menuclose

10x Favoriete Tools en Producten

Favoriete tools en producten voor een fotograaf

Er zijn bepaalde tools en producten waar ik als fotograaf gewoon niet zonder kan. Dingen die mijn leven net even makkelijker of aangenamer maken. Nieuwsgierig? Check hier mijn 10 favoriete tools en producten!

———

1. Macbook Pro

Dankzij mijn 13 inch Macbook Pro kan ik overal werken! Hij is lekker handzaam en super gebruikersvriendelijk. Ze zeggen weleens ‘Once you go Mac, you can’t go back’ en het is waar! Als fotograaf wil ik er vanuit kunnen gaan dat de kleuren van mijn beeldscherm overeen komen met wat er bij de drukker uit de printer komt rollen en dat zit met mijn Macbook helemaal goed!
 

2. Photo Mechanic

De allereerste stap in mijn bewerkingsproces begint in Photo Mechanic. Vóór Photo Mechanic moest ik soms uren wachten op het inladen van foto’s. Super frustrerend als je enthousiast bent en aan de slag wilt! Zodra ik mijn kaartje in mijn Macbook steek, laadt Photo Mechanic mijn foto’s razendsnel in. Ik kan meteen checken of de foto’s scherp zijn (zonder lange wachttijd!) en maak hier ook al meteen mijn eerste selectie voor verdere bewerking. Het klinkt als een Amerikaanse commercial, maar Photo Mechanic is écht briljant. Mijn werktijd is gehalveerd!
 

3. Adobe Creative Cloud

De echte bewerking begint in Lightroom. Hier bepaal ik de kleuren voor de uiteindelijke foto en speel ik met schaduwen en contrasten. Lightroom is gemaakt voor batch werken: het processen van heel veel foto’s tegelijkertijd. Door middel van presets kan ik alle foto’s uit een sessie in één keer dezelfde bewerking geven. Heerlijk! Vervolgens gaan de foto’s door naar Photoshop waar ik ze verklein en verscherp voor gebruik online. Vooral dat verscherpen doet Photoshop fantastisch. Als fotograaf houd ik van een beetje ‘crisp’ in een foto en dat doet Photoshop perfect.

> Meer leren over bewerken? Boek een workshop fotografie.
 

4. ProPhoto Blogs

Aangezien er (nog) geen fysiek Happy Photographer winkelpand is, is mijn website mijn winkelruit en die winkelruit moet het allermooist zijn! Ik maak al jaren gebruik van Prophoto Blogs: de beste website tool die er bestaat. Voor een laag bedrag koop je eenmalig de tool én 13 website designs die je vervolgens helemaal kunt customizen (en dan bedoel ik ook echt alles customizen). ProPhoto werkt met WordPress, waardoor het lekker makkelijk in gebruik is. Nooit meer knoeien met HTML en CSS, maar gewoon uploaden en typen. Super simpel! Omdat de tool gecreëerd is voor fotografen, is er super veel aandacht besteed aan fotografie en hoe je jouw foto’s het beste kunt presenteren. Niet alleen op de computer, maar ook op je tablet of mobiel! ProPhoto is naast mijn camera by far de beste aankoop die ik ooit voor mijn bedrijf heb gedaan. Tip: Wil jij ook ProPhoto? Klik dan op bovenstaande link en krijg via Happy Photographer $10 korting!
 

5. Gmail

Creative minds are rarely tidy en dus heb ik écht een agenda/to do lijst/mail tool nodig. Alle mail van al mijn e-mailaddressen wordt naar Gmail doorgestuurd. Zo heb ik alle communicatie op één plek en hoef ik nooit meerdere mailboxen te checken. Bovendien zit er aan mijn Gmail account een agenda gekoppeld. Mijn agenda gebruik ik natuurlijk voor al mijn afspraken, maar ook als To Do lijst. Zo vergeet ik nooit meer iets!
 

6. Sony RX100

Wat zeg je, Sony? Ja, echt! Na jarenlang gezeul met mijn professionele camera’s en super zware lenzen, ben ik sinds 2014 overgestapt op een compact camera voor al mijn privé gelegenheden. De Sony RX100 gebruik ik tijdens verjaardagen en neem ik mee op vakantie (bijvoorbeeld tijdens deze roadtrip door Ierland!). Deze Sony camera is stiekem een redelijk professionele camera in een klein, super licht jasje: ik kan er precies dezelfde dingen mee doen als met mijn grote camera. De ISO, sluitertijd en het diafragma zijn in te stellen en ik kan er zelfs mee in RAW schieten!
 

7. 50mm 1.8

Zonder de 50mm 1.8 of plastic fantastic zou Happy Photographer nergens zijn. De 50mm zit standaard op mijn body en gaat er tijdens portretsessies en bruidsreportages niet af. De scherpte, kleuren en scherpte-diepte zijn fantastisch. Bovendien dwingt een prime lens mij om tijdens fotosessies nóg bewuster bezig te zijn met fotografie omdat ik niet kan zoomen. Ik moet een kader kiezen en gaan lopen, knielen of staan om de perfecte foto te maken.

> Meer leren over fotografie? Boek een workshop fotografie.
 

8. Lowepro Pro Roller X100

Tijdens grotere klussen gaat de Lowepro Pro Roller met mij mee! Deze trolley biedt genoeg plaats voor meerdere bodies en lenzen, een laptop en tablet, geheugenkaartjes en privé spulletjes zoals telefoons en portemonnees. Het meest relaxte aan de koffer is het feit dat je de ‘voering’ inclusief al je gear eruit kan halen tot rugtas en dan kun je de trolley nog steeds gebruiken als losse koffer! Bovendien ziet er een TSA-approved slot op waarmee je je koffer altijd kunt afsluiten.
 

9. Kelly Moore ‘Mimi’

Voor normale sessies stop ik alles in mijn super vrouwelijke Kelly Moore tas. Kelly Moore is een prachtig cameratassenmerk speciaal voor vrouwen. De tassen zien er van buiten niet uit als cameratas, maar bieden wel alle functies die je als fotograaf nodig hebt. Hoera!
 

10. Moo.com

Last but not least: visitekaartjes, stickers, bedankkaarten – al mijn drukwerk komt bij Moo vandaan. Moo is een Engels bedrijf dat helemaal gek is op design en printen en alles wat daarmee te maken heeft. Ze hebben zich als doel gesteld om premium kwaliteit drukwerk beschikbaar te stellen voor iedereen! Door hun passie en vakmanschap weet ik dat Happy Photographer klanten altijd het allerbeste krijgen.

let's connect on instagram