menuclose

Onze bruiloft (+ de foto’s)

De winterbruiloft van Happy Photographer
Daar is ‘ie dan hoor! De blog over onze eigen bruiloft. 21 december 2018, wat was je mooi. Ik kan niet wachten om je er alles over te vertellen!
 

’s Ochtends lekker thuis

Dennis vertrok samen met Hugo vroeg naar zijn ouders terwijl ik in ons huis achterbleef met mijn moeder en MUAH Chantelle. De kerstboom stond aan en op de achtergrond klonk kerstmuziek. We konden ons winterhuwelijk natuurlijk niet anders beginnen. ;-) Ik vond het heel gek om ineens zelf in die make-upstoel te zitten. De dag begon eigenlijk meteen in een roes. Wellicht omdat de omstandigheden niet alleen maar feestelijk waren: mijn vader werd twee dagen voor ons huwelijk op de intensive care opgenomen en we wisten die ochtend nog niet of hij alle operaties überhaupt zou overleven. Ik heb zijn ring die ochtend nog in mijn jurk laten naaien, zodat hij er toch nog bij kon zijn.

Mijn moeder en ik hebben voor het aantrekken van de jurk even de tijd genomen om woorden naar elkaar uit te spreken en dat was super emotioneel. Vlak daarna verzamelde onze naaste familie zich al bij ons thuis om de first look mee te maken. Lekker traditioneel: thuis bij de voordeur. Normaal ben ik een enorme fan van ‘mooie’ first looks op prachtige fotoshoot locaties, maar dit voelde voor ons het beste en dat is ook wat waard. Toen ik eenmaal in de gang stond te wachten tot Dennis zou aanbellen, werd ik toch wel een beetje zenuwachtig. Ineens besefte ik me dat het écht mijn trouwdag was.
 

Mijn favoriete plekjes rondom Haarlem

Voor de fotoshoot vertrokken we richting het Frans Hals Museum in Haarlem. Het is één van mijn favoriete plekken in de stad en ik kom er zelf ook graag met bruidsparen. Laura, een klasgenootje van de middelbare school, zat die dag achter de balie en heeft ons rondgeleid. Zo leuk! Het weer was wel echt een minpuntje. Het was kóud en het waaide heel hard. Zodra ik buitenstond was mijn prachtige kapsel eigenlijk wel verdwenen dus helemaal optimaal mooi voelde ik mezelf niet meer, haha. Achteraf vind ik dat stiekem wel jammer. Wat dat betreft neem je natuurlijk wel een risico als je in de winter trouwt.

Onze trouwlocatie was het prachtige en perfecte Landgoed Groenendaal in Heemstede. Een lieve club vriendinnen heeft de locatie helemaal aangekleed voor ons: van de XL kerstkrans als ceremonie backdrop tot de kerstboom, het welkomstbord, de lantaarns langs het gangpad, het verse kerstgroen en de wedding wands met kaartjes op elke stoel. Mijn broertje gaf mij weg op ‘Ballade Pour Adeline’ en ik weet alleen nog dat ik de rest van het uur met enorme zenuwen en een soort van adreneline heb geprobeerd om stil te zitten, haha. Eén grote, mooie waas.
 

Christmas Crackers & kerstcadeautjes

Na de ceremonie was het natuurlijk tijd voor de taart & toast (hallo Glühwijn en de Sweet Table van Sugarlips Cakes!). We hadden red velvet taart om aan te snijden, cheesecake, pavlova’s, citroen cakepops, red velvet cupcakes en passievrucht macarons. En dat heerlijke eten ging tijdens het diner alleen maar door. Met veel zorg hebben Dennis en ik een viergangen diner samengesteld met lekker veel winterse gerechten. We trokken Christmas Crackers open, hadden de bijbehorende kroontjes de hele avond op, deden toast na toast en we deelden kerstcadeautjes uit aan iedere gast. Het was perfect.

Na het eten zijn wij samen met de fotograaf even richting het ziekenhuis gereden om mijn vader te bezoeken. Hij lag er op dat moment niet heel lekker bij. Hij voelde zich niet goed en was slecht aanspreekbaar. Wat een gek moment om daar in mijn trouwjurk te staan. Maar wat ben ik blij dat we er foto’s van hebben. Het hoort voor altijd bij onze dag en ik ben blij dat we het op deze manier kunnen verwerken. (Mijn vader ligt, nu ik dit schrijf, nog steeds in het ziekenhuis maar het lijkt er eindelijk op dat het beter gaat worden!)
 

Feest met polonaise

Toen we terugkwamen voor het feest, zagen de avondgasten ons voor het eerst tijdens de eerste dans op L-O-V-E van Nat King Cole (mijn favoriete liedje ooit). En vanaf dat moment was het één groot feest. We konden allebei alles van ons af schudden en hebben heerlijk gedansd, de polonaise gelopen en heel hard meegezongen met All I Want For Christmas Is You, haha! Toen we in de taxi terug naar huis zaten, wilden we heel graag weer terug. We waren eigenlijk nog lang niet klaar. Jeetje, wat gaat zo’n dag snel en jeetje, je kunt je er gewoon niet op voorbereiden. Het was fantastisch en een roes en liefdevol en intens en over vijf jaar geven we gewoon weer een feest! <3

De winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy PhotographerDe winterbruiloft van Happy Photographer

Leveranciers
Fotograaf: Kisses & Confetti
Videografie: Marjan Oesterholt
Trouwlocatie: Landgoed Groenendaal
Auto: Bella Giornio
MUAH: Chantelle Alyssa
Ringen: Oogst Sieraden
Bruidstaart: Sugarlips Cakes
Trouwkaarten: Stijlvolle Trouwkaarten
Bedankjes: Beth’s Clay Cottage
Pak: Roka
Jurk: Enzoani
Schoenen: Unisa
Muziek: DJ Feetback & Gea Dijkstra
Kalligrafie: Lin McQueen
Bloemen & Decoratie: DIY

let's connect on instagram