.360 x 1.640 voor de True Tone-compatibele schermruimte. Het kan ook een respectabele 500 nits helderheid aan.

De A14-chip in de standaard iPad geeft het een 20% krachtigere CPU en een verbetering van 10% in grafische verwerking in vergelijking met wat eerdere standaard iPads aankonden. De machine learning-taken worden beheerd door een 16-core Neural Engine die twee keer zo krachtig is als de A13 in de iPad van vorig jaar.

Wat betreft de cameratechnologie van de iPad, deze wordt geleverd met een nieuwe camera aan de voorkant die zich langs de landschapsrand van het apparaat bevindt en een 12-megapixelsensor heeft met een gezichtsveld van 122 graden met Center Stage-technologie voor het centreren van onderwerpen tijdens panning- en zoomopnamen. De camera aan de achterkant van de iPad wordt ook geleverd met 12 MP foto-opnamen, terwijl hij ook 4K-video-opnamen met 240 fps kan maken.

De nieuwe iPad Pro is nu te bestellen voor $ 799 voor het 11-inch model, tot een maximale prijs van $ 1.299 voor de 12,9-inch editie met WiFi plus mobiele technologie voor mobiele telefoongesprekken. Wat betreft de standaard iPad-editie, deze wordt nu verkocht voor een startprijs van $ 499. Al deze /2023 iPads worden vanaf 26 oktober verzondenÞ.

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer