menuclose

De stijlvolle bruiloft in Amsterdam van Alex & Joe

Foto van een bruidspaar tijdens hun bruiloft in Amsterdam

Oh my gooood, deze bruiloft in Amsterdam: hoe begin ik überhaupt? Expats Alex & Joe wonen in het hartje van de stad, hebben onwijs lieve mensen om zich heen verzameld en bovendien heel hard gewerkt om van hun huwelijk een fijn en stijlvol feest te maken. Van mij mag elke bruidsreportage zo! 

De dag begint ’s ochtends bij de bruid. Omdat het bruidspaar expats zijn is hun volledige familie- en vriendenkring uit Engeland komen overwaaien en dat brengt de nodige tradities met zich mee. Echte bruidsmeisjes bijvoorbeeld, in hele mooie jurken. ’s Ochtends al aan de champagne zitten (wel heel gezellig, haha!) en vooral aandacht voor fotografie en mooie details.

Bruiloft bij de Amstelkerk & The Harbour Club

Samen vertrekken we vervolgens richting de Amstelkerk voor de huwelijksceremonie, en dat is een locatie die je minstens een keer in je leven moet hebben gezien. Stadsherstel beheert een aantal bijzondere rijksmonumenten voor bruiloften in Amsterdam en dit is er één van. De ceremonie is een fijne, met een prachtig weggeefmoment door de vader van Alex en de nodige lachen en tranen. Na het ja-woord volgt de eerste selfie van het paar – ja echt – en vervolgens rennen we nog even de grachten op voor wat echte foto’s. We hebben niet veel tijd maar dat geeft helemaal niet. We hebben van tevoren een prachtige stukje gracht op loopafstand uitgekozen. Als de achtergrond klopt, kun je zelfs in en kwartier een hele mooie bruidsreportage schieten.

Na onze bliksem shoot stapt het hele gezelschap op twee boten voor een boottocht door het centrum, richting The Harbour Club voor het diner en feest. Zoals op eigenlijk elke bruiloft, pak de eerste dans nog mee als laatste fotomoment en dan zit het er voor mij op. De drankjes hebben al die tijd rijkelijk gevloeid, dus voor mij de hoogste tijd om naar huis te gaan! ;-)

Detailfoto van bruidsschoenenBruid op de Bloemgracht in AmsterdamZwart-wit foto van een bruid op straat tijdens haar bruiloft in AmsterdamBruidsmeisjes op straat tijdens een bruiloft in AmsterdamBruidspaar in de Amstelkerk tijdens hun bruiloft in AmsterdamTrouwen in de Amstelkerk in AmsterdamOngedwongen bruidsfoto van familie tijdens een trouwceremonie in AmsterdamBruidspaar aan de grachten tijdens hun bruiloft in AmsterdamFoto van een bruiloft in AmsterdamBruidsreportage in het centrum van AmsterdamPortret van een bruidspaar in AmsterdamBruidspaar waagt een dansje in AmsterdamDe boottocht tijdens een bruiloft in AmsterdamBootje varen tijdens een bruiloft in AmsterdamBruidspaar op een boot tijdens hun bruiloft in AmsterdamGroepsfoto's van bruidspaar met familie bij de Harbour Club in AmsterdamGroepsfoto's van bruidspaar met familie bij de Harbour Club in AmsterdamBruiloft bij de Harbour Club in Amsterdam

Meer bruidsreportages die je misschien tof vindt om te bekijken:
Bruiloft net buiten Amsterdam, bij Paviljoen Puur in Diemen
Styled: Winter bruiloft in Amsterdam
De stadse bruiloft in Den Haag van Madeline & Michiel

let's connect on instagram