menuclose

Happiness Checklist

Happiness Checklist: De Vragenlijst Voor Happy Ondernemers. Fotografie: Happy Photographer

Ieder jaar in de maand december zet ik een kopje thee voor mezelf, neem ik er een paar koekjes bij en block ik een uur of twee om na te denken over het afgelopen jaar, weg te dromen bij avonturen en vooral: om een vragenlijst voor mezelf en mijn bedrijf in te vullen – de Happiness Checklist.

Ik vind het echt heerlijk om zo bewust bezig te zijn met mijn bedrijf, met mijn doelen & dromen en wat mij gelukkig maakt. Ik geloof dat als je stil staat bij wat je wil en wat je gelukkig maakt, je je doelen ook sneller zult behalen. Lekker hoor – die balans opmaken over het afgelopen jaar en nieuwe doelen stellen voor het komende jaar. Ik word er productief van en het voldane gevoel is een extra kers op de taart!

Ik deel ‘m. Het is mijn kleine kerstcadeautje aan jou. Dat je maar net zo lekker mag zitten met je kopje thee of koffie, veel koekjes mag eten en nog meer gaat doen van wat je leuk vindt! <3
 

Happiness Checklist

1. Wat is jouw definitie van succes? Wat wil jij uiteindelijk in jouw leven met jouw bedrijf bereiken?

Succes is voor iedereen anders. Voor mij als vrouw (financieel afhankelijk van mijn bedrijf, zonder kinderen) is het grotendeels financieel: ik wil fulltime werken, goed kunnen sparen, zonder zorgen leuke dingen kunnen doen en op vakantie kunnen gaan. Maar ook: genoeg tijd kunnen doorbrengen met mijn partner, mijn klanten blij kunnen maken en mensen kunnen inspireren. Voor een moeder die niet afhankelijk is van haar inkomen uit het bedrijf is het bijvoorbeeld vooral veel thuis te kunnen zijn voor de kinderen, twee dagen in de week te kunnen werken en de beetjes die ze verdient in leuke uitstapjes te kunnen stoppen.

2. Van welke opdrachten werd jij het afgelopen jaar het gelukkigst?

3. Wat vind jij het allerleukste aan jouw fotografiebedrijf?

4. Kan je jouw bedrijf bewust opnieuw inrichten zodat je meer kunt doen van wat je écht leuk vindt? Hoe zou dat eruit zien?

5. Van welke opdrachten werd je het afgelopen jaar het ongelukkigst?

6. Tegen wat voor soort werk moet je heel hard ‘nee’ zeggen het komende jaar?

7. Wat is uniek aan jou en jouw fotografie en/of bedrijf en hoe kan je dat unieke nog beter onderstrepen en uitdragen?

9. Aan welke activiteiten ben je nu het meeste tijd kwijt en wat zou je kunnnen outsourcen?

10. Welke activiteiten vergaren het meeste inkomen? Kun je jouw bedrijf bewust opnieuw inrichten zodat je hier meer van kan doen en maakt het je ook gelukkig?

11. Hoe ziet een ideale werkdag er voor jou uit? Kun je jouw bedrijf bewust opnieuw inrichten zodat je dit soort dagen vaker hebt?

12. Waar haal je je jouw inspiratie vandaan? Kun je die inspiratiemomentjes vast opnemen in jouw routine?

13. Waar ben je bang voor in jouw bedrijf?

Bijvoorbeeld: niet genoeg geld verdienen en weer een baan moeten zoeken, de ideale klant niet kunnen vinden etc.

14. Wat is het beste dat jouw bedrijf zou kunnen overkomen dit jaar en wat zijn de drie stappen die je alvast kunt zetten om dichterbij jouw dromen te komen?

let's connect on instagram