menuclose

De prachtige bruiloft bij Orangerie Elswout van Sam & Alex

Binnen ceremonie tijdens een bruiloft bij Orangerie Elswout in Overveen

Deze bruiloft bij Orangerie Elswout was prachtig. Sam & Alex zijn een aantal jaar geleden vanuit Engeland verhuisd naar Nederland. Eerder ontmoette ik ze al voor een verlovingsshoot en nu dus voor hun bruiloft. 

Sam heeft voor een vintage-stijl jurk gekozen met prachtige, dramatische sluier en daarmee struint ze aan het begin van haar grote dag door de laantjes van Elswout, onderweg naar haar verloofde. Hij staat voor deze ‘first look’ met zijn rug naar haar toe te wachten in de appelboomgaard. Wat een magische plek om elkaar voor het eerst te zien, in alle rust met de Orangerie in de achtergrond.

Binnen bruiloft bij Orangerie Elswout

Na een korte en relaxte bruidsreportage volgt de ceremonie die al net zo magisch is. Het gangpad is versierd met bloemen, er staat een prieeltje en een bankje met nog meer bloemen (hint: bloemen zijn dus eigenlijk de enige decoratie die je echt niet mag vergeten, het brengt zoveel sfeer!), Alex & Sam delen hun eigen geloften en er is live muziek.

Het bijzondere aan alle bruiloften die ik zie, zijn de persoonlijke tintjes. Alex & Sam hebben bijvoorbeeld niet gekozen voor een bruidstaart, maar voor Kransekage: een Deense traditie bij grote feesten (want er zit Deens bloed in de familie). Het is te vergelijken met een banketstaaf. Heel lekker!

De dag eindigt met een mooi feest in de bar van Orangerie Elswout. Sam & Alex dansen op een langzame versie van Nothing Else Matters en daar moet ik – best onverwacht ;-) – toch echt even van zwijmelen.

First look bij Orangerie ElswoutBruidspaar op landgoed ElswoutFirst look met in de achtergrond Orangerie ElswoutBruiloft tijdens haar bruiloft bij Orangerie ElswoutZwart-wit foto van een bruidspaar op landgoed ElswoutSpontane foto van bruidspaar tijdens hun bruiloft bij Orangerie ElswoutBruiloft bij Orangerie ElswoutCellist tijdens ceremonie bij Orangerie ElswoutBruiloft bij Orangerie ElswoutOrangerie ElswoutDiner bij Orangerie ElswoutKransekage tijdens bruiloftKransekageBruidspaar snijdt Kransekage aan

Meer bruidsreportages die je misschien tof vindt om te bekijken:
Bruiloft op Buitenplaats Beeckestijn
Classy expat bruiloft in het centrum van Amsterdam
Bruiloft bij Kasteel de Hooge Vuursche in Baarn

let's connect on instagram