4 x Tips voor Instagram in 2018

Instagram account van Happy Photographer
Een jaar geleden schreef ik een blog over mijn liefde voor Instagram met tips en tricks voor een succesvol account. Het afgelopen jaar is er een hoop gesleuteld aan het algoritme en daarom is een update wel weer even nodig! 4 Tips voor Instagram in 2018.
 

1. Een mooie feed doet wonderen

Ook nu doet een mooie feed nog steeds wonderen. Eentje met práchtige foto’s, een duidelijke stijl en kleurstelling, met veel lucht en ruimte tussendoor. Een feed waar je urenlang naar kan blijven kijken, gewoon omdat het zo mooi is. En dan zelf super hard balen dat je wéér de verkeerde foto’s na elkaar hebt gepost en het er bij jou helemaal niet zo piekfijn uit ziet. Eén woord: plannen! Ik gebruik een app die ‘Later’ heet. Je gebruikt ‘m om je feed mee in te plannen op je computer of via de app op je telefoon en je kunt sinds kort je foto’s zelfs direct naar Instagram laten plaatsen. Voorheen was dit niet mogelijk en moest je ondanks het plannen handmatig posten. Ik zeg: win!
 

2. Alles over tags

Die mooie feed is dus belangrijk, maar het afgelopen jaar hebben we gezien dat steeds minder mensen je feed ook daadwerkelijk zien. De ‘shadowban’ was een tijdje een ding; gebruikte je de verkeerde tags dan was je account geband en konden mensen je via die specifieke tags niet meer vinden. Maar ook tags zelf werden minder succesvol. De huidige regels voor tags? Zet ze juist niét in een aparte comment, maar toch in de caption onder je foto, Google online welke tags je niet meer mag gebruiken (vanwege die shadowban) en zorg dat je niet voor elke foto hetzelfde rijtje tags gebruikt. Ook daar word je namelijk op afgerekend! De volgende tip geldt nog steeds: mij heeft het enorm geholpen om te kijken welke tags vergelijkbare – succesvolle – accounts gebruiken. Vervolgens ben ik daarmee gaan testen en daar is een rijtje uit komen rollen dat voor mij goed werkt. Gevalletje uitproberen dus!
 

3. Het verhaaltje bij je foto

Mensen gebruiken Instagram natuurlijk om foto’s te bekijken, maar vergeet de kracht van het verhaaltje bij je foto niet. Een behind the scenes verhaal, een stukje dagboek, een tip of trick voor je lezers of gewoon een hele mooie quote. Bied waarde aan jouw volgers, zodat ze je niet voor niks volgen!
 

4. Engagement is belangrijker dan ooit

Alles op orde? Dan is socialisen écht het belangrijkste wat je kunt doen. Je engagement is belangrijker dan ooit. Hoe meer reacties (en likes, maar vooral reacties) je foto in het eerste kwartier krijgt, hoe beter hij het gaat doen. Dus: like foto’s van anderen, laat welgemeende reacties achter en volg accounts die je tof vindt. Laat zien dat jij enthousiast bent en dan zullen mensen ook enthousiast over jou zijn. Samen breng je elkaar naar een hoger level. Een nieuwe trend naast de Insta Pods: Facebook gesprekken waarin iedereen zijn laatste foto achterlaat en vervolgens met minimaal vier woorden op de vijf posters voor hun reageren.

Wat is de beste Instagram tip die jij ooit gekregen hebt?

no comments
Reactie

Je e-mailadres wordt nooit gedeeld of openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Menu Menu