Ashima Narain

Ik heb bijna 2 decennia als fotograaf gewoond en gewerkt in Mumbai, India. Ik maak deel uit van National Geographic Creatief, en had in maart 2017 het voorrecht om te worden opgenomen in een lijst van 34 vrouwelijke fotografen van over de hele wereld om te volgen door time.com.

Het hebben van 3 kinderen in de afgelopen 4 jaar heeft me gedwongen om me te concentreren op het doen van wat belangrijk genoeg is (voor mij) om tijd weg van hen door te brengen.

Nu probeer ik door mijn beelden te begrijpen wat de aarde, haar mensen en haar prachtige wezens kwetsbaar maakt voor voortdurend veranderende situaties – of zoals het vaak het geval is, stagnerende situaties. Voor de meeste kwesties zijn er visionaire individuen en organisaties die voorop lopen bij het verlichten, corrigeren en creëren van nieuwe manieren en gedachten over hoe compassie en verandering kunnen worden opgebouwd.

Voor mij is fotografie het hulpmiddel waarmee ik de problemen en enkele van de oplossingen beter kan begrijpen en vertalen naar visuals.
Vaak reis en werk ik alleen, dus ik denk veel na over welke apparatuur het beste bij mij past en de verhalen die ik wil vertellen.

Ik ben overgestapt op spiegelloze camera’s, zoals de Sony alpha DSLR’s in 2017. Ik hou van de lichtheid van de camera’s, de kwaliteit van hun beelden en hun vermogen om goed te functioneren bij weinig licht. Ik gebruik wel graag flits, meestal overdag, dus de radiografisch bestuurbare Sony F45 RM flitsen vind ik erg nuttig, en nogmaals, heel licht. Omdat de situaties waarin ik kom onvoorspelbaar zijn, gebruik ik graag snelle lenzen, zoals de Sony G master serie, maar mijn echte werkpaard lens is de Sony 16-70mm f/4 lens, die compact en praktisch gewichtloos is!

UITRUSTING:

(Van linksboven naar rechts, regel voor regel)

Notitieblok en pen
Specsavers brillen
Hoed
Orale rehydratatie poeder (bij het werken in de hitte), Crocin (paracetemol), Pudin Hara (Ayurvedische geneeskunde voor maagproblemen)
Oxelo Kniebeschermers (om rond te kruipen op mijn zeer benige knieën)
Sony HVL-F45RM flitser met draadloze radiobediening
Sony A7II
Sony a7R II met een Sony verticale batterijgreep
JYC Pro-1D Circulaire Polarisator filter
Sony HVL F45RM flitser met draadloze radiobediening
Sony FA-WRC1M draadloze radiocommandant
Sony G Master 70-200mm f/4
Sony G Master 24-70mm f/2.8
Sony BC-TRW acculader
Sony 16-70mm f/4
Sony 10-18mm f/4
Kleine softbox gekocht bij een winkel langs de weg in Mumbai
Transcend kaartlezer
Lensdoek
Extra Sandisk 64GB Extreme Pro 95MB/s kaarten
Extra Sony batterijen
Zonnekappen
Elke zaklamp die beschikbaar is voor het verlichten van onderwerpen of ruimtes
Hoofdlamp

www.ashimanarain.com

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer