menuclose

Wil ik het écht?

Wil ik het echt? Fotografie: Happy Photographer
Wil ik het écht? Dat vraag ik mezelf weleens af. Ik roep bijvoorbeeld constant dat ik destination weddings wil fotograferen. En dat is ook zo: ik wil op de allermooiste plekken fotograferen, want god, wat is de wereld mooi. Maar wil ik het ook écht?

Een tijdje geleden schreef ik voor The Confetti Collective een blog over het definiëren van succes. We hebben nogal eens de neiging om onszelf te vergelijken met anderen en dan teleurgesteld te raken in onszelf. Am I right, ladies? Die ander heeft meer opdrachten, is verder in haar carrière, verdient meer geld. Met andere woorden: zij is succesvol en wij niet. Maar, wat is succes eigenlijk? En maakt het hebben van wat ‘zij’ heeft mij ook echt gelukkig? Hoe wil ik mijn eigen leven eigenlijk inkleden en wat zijn mijn behoeftes?

Ik kom er de laatste tijd achter dat ik misschien best wel eens wat beter naar mijn eigen advies mag luisteren (hihi, wie niet he?). Wil ik eigenlijk wel van huis zijn? Wil ik zoveel moeten regelen en zoveel rompslomp hebben? En met oog op de toekomst: wil ik straks mijn kindjes ergens moeten onderbrengen omdat mama naar Italië vliegt en papa gewoon werkt? Wil ik het alleen omdat het mooi staat in mijn Instagram feed? Omdat het me meer likes oplevert? Omdat ‘destination’ succes betekent in de ogen van mijn collega’s? Ik weet het niet. Maar erover nadenken is af en toe best verhelderend. Vraag jij jezelf het weleens af? Waarom je iets eigenlijk wil? En waar je eigenlijk zelf écht gelukkig van wordt? Soms is het gewoon even tijd om bij jezelf stil te staan.

let's connect on instagram