Waarom ben ik het geld waard?

Waarom ben ik het geld waard? | Happy Photographer

Héél soms krijg ik de vraag: waarom ben jij het geld waard? Wauw, laat dat maar even inzinken. Best een rot vraag he?

Voorheen heb ik altijd 1-op-1 gereageerd, maar toen bedacht ik me dat ik jou bij jouw zoektocht naar een fotograaf misschien juist wel kan helpen met het antwoord dat ik op deze vraag geef. Waarom ben ik het bedrag waard? Ik kan opsommen wat ik precies lever, hoeveel uren werk dat mij kost, hoeveel jaar ervaring ik heb, wat mij uniek maakt en wat ik allemaal extra doe en dat telt ook allemaal mee. Maar liever stel ik jou een vraag: wat vóel je? Dat is namelijk het allerbelangrijkst. Soms maak je een keuze gebaseerd op geld: dan wil of moet je goedkoop, snel of makkelijk. En soms word je zo verliefd op een product & op de sfeer rondom dat product en wil je dat óók. Het is de reden dat ik de ene keer koffie bij de AH To Go haal, en de andere keer met liefde 6 euro neertel voor een Starbucks. En die keuze, die kan ik niet voor jou maken.

Ik kan alleen maar vertellen dat het mijn missie is om jullie blij te maken, aan het lachen te maken, te leren kennen en te inspireren. Dat ik mijn leven heb gebouwd rondom het maken van foto’s die jullie doen beseffen hoe bijzonder jullie het hebben met elkaar. Ik werk hard om foto’s af te leveren die ook over tien jaar nog al die emoties oproepen, lang nadat je vergeten bent hoeveel geld je ook alweer hebt uitgegeven. En ik vind het belangrijk dat jullie nét zo enthousiast zijn. Dat jullie mijn foto’s zien en denken ‘wauw’ en ‘die stijl willen wij ook’. Dat wat ik lever, en hoeveel en hoe snel en waarom wel belangrijk is, maar dat het om méér gaat. Dat jullie over mijn werkwijze lezen en denken: ‘hier voelen wij ons fijn bij’ en ‘zij past bij ons’. Dat je zelf ziet en gelooft en weet wáárom ik het voor jullie waard ben.

Dat het goed voelt. Want dan maken we samen de mooiste foto’s. Foto’s die een leven meegaan. En dat is waarde.

no comments
Reactie

Je e-mailadres wordt nooit gedeeld of openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Menu Menu