Ik fotografeer omdat het me zelfverzekerd maakt

Portret van ondernemer Happy Photographer

Sinds de geboorte van Hugo is er een hoop veranderd in mijn bedrijf. Ik ben veranderd en mijn tijd is veranderd. En daarom ben ik recent weer opnieuw begonnen met werken aan mijn bedrijf en branding. En voor je denkt ‘He, gedver, nu komt er zo’n saai, zakelijk verhaal’: hear me out.

Mij werden de volgende vragen gesteld: Wat is jouw ‘waarom’? Waarom ben je ooit met fotografie begonnen? Wat is de reden dat je er zoveel werk en zoveel uren in stopt? En waarom is het belangrijk dat je er succesvol mee bent? En ik dacht dat ik het wist. Tot ik er echt over na ging denken. Blije, ongedwongen foto’s maken? Dat blijkt het toch niet te zijn. Eerlijk: ik ben fotograaf omdat het me zelfverzekerd maakt. En een zelfverzekerde ik durft te dromen en heeft het gevoel dat al mijn dromen uitkomen en dat alles mogelijk is. En dan zie ik het leven voor wat het is: vol kansen, rondom elke hoek.

Ik vroeg me af wat fotografie daarin nu zo speciaal maakt. Anders dan bijvoorbeeld journalistiek, waar ik ten slotte voor gestudeerd heb. Fotografie zorgt ervoor dat ik iets moois kan maken. Kan creëren. Iets wat blijft. Iets waar mensen hun hele leven naar terugkomen en naar blijven kijken. Iets dat huizen opfleurt en levens vastlegt.

Ik hou van creëren. Ik hou van kleuren die matchen, glitters en details, fijne materialen en mooie plekken, de liefde tussen mensen en de blije gezichten als ik mijn werk aflever. Het doet me realiseren dat de wereld mooi is. Geloven dat de wereld mooi is.

En dat, dat is precies waarom ik mijn werk zo belangrijk vind.

Foto: Renate Fotografie

no comments
Reactie

Je e-mailadres wordt nooit gedeeld of openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Menu Menu