Beste ruisonderdrukkingssoftware om korrelige foto’s op te ruimen

FacebookPinterestDelen

Bijna elke fotograaf moet op een gegeven moment beeldruis verminderen, vooral als ze de neiging hebben om te fotograferen in situaties met weinig licht of in HDR.

Als jij dit bent, dan kan het vinden van de ruisonderdrukkingssoftware die het beste voor je werkt een echte game-changer zijn, en ook van onschatbare waarde voor fotoherstel.

Het probleem is dat er zoveel verschillende soorten ruisonderdrukkingssoftware zijn daarbuiten kan het moeilijk zijn om te beslissen welke je moet kiezen. Elk heeft een andere methode en/of algoritme voor ruisverwijdering en krijgt dus iets andere resultaten.

topazdenoise

Topaz DeNoise AI

Waardevol hulpmiddel om ruis te verwijderen en verloren details uit voorheen onherstelbare afbeeldingen te extraheren.

Controleer de huidige prijs

Bovendien hebben ze allemaal hun voor- en nadelen. Sommige zijn effectiever in het behouden van details, andere beter in luminantieruisonderdrukking; sommige zijn gemakkelijker te gebruiken, andere veel duurder.

En hoewel de meeste werken als een op zichzelf staand programma en een plug-in, werken sommige alleen wanneer ze worden gebruikt met Lightroom of Photoshop.

Wat is de beste ruisonderdrukkingssoftware voor u? Dat hangt af van een aantal verschillende factoren, niet in de laatste plaats uw budget, workflow en de nabewerkingssoftware die u al gebruikt.

Maar voordat we ingaan op de verschillende ruisonderdrukkingstoepassingen, laten we eens kijken naar wat beeldruis is en hoe ruisonderdrukkingssoftware werkt.

Inhoudsopgave

Beste ruisonderdrukkingssoftware

Beeld Product Functies
shk2-table__image Topaz Labs Denoise AIONZE #1 KEUZE
 • Alle vaardigheidsniveaus
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Reactief &robuust
 • Superieure ruisonderdrukking
Bekijk prijs →
shk2-table__image PictureCode’s Noise NinjaBEST BEOORDEELD
 • Snelle verwerking
 • Snel importeren
 • Alle vaardigheidsniveaus
 • Reactief &robuust
Bekijk prijs →
shk2-table__image DxO’s PRIME DenoiseGROTE WAARDE
 • Reactief &robuust
 • Reactief &robuust
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Superieure ruisonderdrukking
Bekijk prijs →
shk2-table__image Imagenomic Noiseware
 • Snelle verwerking
 • Alle vaardigheidsniveaus
 • Reactief &robuust
 • Duidelijke interface
Bekijk prijs →
shk2-table__image Adobe Lightroom
 • Alle vaardigheidsniveaus
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Duidelijke interface
 • Duidelijke & eenvoudige interface
Bekijk prijs →

1. Topaz Labs Denoise AI | Beste allround oplossing

topazdenoise

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Momenteel is de beste ruisonderdrukkingssoftware op de markt is Topaz Denoise AI.

Topaz Denoise AI maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om een foto te analyseren en gebruikt deze informatie vervolgens om selectief ruis te verminderen en tegelijkertijd de details die al in uw afbeelding bestaan te verbeteren.

Terwijl andere ruisonderdrukkingssoftware de neiging heeft om alleen naar details op pixelniveau te kijken, “ziet” de AI in Topaz Denoise eigenlijk het verschil tussen detail en ruis in uw foto’s.

Hoe? Door een algoritme miljoenen afbeeldingen te voeden totdat de software leerde wat ruis eigenlijk is – zowel chroma als luminantie – en hoe het te verwijderen.

In termen van detailbehoud is Topaz Denoise AI momenteel het beste programma op deze lijst. In termen van luminantie ruisonderdrukking, het is verbonden met Luminar.

Het heeft ook de meest aangepaste bedieningselementen van alle ruisonderdrukkingssoftware die hier wordt besproken. (Een van de voordelen van software die uitsluitend is ontworpen voor het verminderen van digitale ruis.)

Naast aanpassingen voor zowel luminantie als kleurruis, kunt u ook handmatig schaduwtoonherstel, ontkoppeling en kleurzwemen.

De aanpassing “lensonscherpte verminderen” is bijzonder verbazingwekkend, vooral als het gaat om het opruimen van ruis in sterrenhemels of beelden die bij weinig licht zijn gemaakt. U kunt ook de dekking van uw wijzigingen aanpassen en/of lagen toevoegen om de details te verfijnen als dat nodig is.

U kunt ook precies kiezen waar u ruisonderdrukking in uw afbeelding toepast, zodat u sommige gebieden kunt gladstrijken terwijl u de textuur laat zoals in andere.

Als dit overweldigend lijkt, maak je dan geen zorgen. Topaz Denoise AI komt in twee modi : DeNoise AI en AI Clear.

Als je gewoon wilt dat de software snel zijn ding doet zonder dat je veel hoeft te doen, kies dan voor AI Clear. Er zijn ook een aantal uitzonderlijke presets in Denoise. Ze zijn geweldige startpunten voor beginners of mensen die zich bezighouden met batchverwerking.

De batchverwerkingsfuncties in Topaz Denoise AI zijn ook formidabel. U kunt bulkinstellingen toepassen op de hele batch of er enkele uitkiezen voor unieke instellingen voordat u ze allemaal samen verwerkt.

Topaz Denoise AI werkt als een op zichzelf staand programma voor Mac en Windows en als een volledig ondersteunde ruisonderdrukkingsplug-in met Adobe Lightroom en Adobe Photoshop. Het werkt als een gedeeltelijk ondersteunde plug-in met Luminar, ON1 Photo Raw, Capture One, Serif Affinity en Corel PaintShop Pro.

Als je veel high-ISO-opnamen maakt, is het prijskaartje van US $ 80 de moeite waard. Als dat steil lijkt, kun je wachten tot het in de uitverkoop gaat – op dit moment is het iets minder dan US $ 60.

Je kunt het ook kopen als een bundel met Gigapixel AI, Sharpen AI en Jpeg to Raw AI.

2. PictureCode Ruis Ninja

Photo Ninja - een van de beste ruisonderdrukkingssoftware voor het verminderen van de hoeveelheid ruis in uw foto's. Er zijn gratis proefversies beschikbaar.

Controleer de huidige prijs

Als je commerciële fotografie fotografeert, is PictureCode’s Noise Ninja al lang de gouden standaard voor digitale ruisonderdrukking in de high-end commerciële wereld. Iedereen, van camerafabrikanten tot medische beeldvormingsbedrijven, zou er gebruik van maken.

Het werd in de loop der jaren echter een beetje verwaarloosd, met steeds minder updates die uitkwamen. Nu is Picture Code echter eindelijk met een nieuwe en verbeterde versie van Noise Ninja gekomen en heeft deze geïntegreerd in zijn uitstekende Raw-converter – Photo Ninja.

Als u hier op zoek bent naar de beste ruisonderdrukkingssoftware, is de kans groot dat u al een programma hebt dat Raw-conversie uitvoert. Als jij dit bent, werkt Photo Ninja zowel als een zelfstandige als een plug-in voor Lightroom, Photoshop en Photo Mechanic.

Als je echter op zoek bent naar fantastische Raw-conversie, wordt gezegd dat Photo Ninja veel beter is dan Lightroom en sommigen zeggen dat het zelfs beter is dan Capture One en DxO Photolab.

Maar terug naar ruisonderdrukking: deze nieuwere versie van Noise Ninja kan vaak tot een tweestops verbetering van de beeldkwaliteit van je foto goedmaken. De luminantieruisonderdrukking werkt samen met de verscherpingsfunctie, zodat u randen kunt verbeteren zonder het geluid te verhogen.

Hoe Noise Ninja met kleur werkt, is ook verbeterd in de huidige versie en het is nog beter in het gladstrijken van voorgevormde gebieden.

Noise Ninja wordt geleverd met een aantal geavanceerde functies die u niet kunt vinden in andere ruisonderdrukkingssoftware. Er is een kalibratiekaart waarmee u ruisprofielen kunt maken bij elke ISO-instelling (als u geen cameraprofiel voor uw afbeelding hebt).

Noise Ninja maakt ook een nauwkeurig ruisprofiel (op frequentie en kleur) voor elk gebied van de afbeelding waarmee u werkt.

Iets anders dat cool is, is dat het ruisonderdrukkingsfilter in Noise Ninja is trainbaar. Het leest uw ISO- en cameramodelinformatie uit de EXIF-bestanden en leert vervolgens de schuifregelaars precies in te stellen waar u ze wilt hebben.

Met alle geavanceerde functies is Noise Ninja uiterst beginnersvriendelijk. Het is snel en gemakkelijk te gebruiken, met veel opties met één klik voor beginners.

De gebruikersinterface is opnieuw ontworpen en ze hebben hun schuifregelaars hernoemd om beter te illustreren wat ze doen. De luminantieregelaars worden nu bijvoorbeeld Detail en Tegenstelling.

Van daaruit kunt u schuifregelaars vinden die van invloed zijn op uw Afvlakking, restgeluid en detail Voor kleurruisonderdrukking bieden ze schuifregelaars voor Kracht en Inbreukmakend.

Beste ruisonderdrukking software detail slider - ruisonderdrukking slider opties in foto ninja.

De prijs is behoorlijk hoog – US $ 129 voor een levenslange aankoop en gratis upgrades voor een jaar – maar je krijgt er veel mee. Photo Ninja zelf is waarschijnlijk alleen al de moeite waard vanwege zijn pro-level ruis reduction, maar de andere pro-functies maken het een waardige investering.

Photo Ninja kan gratis worden gedownload (zonder render- en opslagfuncties) of u kunt een volledig functionele gratis proefperiode van 2 weken aanvragen bij hun ondersteuningsdesk.

3. DxO’s PRIME Denoise

DxO prime is een van de beste ruisonderdrukkingssoftware voor ruisverwijdering.

Controleer de huidige prijs

DxO PRIME is een andere oude favoriet van fotografen die op zoek zijn naar de best mogelijke ruisonderdrukking. Het vermogen om ruis te verminderen met behoud van details waarvan je waarschijnlijk zeker wist dat het verloren ging, lijkt net niet griezelig.

PRIME staat voor Probabilistic Raw Image Enhancement en levert eerlijk gezegd de beste ruisonderdrukking in zijn klasse. De meeste ruiscorrectiesoftware werkt door pixels in de buurt te vergelijken. PRIME, aan de andere kant, beoordeelt een veel, veel groter gebied.

Als gevolg hiervan is het niet snel – maar jongen wordt het fantastische resultaten!

Net als Noise Ninja gebruikt DxO PRIME cameraprofielen om ruis nauwkeurig te beoordelen en te corrigeren zonder veel handmatige aanpassing. De resultaten zijn meestal geweldig, maar als je niet helemaal tevreden bent met de eerste resultaten van PRIME, kun je alles verfijnen met extra bedieningselementen.

Er is zelfs een schuifregelaar voor dode pixelcorrectie die moeiteloos hete pixels verwijdert. Zie meer van dit in onze volledige DXO Photolab review.

Het “niet snel” -gedeelte kan voor sommigen echter een deal-breaker zijn. Wanneer u de ruisonderdrukking van PRIME gebruikt, kunt u het effect ervan op meer dan slechts een klein gebied niet zien totdat u de hele afbeelding exporteert. De clincher? Het exporteren van afbeeldingen kan soms een hele minuut duren.

Als u veel afbeeldingen moet verwerken en / of beperkte tijd, is dit waarschijnlijk niet de software voor u. Als je prachtige resultaten wilt en de langzame verwerking niet allebei, geef het dan een werveling.

DxO PRIME wordt geleverd als onderdeel van DxO’s Photolab Elite, die voor US $ 199 niet goedkoper is dan PRIME snel is. Toch, als je fantastische resultaten wilt, kan DxO’s PRIME Denoise (en PhotoLab in het algemeen) resultaten leveren die je gewoon niet kunt krijgen met andere fotobewerkingssoftware, vooral op het gebied van ruisbeheersing en algehele detailweergave.

Deze specifieke ruisonderdrukkingssoftware wordt geleverd als zowel een plug-in als een zelfstandige versie.

4. Imagenomic Noiseware

Als u de beste ruisonderdrukkingssoftware moet vinden, kunt u zelfs Imagenomic Noiseware proberen. Het wordt door velen beschouwd als een van de beste ruisonderdrukkingssoftware.

Controleer de huidige prijs

Noiseware is een ander fantastisch ruisverwijderingsprogramma.

Net als Topaz Denoise gebruikt Noiseware AI om de ruispatronen in een afbeelding te analyseren. Hierdoor hoeft het niet afhankelijk te zijn van cameraprofielen. Het leert terwijl het gaat en onthoudt de resultaten van zijn beeldanalyse en de EXIF-gegevens van het beeld die erbij hoorden.

Het is belachelijk eenvoudig te gebruiken, met een aantal presets met één klik die meestal goed genoeg werken zonder verdere aanpassingen.

Als je dingen wilt finetunen, geen zorgen. Met de optie Handmatige profilering van Noiseware kunt u gebieden in een afbeelding opgeven en vervolgens de instellingen voor ruisverwijdering aanpassen op basis van toon, kleur en frequentie. U kunt ook selectief details en/of kleuren beschermen.

Noiseware is een plugin voor Photoshop en werkt goed met Smart Filters en Photoshop Actions. Het werkt ook met elk afbeeldingsformaat dat compatibel is met Photoshop. Qua kosten is het concurrerend met iets minder dan US $ 80.

Er zijn velen die Noiseware beschouwen als de beste ruisonderdrukkingssoftware op de markt, met een paar verhalen over het overschakelen van Noise Ninja naar Noiseware. Helaas lijkt er op dit moment geen gratis proefversie te zijn, dus zorg ervoor dat het is wat je wilt voordat je het koopt.

5. Adobe Lightroom

Adobe Lightroom is een van de beste softwareopties voor ruisonderdrukking die u kunt gebruiken als u de ruis op uw afbeeldingen wilt verminderen.

Controleer de huidige prijs

Wat de algehele bewerkingssoftware betreft, is Adobe Lightroom nog steeds de industriestandaard. Hoewel Lightroom-ruisonderdrukkingstools misschien niet voldoen aan de mogelijkheden van Topaz AI of Noise Ninja, is het nog steeds meer dan voldoende voor wat de meeste fotografen nodig hebben.

De luminantie en chromatische ruisonderdrukkingsschuifregelaars zijn vrij eenvoudig en worden geleverd met meer gedetailleerde aanpassingen. U kunt het detail en contrast aanpassen in het gebied voor luminantieruisonderdrukking. Onder kleurruis kunt u de detail- en vloeiendheid aanpassen.

Een van de vele dingen die Lightroom fantastisch maakt, is de mogelijkheid om lokale, gerichte aanpassingen uit te voeren. Dit geldt ook voor ruisonderdrukking.

U kunt het radiale filter van Lightroom, Gr gebruikenadient Filter en vooral de Adjustment Brush om gerichte aanpassingen te maken

Met Lightroom bent u vrij om uw ruisonderdrukkingsniveaus te regelen. Het kan zelfs worden geclassificeerd als een van de beste software-opties voor ruisonderdrukking.

Nadat u de hoeveelheid ruis hebt verwijderd die het beste lijkt, heeft de verscherpingstool van Lightroom een schuifregelaar voor maskeren waarmee u details kunt herstellen zonder de ruis weer in te voeren.

Dus hoewel Lightroom niet noodzakelijkerwijs de beste ruisonderdrukkingssoftware is die er is, is het meer dan voldoende voor de algemene gebruiker.

Bovendien, als je het fotografieplan van Adobe al hebt, kun je dingen naar Photoshop sturen wanneer je meer controle nodig hebt.

Als u Adobe Lightroom nog niet hebt, kunt u dit aanschaffen via een abonnement, als onderdeel van het fotografielidmaatschap van Adobe of samen met alle Creative Cloud-apps van Adobe. Het fotografieplan is US $ 9,99 van maand tot maand of iets minder dan US $ 120 dat elk jaar wordt betaald (ga hierheen voor up-to-date prijzen).

6. Adobe Photoshop (Camera RAW)

Photoshop Camera Raw is effectief als u ruisonderdrukkingssoftware moet gebruiken. Het kan zelfs een van de beste ruisonderdrukkingssoftwareprogramma's worden genoemd die beschikbaar zijn.

Controleer de huidige prijs

Het is niet verwonderlijk dat Adobe Photoshop ook op de lijst met beste software-opties voor ruisonderdrukking terechtkomt. Het heeft uitstekende ruisonderdrukkingsmogelijkheden via de Camera Raw-app.

Camera Raw gebruikt hetzelfde algoritme als Adobe Lightroom, maar als onderdeel van Photoshop heb je uiteindelijk veel meer controle over selectieve aanpassingen.

Dit komt door de maskeringsmogelijkheden van Photoshop. Er is echt geen bewerkingssoftware die in de buurt kan komen van de selectie- en maskeringstools van Photoshop, en dat maakt het mogelijk om extreem specifieke en gedetailleerde aanpassingen uit te voeren.

U kunt bijvoorbeeld kleurruisaanpassingen maken die niet de hele afbeelding desatureren, of kleine details terugbrengen die zijn gladgestreken in uw luminantieruisaanpassingen.

Verder heeft Photoshop ook een aantal geavanceerde ruisonderdrukkingsregelaars, waaronder een hoogdoorlaatfilter en nog veel meer.

Gebruik Camera Raw als u ruis wilt verminderen. Het is misschien niet gratis, maar het is een van de beste ruisonderdrukkingssoftwareprogramma's die u kunt gebruiken.

Natuurlijk, zoals met veel dingen die photoshop-gerelateerd zijn, is de leercurve hier een stuk hoger – vooral bij het gebruik van de geavanceerde kanaal-voor-kanaal aanpassingen en / of het mengen en stapelen van lagen.

Toch, als je de ultieme controle wilt, is Photoshop waar het is.

Net als Lightroom kun je Photoshop hier krijgen als onderdeel van het fotografieplan van Adobe of samen alle Creative Cloud-apps van Adobe. Het fotografieplan is US $ 9,99 van maand tot maand of iets minder dan US $ 120 per jaar betaald.

7. Skylum Luminar

Luminar is een van de beste ruisonderdrukkingssoftware-opties. Sommigen beschouwen het als de beste ruisonderdrukkingssoftware op de markt.

Controleer de huidige prijs
Bespaar $ 15 met code SHOTKIT15.

Aan de andere kant van de leercurve komt Skylum’s Luminar 4 (hier besproken), ontworpen om het fotobewerkingsproces te stroomlijnen en als zodanig wordt geleverd met een aantal snelle, krachtige aanpassingen.

Het Denoise-filter is geen uitzondering en is buitengewoon eenvoudig te gebruiken, maar toch zeer krachtig. Daarom beschouwen velen Luminar als een van de beste ruisonderdrukkingssoftwareprogramma’s op de markt.

De huidige versie van Luminar – versie 4 – brengt een sterk verbeterde Denoise filterprestatie met zich mee. Het wordt ook geleverd met alle standaardregelaars die u zou verwachten in ruisonderdrukkingssoftware: schuifregelaars voor het verminderen van luminantie en chromatische ruis, een boost-schuifregelaar voor het verhogen van het algehele effect en de mogelijkheid om de dekking aan te passen.

In feite geven velen de voorkeur aan de ruisonderdrukking van Luminar 4 boven andere duurdere opties, vooral omdat het uitblinkt in luminantieruisreductie, verbonden op de eerste plaats met Topaz Denoise.

Het helpt ook dat Luminar wordt geleverd met laag- en maskeringsmogelijkheden, waardoor selectieve aanpassingen vrij eenvoudig zijn.

Hoewel de selectietools niet zo geavanceerd zijn als die van Photoshop, is een voordeel dat Luminar 4 heeft, dat je de laagfunctionaliteit van Photoshop krijgt met de niet-destructieve bewerking van Lightroom. U hoeft zich nooit zorgen te maken over het vernietigen van de originele afbeelding.

Luminar is een van de beste ruisonderdrukkingssoftware-opties. Sommigen beschouwen het als de beste ruisonderdrukkingssoftware op de markt. Misschien vindt u de intuïtieve interface leuk.

Het ding om op te letten met Luminar is echter dat het Denoise-filter behoorlijk hardhandig is. Het is het beste om het aan de lage kant te houden.

Luminar wordt geleverd als zowel een volledig zelfstandig fotobewerkingsprogramma als als een stekkerin voor Lightroom en Photoshop. Het verkoopt over het algemeen voor ongeveer US $ 70. Er is geen abonnement nodig.

Er is ook de optie van Luminar AI (hier besproken), die een aantal ongelooflijke tools voor kunstmatige intelligentie heeft, maar geen DAM- of bestandsbeheerfuncties biedt.

Als u ruis snel en gemakkelijk wilt verminderen zonder veel gedoe, is Luminar 4 een geweldige optie, vooral als u op zoek bent naar een goedkoop alternatief voor Lightroom in het algemeen.

Ruisonderdrukkingssoftware: wat u in gedachten moet houden

Als het gaat om het verminderen van ruis in uw foto’s, zijn er altijd twee hoofddoelen: het verminderen van digitale ruis en het behouden van beelddetails.

Deze werken vaak tegen elkaar, want over het algemeen geldt dat hoe meer je de ruis in een beeld vermindert, hoe meer je details verliest. Het omgekeerde is ook waar: hoe meer je probeert details te behouden, hoe moeilijker het zal zijn om ruis effectief te verwijderen.

De kunst is om te leren hoe je de beste balans kunt vinden – hoe je ruis kunt verminderen met behoud van zoveel mogelijk details.

Praktisch gezien is het belangrijk om te weten wat voor soort digitale ruis u probeert te verwijderen, wat u op zijn beurt zal helpen bij het kiezen van wat de beste ruisonderdrukkingssoftware voor u is en bij het gebruik ervan.

Soorten beeldruis

Er zijn twee soorten digitale beeldruis: chromatische ruis en luminantie ruis. Elk wordt op een andere manier verwijderd.

 • Luminantie ruis is de meest voorkomende en is direct gerelateerd aan hoeveel licht beschikbaar is.

Het is kleurloos en ziet er vaak uit als graan of zand. Je zult het het vaakst vinden in onderbelichte afbeeldingen, afbeeldingen met een hoge ISO-waarde of als gevolg van de warmte die wordt gegenereerd door fotografie met lange belichtingstijd, waardoor “hete pixels” ontstaan.

De manier waarop ruisonderdrukkingssoftware meestal omgaat met luminantieruis is door het te “gladstrijken”, hetzij met een handmatige luminantieschuifregelaar of automatisch. Deze afvlakking zorgt voor een verlies aan detail en scherpte.

In feite hebben alle realistische beelden op zijn minst een zekere hoeveelheid luminantieruis nodig, omdat het volledig elimineren van licht meestal zal resulteren in een onnatuurlijk of plastic uitziend beeld.

Het vinden van een balans tussen het wegwerken van luminantieruis en het maximaliseren van de details van een foto is misschien wel de grootste factor bij het kiezen van de beste ruisonderdrukkingssoftware.

 • Chromatische ruis of kleurruis wordt weergegeven als ongelijke kleurovergangen in een afbeelding.

Je zult het vaker zien in regio’s die erg donker of erg helder zijn. Het verschijnt meestal als gekleurde pixels die gewoon niet overeenkomen met wat er om hen heen is.

Dit soort ruis heeft de neiging om er veel onnatuurlijker uit te zien en kan, als het niet onder controle wordt gehouden, afbeeldingen onbruikbaar maken.

Ruisonderdrukkingssoftware heeft de neiging om chromatische ruis aan te pakken door deze een beetje per keer te desatureren. Te veel of niet-selectief gedaan, kan dit de verzadiging van de hele afbeelding beïnvloeden.

Als uw afbeeldingen de neiging hebben om kleurruis te hebben, is het selectief kunnen kiezen welke gebieden u wilt desatureren een factor die u in gedachten wilt houden.

Laatste woorden

Hoewel er veel kan worden gedaan in de nabewerking om ruis te verminderen, spreekt het voor zich dat de beste optie is om te proberen het beeld zo goed mogelijk in de camera te krijgen.

Hoewel ruisonderdrukkingstools kunnen helpen, kunnen ze een slechte foto niet echt “repareren”. Het beste wat ze kunnen doen is het verbeteren.

Als je tot de kern komt, is er echt geen enkel programma dat de titel van beste ruisonderdrukkingssoftware wint. Elk programma heeft zijn sterke en zwakke punten, elk doet sommige dingen beter dan andere.

Sommigen blinken bijvoorbeeld uit in luminantieruisonderdrukking (Topaz en Luminar). Andere, zoals Adobe Lightroom, bieden eenvoudige, eenvoudig te gebruiken besturingselementen.

Als je al het fotografielidmaatschap van Adobe hebt of Luminar al gebruikt, heb je al geweldige opties voor ruisonderdrukking. Natuurlijk bieden programma’s zoals DxO’s Photolab Elite veel meer dan ruisonderdrukking en zijn ze misschien het proberen waard.

Uiteindelijk komt de beste ruisonderdrukkingssoftware voor u neer op een aantal verschillende factoren, waaronder natuurlijk het budget, evenals welk type fotografie u doet en hoe een programma in uw workflow past.

topazdenoise

Topaz DeNoise AI

Waardevol hulpmiddel om ruis te verwijderen en verloren details uit voorheen onherstelbare afbeeldingen te extraheren.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen