menuclose

Bruiloft bij het Teylers Museum in Haarlem

Een bruidspaar tijdens hun bruiloft bij het Teylers Museum

Een bruiloft bij het Teylers Museum in Haarlem is elke keer weer een ‘spring een gat in de lucht’ momentje voor mij, haha. Dus toen J&J mij mailden met de plannen voor hun grote dag wist ik: deze bruiloft móet en zal ik fotograferen. Helemaal toen het ook nog eens een winterbruiloft bleek te zijn. Twee van mijn favoriete dingen bij elkaar!

Trouwen bij het Teylers Museum

Het eerst deel van de dag vindt bij J&J thuis plaats, aan de andere kant van het Haarlemse centrum. Lekker rustig aankleden, een broodje eten en dan de first look in de woonkamer, omringd door familie. Daarna vertrekt iedereen langzaam naar het Teylers Museum, waar de ceremonie en borrel straks plaatsvinden. Wij gaan ondertussen aan de slag met de bruidsreportage en dat alleen is eigenlijk al een reden waarom deze trouwlocatie voor mij zo favoriet is. Als bruidspaar van het Teylers Museum krijg je namelijk als enige het recht om in het museum ook je fotoshoot te doen. Inclusief de plekjes waar je als normale bezoeker niet komt, zoals boven in de Ovale Zaal. Misschien wel de mooiste ruimte van heel Nederland. Het was het eerst deel van het museum en werd eind 1700 in de achtertuin (!) van Pieter Teyler gebouwd. Doe mij zo’n tuinhuisje.

Ik zou een blog kunnen vullen met alleen maar verhalen en foto’s van de bruidsreportage, maar ik zal me inhouden. ;-) De ceremonie in de Gehoorzaal is namelijk ook echt de moeite waard. Hier hielden de grote geleerden vroeger hun colleges en alles is nog precies zoals het toen ook was. Na de ceremonie is er een fijne borrel en dan vertrekt het bruidspaar naar restaurant ML voor hun diner. Ook weer één van mijn favoriete plekjes en de plek waar ik mijn dag mag eindigen. Onder het genot van luid gezang en zwaaide handen in de lucht, dat dan wel.

Flatlay van bruiloft decoratieBruidegom wordt aangekleedLachende bruid met visagisteBruid kijkt in de spiegelBruid knipt in haar trouwjurkBruid wordt aangekleedBruid kijkt in de spiegel naar haar trouwjurkFamilie ziet bruid aankomenBruid ziet bruidegom voor het eerstTeylers MuseumBruidspaar bovenin de Ovale Zaal tijdens hun bruiloft in het Teylers MuseumBruidspaar in de Ovale Zaal van het Teylers MuseumBruidspaar lacht samen in de Ovale Zaal van het Teylers MuseumBruidspaar in de Ovale Zaal van het Teylers MuseumBruid in het Teylers MuseumBruid poseert in de Ovale Zaal van het Teylers MuseumPortret van een bruid in de Ovale Zaal van het Teylers MuseumBruidsboeketBruidegom in de Ovale Zaal van het Teylers MuseumBruidspaar poseert in de Ovale Zaal van het Teylers MuseumIntiem portret van bruidspaarBruid in de Ovale Zaal van het Teylers MuseumBruid lacht in de Ovale Zaal van het Teylers MuseumDe achterkant van de trouwjurk Bruidspaar loopt in het Teylers MuseumZwart wit close up van bruidspaarBruiloft in de Gehoorzaal van het Teylers MuseumLachend bruidspaar tijdens hun bruiloft bij het Teylers MuseumCeremonie bij het Teylers MuseumIntiem moment van bruidspaar tijdens hun bruiloft bij het Teylers MuseumDe eerste kus van het bruidspaar in de Gehoorzaal van het Teylers MuseumBruidstaart van Cake Works StudioFamilie foto van het bruidspaar met hun kinderenML in HaarlemDiner bij ML in Haarlem

Meer bruidsreportages die je misschien tof vindt om te bekijken:
De Haarlemse bruiloft van Elsa & Arjen
Marthijn & Jessica trouwen bij Kasteel de Hooge Vuursche
Winter bruiloft of Buitenplaats Amerongen

let's connect on instagram