menuclose

Hoe kies je de perfecte bruidsfotograaf?

Hoe kies je de perfecte bruidsfotograaf? Fotografie: Happy Photographer
Hoe kies je de perfecte bruidsfotograaf? Waar begin je, hoeveel moet het kosten en wat wil je eigenlijk? 6 stappen in de richting van jullie droomfotograaf!

1. Budget bepalen
Een budget bepalen is handig om te voorkomen dat je straks door de bomen het bos niet meer ziet. Wat willen jullie uitgeven aan een bruidsfotograaf? Zijn de foto’s belangrijk en wil je iemand met ervaring en zekerheid die met jullie kan meedenken en écht iets toevoegt aan de dag of is een ander aspect van jullie dag veel belangrijker en is ‘gewoon een plaatje’ al goed genoeg? De prijs is natuurlijk belangrijk, maar vergeet niet: beelden blijven over, ook na twintig jaar nog. Bruidsfotografie is een investering in jullie samen, in het bewaren van jullie herinneringen. Elk klein momentje: voor nu, maar zeker ook voor later.

Hoe kies je de perfecte bruidsfotograaf? Fotografie: Happy Photographer

2. Welke bewerkingsstijl vinden jullie mooi en welke werkwijze fijn?
Van donker, journalistiek, licht en romantisch tot modern en soms zelfs kunstig: er zijn ontzettend veel stijlen in de bruidsfotografie. Weet je nog niet zo goed wat je mooi vindt? Google eens op ‘bruidsfotograaf + jullie stad’ en kijk eens welke portfolio’s jullie aanspreken. Instagram en Pinterest helpen ook! Je zult al gauw merken dat je een voorkeur hebt voor bepaalde foto’s, een bepaalde bewerking en zeker ook de sfeer. Sommige fotografen zijn enorm van het poseren en anderen juist helemaal niet.

Een Happy Photographer bruidsreportage is zacht en liefdevol met een magazine gloss. Jullie op je allermooist met veel aandacht voor ongedwongen momenten. Ik word gelukkig van échte liefde, van enthousiasme en heel veel lol, van waanzinnige locaties en aandacht voor styling. Het liefst fotografeer ik dit allemaal samen op jullie dag.

Hoe kies je de perfecte bruidsfotograaf? Fotografie: Happy Photographer

3. Waar vind je goede bruidsfotografen?
Waar vind je goede bruidsfotografen? Je kunt googelen op ‘bruidsfotograaf + jullie stad’, of websites zoals Onzetrouwfotograaf.nl en Theperfectwedding.nl gebruiken. Het zijn fijne, overzichtelijke websites waar je bijna alle bruidsfotografen van Nederland bij elkaar vindt. Wie spreekt jullie meteen aan? Zorg in ieder geval dat een bruidsfotograaf écht bij jullie past. Elke bruidsfotograaf heeft zo zijn of haar eigen werkwijze of niche en natuurlijk ook een bepaalde persoonlijkheid. Een klik hebben is zó belangrijk.

Voor Happy Photographer betekent dat het volgende: jullie willen als bruidspaar vol liefde en enthousiasme samen het feestje van je leven vieren. Een tikkeltje klassiek misschien, maar absoluut niet oudbollig. Pretty things zijn belangrijk: van de mooiste kleuren en wedding decoratie tot een waanzinnige locatie. Zakelijk? No way! Lekker relaxed en vooral genieten met de liefste mensen om jullie heen. Zacht & liefdevol, licht en vooral ongedwongen: dát zijn jullie foto’s.

Hoe kies je de perfecte bruidsfotograaf? Fotografie: Happy Photographer

4. Wat levert de fotograaf?
Er een beetje uit welke stijl jullie mooi vinden en welke fotografen tof zijn? Ga dan kijken naar wat een fotograaf eigenlijk levert. De meeste fotografen hebben volledige pakketten met alle mogelijke opties op hun website staan. En die pakketten staan er niet voor niets. Ze zijn met veel zorg en na jaren ervaring met heel veel bruidsparen samengesteld. Wij, bruidsfotografen, willen jullie het allerliefst een mooie, volledige dienst bieden waar jullie met volle teugen van kunnen genieten!

Bij Happy Photographer ontvang je minimaal 200 digitale foto’s (want he, deze tijd is nu eenmaal digitaal!), een eigen foto-website waarop je de volledige reportage in alle rust bekijkt, volledige + handmatige nabewerking op alle foto’s, een USB-stick in een mooi cadeaupakketje (omdat alles rondom jullie bruiloft leuk hoort te zijn en cadeautjes zijn leuk!) én sowieso ook een mini bruidsalbum omdat ik vind dat jullie het verdienen om van jullie dag een mooi, kwalitatief document te hebben. Mijn cadeautje aan jullie (en nee, je betaalt er niet voor ;-))!

Hoe kies je de perfecte bruidsfotograaf? Fotografie: Happy Photographer

5. Een shortlist maken
Twijfel je nu nog? Maak een shortlist en beschrijf alles wat je bij iedere fotograaf ontvangt zodat je het in één oogopslag kunt vergelijken. Let op dat je het juiste aantal uren vergelijkt en vergeet niet dat je bij sommige fotografen het bruidsalbum of een ander extraatje nog los moet bestellen! Belangrijke zaken natuurlijk, maar niets is zo belangrijk als je gevoel. Vergeet dat niet. Vaak vóel je het al bij een fotograaf: dit is het, dit zijn de beelden waar ik verliefd op ben, dit wil ik van mijn eigen dag ook, met deze fotograaf wil ik afspreken voor een bruidsgesprek. Kies voor iemand voor wie je echt dat eeuwige enthousiasme voelt en laat niet alleen de prijs leiden.

Hoe kies je de perfecte bruidsfotograaf? Fotografie: Happy Photographer

6. Vertrouw jullie fotograaf
Jullie fotograaf is een kunstenaar en hoewel dat lekker zweverig klinkt, is het echt zo, haha! Met jaren ervaring én een eigen stijl en visie voegt jullie fotograaf echt iets toe aan de dag. Vertrouw daarop. Vertrouw op die ervaring en juist ook op die visie. Een vraag die ik vaker hoor: ontvangen wij alle foto’s? Of: mag ik meer foto’s ontvangen?

Mijn antwoord: Tijdens een bruidsreportage maak ik een hoop foto’s, maar dat betekent niet dat alle foto’s geschikt zijn om terug te zien. Ik verstoor jullie mooie herinneringen liever niet met een foto waarop je met je mond open en ogen half dicht net een broodje opeet (hihi). Jullie ontvangen wél een hele grote selectie. Alle foto’s die jullie ontvangen zijn volledig nabewerkt en bovendien in hoge resolutie. Het zijn de allermooiste momenten: foto’s die stralen, een verhaal vertellen en jullie liefde & dag perfect samenvatten.

Tijdens de bruidsreportage maak ik ook een hoop extra foto’s: om het licht even te testen, om een hoek uit te proberen. Deze foto’s zijn voorbereidingen voor de uiteindelijke foto. Tijdens het bewerkingsproces is het mijn taak om alleen de echte foto’s te selecteren. Vervolgens wordt iedere foto handmatig bewerkt en bekeken zodat jullie precies dezelfde kwaliteit ontvangen als jullie in mijn portfolio gezien hebben. Minder verdienen jullie niet.

Hoe kies je de perfecte bruidsfotograaf? Fotografie: Happy Photographer

Bruidsfotograaf Melanie Caitlin op de foto in Haarlem

Op zoek naar een bruidsfotograaf?

"Ik ben Melanie, bruidsfotograaf en eigenaresse van Happy Photographer. Ik heb een voorliefde voor relaxte bruiloften met de focus op lekker eten, sfeer en samenzijn. Of het nu een classy feest in Amsterdam is, een hippe strandtent of een kas middenin een weiland: ik leg als bruidsfotograaf voor jullie ongezien de ongedwongen, echte momenten vast. Met extra focus op emoties & sfeer."

 

Happy Photographer is bruidsfotograaf in Haarlem e.o. Ben jij op zoek naar een bruidsfotograaf en wil je graag kennismaken? Neem dan contact op via de button hieronder.

x Melanie

let's connect on instagram