menuclose

6 x Favoriete Foto’s Na 6 Jaar Happy Photographer

Happy Photographer bestaat dit jaar 6 jaar en toen ik een tijdje geleden op Instagram vroeg wat mensen graag nog van mij wilde lezen, zei iemand: ik ben wel benieuwd naar je aller-favorietste foto’s na al die jaren! Dus: 6 favoriete foto’s na 6 jaar Happy Photographer.

En ik kan je vertellen, kiezen was best lastig! Zoveel beelden en klanten hebben inmiddels een speciaal plekje in mijn hart en in zes jaar fotografeer je een behoorlijk archief bij elkaar, haha. Waar ik op uitgekomen ben, is een mix van de editorial portretfotografie waarmee ik ooit begonnen ben, sessies met speciale weersomstandigheden en omgevingen én een bruiloft die ik het liefst nog honderd keer fotografeer.

Familie fotograaf Haarlem. Fotografie: Happy Photographer2013 Trompettist Ack van Rooyen op het strand van Scheveningen. Een gelukje: de mist maakt de foto en die was helemaal niet voorspeld! De bedoeling was een zomerse fifties plaat schieten, liefst met pastelkleuren en ijscokar op de achtergrond. Dankzij dit portret heb ik de Portretfoto van het Jaar prijs op m’n werkkamer staan. Een absoluut hoogtepunt aan het begin van mijn carrière en misschien nog steeds wel het grootste hoogtepunt tot nu toe. Ik weet niet zo goed of ik dat nu deprimerend moeten vinden of niet, haha.
 
Familie fotograaf Haarlem. Fotografie: Happy Photographer2013 Dit is toch gewoon een scène uit een film? Het ging – ook weer – ongepland zó hard sneeuwen tijdens deze sessie. Ik keek mijn ogen uit. Ik ben gek op alles wat met kerst en winter te maken heeft, dus deze foto was wel echt een cadeautje. Sinds 2013 heb ik nooit meer het geluk gehad een volledige sessie in de sneeuw te schieten en daarom is ‘ie nog steeds favoriet.
 
Favoriete foto. Fotografie: Happy Photographer2015 Winter, ijsblauw, tulle, rode haren: in deze foto zit alles wat ik mooi vind in het leven. Hij komt uit één van m’n eerste styled shoots en is gemaakt in samenwerking met MUAH Chantelle Alyssa en styliste Babette de Boer. Aah, ik kan er eindeloos naar blijven kijken hoor. Haar blik, de wapperende haren in de wind en dat ze net niet perfect (en daarom júist perfect!) langs haar gezicht waaien.
 
Editorial portretfotograaf Amsterdam | Happy Photographer2016 Inmiddels weet je het misschien wel: ik heb een zwak voor Amsterdam. Maar ook een zwak voor editorial portretfotografie, het liefst zwart-wit en stiekem ook voor al die oude twenties beelden uit Parijs, Londen en New York. Dus je begrijpt mijn blijdschap toen ik met model Paula Schaareman op de dam stond en deze foto schoot. Dit is er ook eentje in de categorie ‘dit kan ik het hele jaar doen’.
 
Winter familie fotoshoot in de Kennemerduinen bij Haarlem. Fotografie: Happy Photographer2016 By far mijn favoriete familiefoto. De plek, de rijp, de lieve lieve mensen, alle lichte kleuren bij elkaar. Het ‘weglopen’. Ik teken ervoor.
 
Fine art expat wedding in Amsterdam Jep. Ik durf het hardop te zeggen: dit is mijn favoriete bruiloft tot nu toe. Vorig jaar, op de grachten van Amsterdam, met een lief expat couple en fantastische styling. Alles wat ik fotografeerde die dag werd goud voor mijn gevoel. Zo fijn als dat het geval is! Ik keek mijn ogen uit en kon eindeloos uit mijn dak met alle kleine details en accenten. Aaaah. Geef mij nog honderd van dit soort bruiloften!

Dit waren ze. Mijn zes favoriete beelden uit zes jaar business. Had je ze allemaal al eens voorbij zien komen?

let's connect on instagram