Mijn eerste Zelfportret

Zelfportret Melanie Caitlin

Oh god jongens, ik heb zelfportretten gemaakt! Wat een hysterische ervaring. Een kleine blik behind the scenes.

Want zo’n zelfportret maak je natuurlijk niet zomaar. Daar gaat voorbereiding aan vooraf. Beginnend met een Pinterest board van wat ik dan precies wilde. De foto’s zijn donkerder dan jullie van mij gewend zijn. Geen zorgen – het is niet ineens de nieuwe Happy richting, maar wel iets wat ik graag eens wilde proberen. Zo’n rauwer randje.

Ik had een dag uitgekozen waarop ik lekker veel tijd had om hiermee te prutsen. Bijna was het er niet van gekomen want ik had toch stiekem een beetje de neiging om het voor me uit te schuiven. Het is best een beetje gek: foto’s van jezelf maken. En het is zó niet hetzelfde als een selfie. Geef mij 10 x liever selfies. Maar goed, een selfie is natuurlijk niet representatief voor je bedrijf.

Teddyberen en Destiny’s Child

Hoppa met die professionele foto’s dus! We zijn pas verhuisd en in het nieuwe huis hebben we een prachtige donkerblauwe wand die ik als achtergrond wilde gebruiken. Statief in de woonkamer, camera erop en gaan! En dan komt dus het scherpstel-probleem. Van een collega hoorde ik dat zij een grote teddybeer gebruikt om op scherp te stellen. Maar ja, die moet je dan wel hebben liggen natuurlijk. Bij gebrek aan teddyberen gebruikte ik een plant. Je moet wat.

En toen was het toch echt tijd voor mij om model te spelen (aaaaah!). Ik heb Destiny’s Childs ‘Survivor’ aangezet en ben toen maar gaan lachen… naar de boekenkast achter de camera. “Thought that I would fail without you, but I’m on top… I’m a survivor. Lalalala.” Eek. De buren zullen wel gedacht hebben. ;-)

Zelfportret Melanie Caitlin

7 reacties
Reactie

Je e-mailadres wordt nooit gedeeld of openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

 • Melanie Caitlin01/02/2016 - 11:37

  LalalalaReplyCancel

 • Sophie De Bie-Den Heijer06/01/2016 - 17:24

  Waanzinnige mooie foto’s! Heel fijn sfeertje heb je weten neer te zetten. You are a survivor! ;-)ReplyCancel

 • Sandra de Vries05/01/2016 - 18:10

  Die zwart wit vind ik toch t mooist MelReplyCancel

 • Leontine de Hollander05/01/2016 - 13:29

  Hoi Melanie, ik vind ze supergoed gelukt en de eerste vind ik het mooist qua dieptewerking, en omdat je naar beneden kijkt. Ik vind de schaduwen van die lamp en raamwerk heel mooi. Heb je een mooie zonnige dag uitgekozen.

  xx LeontineReplyCancel

  • Melanie Caitlin05/01/2016 - 15:02

   Ah, lief Leontine! Het was helemaal niet de bedoeling; al dat licht en die schaduwen ;-). Ik wilde graag een effen achtergrond, maar uiteindelijk kon ik hem toch niet laten liggen in de nabewerking!ReplyCancel

 • Kim05/01/2016 - 12:19

  De onderste rechter foto vind ik prachtig! Ik wil dit jaar ook proberen weer wat zelfportretten te gaan maken.ReplyCancel

  • Melanie Caitlin05/01/2016 - 12:41

   Zeker doen Kim! Het is een hele ervaring, maar leert je vooral weer om goed na te denken over je foto’s, over instellingen en licht. :)ReplyCancel

Menu Menu