Waarom je outfit zo belangrijk is voor jullie foto’s

Zomerse familie fotoshoot in de duinnen bij Haarlem door fotograaf Happy Photographer
Je kiest een fijne fotograaf uit, je boekt je fotoshoot en de kans is groot dat je daarna denkt: wát ga ik aantrekken? Ik leg je uit waarom kleding zo belangrijk is voor jullie foto’s en welke outfits voor het beste resultaat zorgen!

Een fotoshoot gaat om je fijn voelen, om de tijd te kunnen nemen om te waarderen wat je hebt, samen te genieten, jezelf te kunnen zijn: om al die lieve, intieme momentjes die jullie jullie maken te kunnen vastleggen. Dat is stap 1, maar als je daar op houdt dan heb je alleen mooie herinneringen. Een écht mooie foto komt pas daarna, als ook de rest klopt: van de perfecte achtergrond, kleuren die bij elkaar passen tot een killer outfit. Dát maakt het plaatje compleet, dat maakt dat als je naar jullie foto’s kijkt dat je inderdaad ook kunt genieten van die mooie, lieve, intieme herinneringen – in plaats van je (onbewust) af te laten leiden door andere dingen die er op de foto gebeuren: zoals een knalrood gebouw in de achtergrond of een felgroen shirt tussen allemaal pastelkleuren.

Zien hoe krachtig kleding kan zijn? Check dan onderstaande foto eens. Links is origineel en rechts is gephotoshopt. Wat een verschil maakt kleur in kleding, he? Het hele plaatje wordt er anders van.

Het belang van kleding tijdens een fotoshoot | Happy PhotographerOp de originele foto vallen de lichte kleuren van de locatie en de lichte kleuren in de kleding van dit lieve gezin helemaal samen. Het pást gewoon. Had mama ervoor gekozen om zelf lekker in een paars shirtje te komen en haar kids iets kleurrijks aan te trekken dan was de hele foto anders geworden. En dat komt omdat dat paars en dat neongroen helemaal niet passen in de omgeving. De les? Denk bij het uitkiezen van je foto ook aan wáár je gaat fotograferen.

Maar, wat trek ik dan wél aan?

Ik ga vaak naar de duinen, waar alles heerlijk pastel is. Daarom zeg ik heel hard ‘JA’ tegen: lichte tinten (beige, pastel, wit – eigenlijk altijd goed!). Maar ook: mooie patronen zoals ruitjes, streepjes en stipjes. En klassieke looks: voor de man een mooie broek met overhemd en voor de vrouw een mooie jurk. Stem je kleding lekker op elkaar af, dat zorgt voor rust in jullie foto’s. Ga je naar het bos? Speel dan met de kleuren die je daar in de omgeving vindt: warme natuurlijke tinten zoals beige of grijsgroen. De stad? Daar ben je een stuk vrijer want daar is van nature (haha) al een hoop kleur te vinden! Trek hier gerust een rode klassieke jurk aan of een fijn roze rokje.

Het punt is dat nadenken over het eindresultaat, over wat er nog meer allemaal op de foto gebeurt behalve jullie bulderende vrolijke lach en liefde, zorgt voor nóg mooiere beelden. En samen gaan we natuurlijk voor het allermooiste resultaat!

Zomerse familie fotoshoot in de duinnen bij Haarlem door fotograaf Happy Photographer

no comments
Reactie

Je e-mailadres wordt nooit gedeeld of openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Menu Menu