Brooke Arnoldus

Ik ben Brooke Arnold, een dierenfotograaf en dierenliefhebber die in Tarpon Springs, Florida woont.

Hoewel de grootste inspiratie voor mijn werk de zes schattige naakte en enthousiast fotogenieke Sphynx-katten zijn die me zo genereus toestaan om hun huis te delen, was fotograaf worden geen grote verrassing voor mijn familie.

Toen hij opgroeide, had papa altijd een camera om zijn nek en ik was ervan overtuigd dat mama een donkere kamer en een stopbad droeg waar de meeste moeders parfum droegen. Artistieke expressie zat in mijn ziel en klauwde zich op de een of andere manier een weg naar buiten.

Ik hield me bezig met tekenen en schilderen en studeerde uitgebreid grafisch ontwerp op school, maar elke avond opgerold op de bank met een kat op een schouder, een andere die me vanuit de andere kamer aanstaarde, en een die speels een haarband door de hal sloeg, wist ik dat ik een manier moest vinden om die momenten vast te leggen, om anderen te helpen de voelende wezens die ons zoveel vertellen echt te zien zonder ooit een enkel woord uit te spreken.

Hoewel de ins-en-outs van f-stops, ISO’s en belichtingstijden me aan het begin van mijn autodidactische reis een beetje in paniek brachten, boden veel vastberadenheid, een overvloed aan boeken, cursussen en tutorials en geen tekort aan (meestal) geduldige onderwerpen de perfecte gelegenheid om mijn droom aan te scherpen en te bereiken.

In de loop der jaren is mijn stijl geëvolueerd van geposeerde huisdierportretten naar zowel openhartige persoonlijkheidsfoto’s als uitgebreide handgemaakte kostuums met leuke sets. Hoewel ik dol ben op alle dierenfoto’s, worden mijn favorieten genomen in mijn thuisstudio, waar ik op elk uur kan werken, zonder beperkingen van tijd en zonlicht.

Ik ben ook lid van HeARTs Speak, een collectief van kunstenaars die verschillende media gebruiken om de ware persoonlijkheden van asieldieren en reddingen vast te leggen in de hoop hen te helpen voor altijd een thuis te vinden. Hoewel mijn ambacht helpt om de rekeningen te betalen, waren de meest waardevolle foto’s die ik ooit heb gemaakt degenen die iemand inspireerden om te adopteren.

Om de persoonlijkheid van een dier vast te leggen – of zelfs om ze enigszins in de zoeker te laten blijven – heb ik een paar trucs in petto (traktaties of speelgoed, afhankelijk van wie ik fotografeer) en apparatuur waarmee ik snel kan fotograferen, vaak met één hand op de camera en een andere bungelend een kunstaas boven mijn hoofd.

Hier is een blik op wat er in mijn cameratas en studio zit:

Fototoestel: Ik ben een Canon-liefhebber sinds ik mijn eerste point-and-shoot filmcamera had, dus het was voor mij vanzelfsprekend om hetzelfde merk te kiezen toen ik de sprong naar “echte” fotografie maakte. Ik koos voor de 6D omdat het op dat moment de perfecte balans was tussen budget en de functies die ik wilde – en het heeft me nooit in de steek gelaten.

Lenzen: Ik fotografeer het overgrote deel van mijn werk met de Tamron 15-30mm f/2.8. Ik vind het geweldig hoe de ultragroothoeklens een extra element van eigenzinnigheid toevoegt aan deze toch al dwaze dieren, waardoor ze een bobbelkoplook met grote ogen krijgen. Ik gebruik het ook graag om de Melkweg te fotograferen (zie gids).

Ik fotografeer regelmatig met een Canon 24-104mm f/4 als ik serieuzere shots in de studio wil.

Voor de lol buiten de studio ben ik verliefd op de Canon 85mm f/1.2 voor zijn prachtige bokeh en onberispelijke kleur; Ik gebruik de Sigma 105mm f/2.8 macro voor die niet te missen details en voor zakdieren, reptielen of productfotografie; en de Canon 100-400mm f/4.5-5.6 is bijna altijd vastgebonden aan mijn camera als ik op reis ben en landschappen en dieren in het wild wil vastleggen.

Studio: Voor studioverlichting gebruik ik twee Paul C. Buff Alien Bees AB800’s en een AB400 met een verscheidenheid aan verschillende lichtmodifiers, afhankelijk van de situatie.

Meestal fotografeer ik de katten met een softbox omdat die de mooiste vanglichten in hun ogen achterlaat. Flash wordt geactiveerd met een CyberSync-zender.

Ik gebruik meestal Savage naadloos achtergrondpapier en rekwisieten en kostuums zijn vaak zelfgemaakt of op maat gemaakt.

Alles: Ik heb een behoorlijke verzameling cameratassen – een paar Ariel-tassen van Connie & Co., een Peak Design Everyday Backpack, en ik kon de camera en zware lenzen niet aan zonder de hulp van een Peak Design Clutch Hand Strap in de studio en een Peak Design Slide band en MeFoto RoadTrip statief tijdens het reizen.

En natuurlijk een paar dingen die je altijd in de tas van een dierenfotograaf zult vinden – dingen die goed smaken, dingen die rammelen en piepen en dingen die katten en honden willen achtervolgen!

www.brookearnoldphoto.com | @brookesphynx

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer