menuclose

Waarom ik fotografeer

Waarom ik fotografeer | Happy Photographer

Ik word soms zo boos als ik zie hoe naar de wereld kan zijn. Hoe we met elkaar om gaan, of eigenlijk helemaal niet. Hoe we mensen categoriseren, angst zaaien, ons focussen op de verkeerde dingen en overal een harde mening over hebben. Dat we vergeten dat we allemaal mens zijn en daarbij ook vergeten dat elk leven zo ontzettend telt, dat een leven waarde heeft en hoe fijn het is om gewoon gelukkig te zijn.

Waarom ik fotografeer? Omdat ik wil dat we samen om ons heen kijken en zién wat we hebben. Het voelen, tot aan onze tenen. Verliefd zijn op je partner, samen jullie kinderen zien opgroeien, samen zijn en knuffelen en lachen. Dingen beleven en dromen najagen, herinneringen maken, trots zijn op wat jullie uniek maakt. En dat het geen perfect plaatje hoeft te zijn.

Toen ik nog studeerde (journalistiek), dacht ik dat ik de wereld misstanden moest laten zien, bewustheid moest creëren voor al die mensen die het minder hebben. Moest beschrijven hoe oneerlijk de wereld is, mij hardop moest afvragen waarom we het allemaal toelaten en dat het toch ook anders kan. Me onderdompelen in ellendigheid, eigenlijk.

Ik kom zelf uit een gescheiden gezin. Ik ben er bewuster van geworden. Omdat ik weet hoe het is om je basis te verliezen. Het heeft ervoor gezorgd dat ik nu gelukkig ben met de allerkleinste dingetjes en daarvoor ben ik mijn ouders en ons verhaal ontzettend dankbaar: de koude lucht & die typische geur op de eerste winterdag, met een kopje thee op de bank zitten en dan een boek erbij, samen met mijn moeder heel hard lachen en met mijn vader liedjes luisteren en voor de openhaard zitten. Dennis alleen maar aankijken en tot aan m’n tenen voelen dat ik met deze man oud wil worden.

Het is allemaal zo waardevol. Al die kleine momentjes en herinneringen. Als ik het kon, zou ik ze allemaal willen bewaren. Voor nu, maar vooral voor op de dag dat ze er niet meer zijn – die momentjes. Ik wil waarderen, leven, liefhebben en ik wil het samen met én voor jou vast leggen. Samen focussen op de mooie dingen, want die zijn er genoeg ook al vergeten we dat vaak als we het nieuws aanzetten. De wereld juist een stukje mooier maken, één gezin per stuk.

Daarom fotografeer ik.

Bruidsfotograaf Melanie Caitlin op de foto in Haarlem

Op zoek naar een bruidsfotograaf?

"Ik ben Melanie, bruidsfotograaf en eigenaresse van Happy Photographer. Ik heb een voorliefde voor relaxte bruiloften met de focus op lekker eten, sfeer en samenzijn. Of het nu een classy feest in Amsterdam is, een hippe strandtent of een kas middenin een weiland: ik leg als bruidsfotograaf voor jullie ongezien de ongedwongen, echte momenten vast. Met extra focus op emoties & sfeer."

 

Happy Photographer is bruidsfotograaf in Haarlem e.o. Ben jij op zoek naar een bruidsfotograaf en wil je graag kennismaken? Neem dan contact op via de button hieronder.

x Melanie

let's connect on instagram