Productief werken: hoe ik het doe

Productief Werken: Hoe ik het doe | Happy Photographer

Productief werken. Nooit meer je aandacht verliezen en doorwerken terwijl je het gehad hebt, minder uren maken en méér werk gedaan krijgen. Dat willen we allemaal, toch? Dit is hoe ik het doe.

Anderhalf jaar geleden schreef ik voor het eerst een Day In The Life blog. Wat doe ik op de dagen dat ik niet aan het fotograferen ben? Hoe deel ik mijn dag in en waarom? Ik vertelde toen dat ik met vaste blokken werk, ’s ochtends floreer en dus ’s ochtends het bewerken doe, ’s middags één grote cup-a-soup dip heb en dan vooral aan het Pinteresten ben. Nu, anderhalf jaar later, besef ik heel goed waarom het zo belangrijk is dat ik dat natuurlijke ritme van mij aan houd. Ik word er namelijk veel productiever van.

3 Tips:

1. Deel je taken in blokken in

Mails beantwoorden, social media updaten, website statistieken bijhouden: ik doe het allemaal first thing in the morning. Het werkt voor mij ontzettend goed om mijn taken in blokken in te delen. Toen ik dat nog niet deed, was ik de hele dag mails aan het beantwoorden en werd ik constant gestoord tijdens het werken. Doordat ik er nu bewust zo’n blok aan heb gehangen (en me daar ook aan houd!), is de rest van de dag vrij voor andere dingen. En zo werkt dat eigenlijk met alles wat ik op een dag doe.

2. Wanneer ben je op je best?

Ik floreer ’s ochtends. Zet mij om 7 uur achter de computer en ik zit vol energie! Ik heb de meeste inspiratie, kan nieuwe ideeën binnen no time uitwerken en bewerk als de beste. Weten wanneer je op je best bent is essentieel voor je workflow. De middag is voor mij één grote cup-a-soup dip. Dus, doordat ik ’s ochtends meteen na mijn mails mijn sessies bewerk, houd ik ’s middags tijd over om de dingen te doen waar ik minder concentratie voor nodig heb. Door dit aan te houden, werk ik een stuk sneller.

3. Niet werken is niet erg

Want werken terwijl je eigenlijk niets gedaan krijgt, is werken voor niets. Bam! Laat dat maar eens inzinken. Voorheen bleef ik maar werken, omdat ik me schuldig voelde als ik stopte. Het is overdag, mijn vriend werkt, iedereen werkt en dus hoor ik ook te werken. Maar ik kon uren aan een sessie zitten, alleen om er de volgende dag naar te kijken en het weer helemaal om te gooien. Werken voor niets is zonde van je tijd. Respecteer jouw natuurlijke ritme en geneer je niet: hier staat Netflix ook geregeld aan. ;-)

no comments
Reactie

Je e-mailadres wordt nooit gedeeld of openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Menu Menu