Brandi Pottenbakker

Ik ben Brandi en ik ben een trouwfotograaf die momenteel in Louisville, KY woont. Ik heb echter gewerkt aan mijn doel om naar de westkust te verhuizen en hopelijk zal ik daar ergens in 2019 (seattle gebied) fulltime zijn. Ik heb het geluk dat ik koppels over de hele wereld kan fotograferen, maar ik vind het ook erg leuk om ze dicht bij huis te fotograferen.

Als ik een bruiloft fotografeer, richt ik me op compositie, emotie en licht. Ik zeg graag dat mijn werk een mix is van emotioneel en aards, en dat het een filmische uitstraling heeft. Ik hou er ook erg van om interessante portretten voor mijn koppels te maken en meer een achterbankbenadering te nemen van poseren. Ik hou ervan dat mijn foto’s er natuurlijk en ongedwongen uitzien en dus is het hebben van mijn koppels met elkaar in plaats van mij hoe ik de look bereik waar ik voor ga.

Toen ik voor het eerst begon met fotograferen, was ik team Nikon, maar toen het tijd was om te upgraden, kreeg ik een heel goede deal op een Canon 5D klassiek en in 2014 overgestapt. Ik heb een paar zwakke momenten gehad waarop ik erover nadacht om terug te gaan naar Nikon, maar op dit moment denk ik niet dat ik ooit de kleuren en de lenzen die afkomstig zijn van Canon-apparatuur kan verlaten.

Versnelling:

Twee Canon 5D III’s – Ik ben geobsedeerd door deze camera. Ik ging van een 5D-klassieker, naar een 5D Mark II, naar een 6D, naar de 5D Mark III, en ik wil nooit meer overstappen. Ik heb geprobeerd de Canon 5D Mark IV en ik haatte het absoluut, dus ik blijf bij de 5D Mark III totdat Canon met iets vergelijkbaars komt. Dit lichaam doet alles wat ik nodig heb om te doen, en hopelijk voeg ik er tegen het einde van het jaar nog een paar toe aan mijn inventaris.

Canon 35mm f/1.4L II – Dit is de belangrijkste lens die ik gebruik voor AL mijn werk. Ik fotografeer met een Holdfast Money Maker dus een van mijn camera’s heeft altijd deze lens. Het is gewoon logisch voor de manier waarop ik fotografeer. Ik hou ervan om momenten te documenteren in plaats van te controleren en dit laat me dat doen zonder te ver weg of te in iemands gezicht te zijn.

Canon 45mm f/2.8 kantelen – Dit is mijn tweede meest gebruikte lens. Ik ben onlangs begonnen met het fotograferen van volledige bruiloften en sessies met mijn kanteling op de ene camera en de 35 of de 50 op de andere. Ik hou van de manier waarop ik de POV in een foto kan veranderen door de kanteling te gebruiken, en ik hou van de humeurigheid en emoties die ik ermee kan overbrengen. Het zorgt ook voor zulke mooie zonnevlammen die ik met geen van mijn andere lenzen kan krijgen.

Canon 50mm f/1.2L – Ik heb deze lens nu ongeveer een jaar en ik begin nu net uit mijn 35mm-doos te stappen en hem meer te gebruiken. Als ik op reis ben geweest of dingen heb gefotografeerd die speciaal voor mij zijn, gebruik ik dit naast de kanteling. Ik begin langzaam meer verliefd te worden op de foto’s van de 50, en hoewel het zeker een beetje langzamer kan zijn dan ik wil, creëert het een aantal echt mooie beelden waarvan ik denk dat ik ze niet had kunnen doen met de 35mm.

Canon 135mm f/2L – Ik gebruik mijn 135 eigenlijk alleen voor ceremonies en landschappen. Het heeft een heel mooie compressie, maar ik geef er de voorkeur aan om breed te fotograferen voor het grootste deel van mijn werk.

De flitsers die ik gebruik als het echt nodig is (ik duw liever op mijn camera als ik kan) zijn de Canon 430EX II en de Nissin Di700. Ik zal alleen een flitser gebruiken als het te donker is om zonder te blijven fotograferen, want eerlijk gezegd hou ik echt van donkere en gruizige beelden. Ik gebruik meestal directe flitser omdat ik het gevoel heb dat het beter gaat met de rest van mijn foto’s dan het stuiteren.

Holdfast Money Maker – Ik zou zoveel pijn hebben zonder deze riem. Het heeft letterlijk alle rug- en schouderpijn gestopt die ik had met een cross body strap. Het verdeelt het gewicht perfect en ik merk normaal gesproken niet eens dat ik het aan heb.

Wandrd PRVKE Rugzak – Ik kocht deze tas voor mijn meest recente Europa-reis en het is veruit de handigste tas waarmee ik ooit heb gereisd. Ik geloof eerlijk gezegd dat als ik een bestemmingsbruiloft had en ik slechts 2-3 dagen weg zou zijn, ik mijn uitrusting + mijn kleding hierin zou kunnen passen en helemaal in orde zou zijn. Het is ongelooflijk gemakkelijk om door de beveiliging op de luchthaven te komen met deze tas en ik heb 0 klachten about het.

Andere items laat ik achter in mijn cameratas – een batterij voor mijn telefoon, telefoon, handcrème, chapstick, opladers, meerdere batterijen en kaarten, mijn paspoort, portemonnee, een kantine, een waterzak en Tylenol en andere medicijnen.

www.brandipotterphoto.com

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer