menuclose

Hoe weet je welke trouwjurk perfect is?

Hoe weet je welke trouwjurk perfect is?  Bijvoorbeeld door de reacties van de mensen om je heen, zoals op deze foto te zien is.
Je bent verloofd en nu mag je éindelijk trouwjurken gaan passen. Je eerste afspraak staat of misschien heb je er al vijf gehad, maar je vraagt je af: Hoe weet je eigenlijk welke trouwjurk ‘The One’ is? Zo wist ik het!

Toen ik ging passen, kwam ik al heel snel uit op twee jurken, maar ik twijfelde enorm. Ik zou het even laten rusten en een week later nog een keer terug komen om de twee jurken nog eens aan te trekken. Naar mate de week voorbij ging, ging ik steeds meer twijfelen. Hoe weet je eigenlijk dat jouw trouwjurk die perfecte jurk voor jou is? En wat moet je dan eigenlijk voelen? En: is het erg dat ik het niet voel? Help! Wat als ik straks niets voel?!

5 x Tekenen dat jij je jurk gevonden hebt én twee onzin tekenen die je meteen weer mag vergeten!

1. De jurk roept emoties op bij de mensen die dichtbij jou staan

Toen mijn mama mij voor het eerst in een trouwjurk zag, had ze best even waterige oogjes, maar zodra ik MIJN trouwjurk aantrok, huilde ze tranen met tuiten. Zij zag het meteen: deze jurk is jouw jurk. En hoewel ik niet meteen overtuigd was en ‘m niet ter plekke kocht, bleek ze later toch gelijk te krijgen. De mensen die heel dichtbij ons staan, kennen ons zo verschrikkelijk goed. Waar wij kijken vol twijfel, denkend aan ons budget, aan dat ons haar helemaal niet zo mooi zit en we best wat meer make-up op hadden mogen doen, kijken zij zonder al die bagage. Zij zien alleen maar de mooie dingen. En dat helpt!

2. Je gaat er automatisch mee rondswieren

Wat ik merkte toen ik dé jurk aandeed? Ik ging er automatisch mee rondswieren en draaien en dansen. Ik had heel sterk de neiging om met de jurk aan de haal te gaan. Ik vond het heerlijk om in de spiegel te zien hoe de jurk bewoog. Ik voelde me net weer dat kleine meisje in haar Barbie jurk: intens gelukkig.

De bruid zwiert met haar trouwjurk

3. Je blijft naar jezelf kijken en ziet constant nieuwe dingen

De eerste keer dat ik mijn jurk zag, vond ik ‘m al mooi. Hij pastte compleet bij wat ik altijd voor mijn trouwjurk had gehoopt, maar was in de verkeerde kleur (roze!) en in een véél te grote maat. Ik kon er niet doorheen kijken, maar toch blijf hij in mijn hoofd zitten. Toen ik hem de tweede keer aanhad (in de juiste kleur en maat!) vielen me ineens weer hele andere dingen op. Ik bleef kijken en bij ieder pirouette zag ik weer iets nieuws. Hij werd alleen maar mooier!

4. Je wilt ‘m niet meer uitrekken

Kort maar krachtig: als je de jurk zo mooi vindt dat je ‘m liever gewoon nog even aanhoudt, dan is dat écht een goed teken dat je de juiste jurk gevonden hebt.

5. De perfecte trouwjurk: je visualiseert je bruiloft in deze jurk

Maar, het allerbelangrijkste is misschien wel dit: visualiseer jij je bruiloft al helemaal in deze jurk? Zie je jezelf hierin trouwen? Heb je al bedacht hoe je verloofde gaat reageren als hij je voor het eerst ziet? Dan is dit zéker jouw jurk!

Een blije bruid in haar perfecte trouwjurk

Onzin: je weet het meteen

Nou, niet dus. Natuurlijk zijn er meiden die een jurk aantrekken en denken ‘dit is ‘m’, maar het gros van ons heeft iets langer nodig. Soms weet je nog niet zo goed wat je wilt, of heb je een jurk aan in een verkeerde maat en kun je er niet doorheen kijken, soms heeft het gewoon even tijd en afstand nodig om alle indrukken van zo’n pasafspraak op een rijtje te zetten. Either way: dat je niet meteen besluit, betekent niet dat de jurk uiteindelijk niet perfect voor jou is!

Onzin: je wilt er niets aan veranderen

Van een jurk een hele andere jurk willen maken, is misschien een teken dat je beter nog even verder kunt zoeken. Maar, iéts willen veranderen aan jouw trouwjurk is helemaal niet erg! Een sweatheart neckline in plaats van de rechte neckline die de jurk nu heeft, of liever een rits of knoopjes in plaats van een vetersluiting: daar zijn coupeuses voor! Coupeuses maken samen met jou jouw jurk nóg beter op je lijf geschreven.

Toch nog wat inspiratie op doen? Check mijn favoriete trouwjurken van de bruiden die ik recent mocht fotograferen:
Bruid Madeline met haar roze ballgown
De two piece trouwjurk van Alexandra
Antoinette met haar low cut trouwjurk met prachtig kant

Bruidsfotograaf Melanie Caitlin op de foto in Haarlem

Op zoek naar een bruidsfotograaf?

"Ik ben Melanie, bruidsfotograaf en eigenaresse van Happy Photographer. Ik heb een voorliefde voor relaxte bruiloften met de focus op lekker eten, sfeer en samenzijn. Of het nu een classy feest in Amsterdam is, een hippe strandtent of een kas middenin een weiland: ik leg als bruidsfotograaf voor jullie ongezien de ongedwongen, echte momenten vast. Met extra focus op emoties & sfeer."

 

Happy Photographer is bruidsfotograaf in Haarlem e.o. Ben jij op zoek naar een bruidsfotograaf en wil je graag kennismaken? Neem dan contact op via de button hieronder.

x Melanie

let's connect on instagram