menuclose

4 x Tips: Maak van jouw fotosessie de allerbeste!

Fotoshoot Tips voor een ultieme familie fotoshoot

Je hecht waarde aan dit moment, hebt jezelf en de mensen om je heen lief en wil jouw verhaal vastleggen. Voor nu en voor later. Maar graag wel op je allermooist en tegelijkertijd zo ongedwongen en spontaan mogelijk, toch? 4 Tips om van jouw fotosessie de allerbeste te maken!

Locatie

De locatie van jouw fotosessie bepaalt de sfeer van de foto’s en is daarom stap 1 in het fotosessie-proces. Van stranden en duinen tot bossen, de binnenstad of mooie plekjes in jouw eigen huis. Alles kan en alles mag. Wat vind je mooi en waar voel je je op je gemak? Ik raad Happy Photographer klanten geregeld aan om nog eens door mijn portfolio te gaan. Je zult dan merken dat je sommige foto’s mooier vindt dan andere. Vaak heeft dat de maken met de achtergrond. Ik droom even weg: een ondergaande zon op een rustig strand, de oh-zo-bekende achtergrond van een grote stad of juist de kleuren van de kermis. Een locatie kan echt voor spectaculaire foto’s zorgen!

Locatie fotoshoot tips voor fotoshoots van Haarlemse fotograaf Happy Photographer

Kleding

We hadden het er net al even over.. Spontaan en ongedwongen staat hoog in het vaandel tijdens fotosessies, maar het liefst wel op je allermooist natuurlijk. Wat doe je aan? Bij het maken van jouw kledingkeuzes kun je denken aan de volgende drie punten: andere mensen, locatie en jezelf zijn. Kies een outfit waarin je je mooi en prettig voelt (dat geldt ook voor make-up trouwens!). Je kunt hierbij rekening houden met de kleuren in de omgeving. Dit maakt de foto lekker licht en rustig.

Ben je met meerdere personen? Vroeger werd er vaak gekozen voor blauw + wit. Het idee was om van grotere groepen meer een geheel te maken. Als het even kan, is het inderdaad goed om te vermijden dat jullie allemaal verschillende kleuren aantrekken omdat bepaalde personen er op de foto dan veel meer kunnen uitspringen dan anderen. Je kunt er een lijn intrekken door met kleurthema’s te werken: kies bijvoorbeeld allemaal voor een pastelkleur of juist voor aardekleuren, allemaal in een tint blauw of allemaal in een tint roze.

Kledingtips voor jouw fotoshoot van Haarlemse fotograaf Happy Photographer

Props

Waar laat ik mijn handen? Sta ik goed? Lach ik niet te uitbundig? Zo’n fotoshoot is stiekem toch best spannend. Want ja, je kunt wel spontaan en ongedwongen willen, maar een fotosessie is per definitie natuurlijk niet spontaan. Tijdens een Happy Photographer fotoshoot blijven we daarom in beweging, we wandelen lekker stukjes, ik blijf met je kletsen en geef jullie af en toe kleine opdrachtjes. Maar wat ook als heel prettig ervaren wordt, is het gebruik van props. Props zijn rekwisieten of voorwerpen die de foto’s opleuken en je kunt ze zelf meenemen! Ze kunnen de foto’s mooier maken en jou tegelijkertijd bezig houden. Zo maakt Roy op onderstaande foto blij gebruik van een fiets. Het geeft de hele foto meteen een stadse sfeer, vind je niet? Andere ideeën: we kunnen bijvoorbeeld speelgoed gebruiken voor jullie familie sessie of een bos bloemen gebruiken om jullie loveshoot nog romantischer te maken. The sky is the limit in dit geval.

Fotoshoot tips om jouw sessie nog beter te maken door Haarlemse fotograaf Happy Photographer

Blije kinderen, blije ouders

Blije kinderen = blije ouders. Zeker als de kids wat kleiner zijn, zijn ouders vaak bang dat ze nét hun dag niet hebben of niet leuk mee willen doen. En ja, dan kun je je spontane, vrolijke familie foto natuurlijk wel gedag zeggen. Think again! Voor dit laatste en misschien wel belangrijkste punt wil ik ouders vragen om – voordat we de fotoshoot ingaan – los te laten. Misschien heeft je kind er inderdaad even geen zin in en denkt hij of zij ‘stomme fotomevrouw’. Mijn ervaring heeft mij geleerd dat op dat moment boos worden de fotosessie juist verder schaadt. Je kindje wordt verdrietig of gestrest en wil dan helemaal niet meer mee doen. Ik raad ouders altijd aan om hun kinderen lekker te laten gaan. Sturen kun je ze niet en een korte speelpauze is vaak heel effectief. Als ze zien dat jullie lol hebben, willen ze vaak heel snel weer mee doen.

Bovendien gaat het om de liefde die jullie voor elkaar voelen. Probeer dat te allen tijde te blijven voelen, blijf elkaar waarderen. Juist op jullie onderlinge band leggen we de focus, want dat maakt jullie, jullie en jullie verhaal zo mooi uniek.

Tips van Haarlemse fotograaf Happy Photographer voor blije kinderen tijdens fotoshoots


Mini tip: Meer vragen? Bijvoorbeeld over het weer? Lees de FAQ (veelgestelde vragen).


let's connect on instagram