Canon PowerShot G7X Mark III Camera Test

Als je op zoek bent naar een nieuwe camera om je vloggame boven de beperkingen van een smartphone uit te tillen, dan is de Canon Powershot G7X Mark III misschien perfect voor jou.

Canon heeft onlangs de nieuwe G7X Mark III uitgebracht met verbeterde mogelijkheden en prestaties ten opzichte van zijn Mark II-voorganger.

Bovendien is het de perfecte compactcamera voor diegenen die hun fotografie willen opvoeren met een camera die net zo zakbaar is als een smartphone.

DSCF6504

Canon G7X Mark III

Kleine krachtpatser van een camera die van vloggen een droom maakt.

Controleer de huidige prijs

Deze kleine G7X is een volwaardige digitale camera met een volledig scala aan aut0mated, handmatige en aanpasbare opties die gegarandeerd uw creatieve output uitbreiden.

Bovendien biedt het dankzij de briljante zoomlens een flexibele en draagbare oplossing voor een hele reeks fotografiestijlen en -genres.

Laten we eens nader bekijken wat Canon in de Powershot G7X Mark III heeft weten te verpakken met onze uitgebreide review.

Inhoudsopgave

Canon G7X Mark III Technische Gegevens

Pros

 • Netjes en compact ontwerp
 • Volledig uitgeruste camera
 • Perfect voor vloggers
 • Autofocus firmware fix
Tegens

 • Ontwerp is een beetje onevenwichtig
 • Prestaties bij weinig licht zijn zacht
 • Sensor: 20,1-megapixel 1 “gestapelde CMOS
 • Continu: 30fps RAW burst
 • Lens: 8.8-36.8mm (24-100mm) f/1.8-2.8
 • Processor: Canon DIG! C-8
 • Video: 4K 30p, Full HD 120p
 • Scherm: 3″ Tilt Touchscreen met 3:2 beeldverhouding en ca. 1.040k dots
 • Afmetingen: 105,5 mm B x 60,9 mm H x 41,4 mmD (4,15 “x 2,39” x 1,63 “)
 • Gewicht: 304g (0.67lb)
 • Connectiviteit: WiFi &bluetooth
 • Beeldstabilisatie: 5-assige dynamische IS
Controleer de huidige prijs

Bouw &uiterlijk

De zoomlens op de Canon G7X Mark III heeft een bereik van 24-100mm en een maximaal diafragma van f/1.8-2.8

Op het eerste gezicht zien onderdelen van de Canon G7X Mark III eruit alsof ze zijn gemaakt van goedkope plastic componenten , met name de geribbelde ring die de lensvatting omcirkelt. En dat is jammer, want als je hem eenmaal oppakt en geeft, realiseer je je dat het eigenlijk best een robuuste en goed gebouwde camera is.

De breedte en hoogte van de camera zijn minder dan de voetafdruk van een standaard smartphone, maar hij is behoorlijk fors met meer dan 300 g (o.6 lb). De behuizing van de camera voelt stevig in je hand zonder tekenen van wiebelige delen of binnenkant.

Ik kan begrijpen dat mensen denken dat het een goedkoop product is, omdat de belangrijkste ringbehuizing voor het lenssysteem prominent aanwezig is en die verklikkerglans van plastic heeft dat op metaal lijkt – althans in de zilveren versie.

En hoewel de buitenschaal allemaal gehard plastic is, is hij zeer robuust en voelt hij solide aan.

De voorkant van de camera is minimaal, waarbij het eerder genoemde zoomlenssysteem uit de body steekt. Dit wordt omsloten door de grote ring en de voorkant van de lens is beschermd tegen de elementen met een bladachtige sluiting.

Deze bedieningsring en lenselement domineren de voorkant van de camera en voelen als er iets is te groot voor de camerabody.

Omdat het een kleine compactcamera is, is de grip de sleutel om ervoor te zorgen dat u hem beschermt tegen vallen. Gelukkig is de behuizing van de G7X Mark III gewikkeld in een zachte rubberen huid met een zeer fijne korrelachtige textuur die erg grip heeft.

De G7X heeft een mooi formaat grip die evenredig is met de grootte van de camera.

De bovenplaat van de camera heeft ook een zeer nette en minimale uitstraling. Er is een videomicrofoon met een lange dunne opening in de bovenplaat met een mesh-inzetstuk om te voorkomen dat vuil erin valt – zorg ervoor dat dit stofvrij blijft.

Een pop-up vulflitser is verborgen in de bovenplaat van de camera en wordt uitgeworpen door een kleine schakelaar naar de zijkant. Hoewel dit een nette toevoeging is, voelt het hinging-mechanisme dat de flitser ondersteunt dun aan, en ik zou het vreselijk vinden om het ergens op te laten vangen en te breken.

De Canon Powershot G7X Mark III heeft een handige kleine pop-up flitser.

De zoomkiezer, belichtingscompensatie en instelwiel lijken allemaal bewerkt metaal te zijn, omdat ze een iets andere afwerking hebben en veel sterker aanvoelen. Ze hebben een geschikte maat en hebben positieve feedback en weerstand wanneer ze worden gekozen.

De enige overgebleven functies zijn de tegenverzonken AAN / UIT-knop en drie kleine gaatjes voor de luidspreker.

Kijkend naar de zijkant van de camera die zich het dichtst bij de grip bevindt, is er een enkele knop met een Wi-Fi-symbool dat wordt gebruikt voor snelle toegang tot het connectiviteitsmenu.

Hierboven bevindt zich een zachte hoes voor de USB-C- en HDMI-minipoort – geweldig om het gebruik van USB-C te zien voor opladen onderweg en HDMI voor het opnemen op een extern apparaat.

De andere kant van de camera heeft een schakelaar om de flitser te laten knallen, en daaronder is nog een softcover om de microfoonpoort te verbergen – erg belangrijk voor het gebruik van externe microfoons.

Ik vind het leuk dat de Canon G7X een paar camerariemen heeft, zodat je een nekband kunt aansluiten en niet alleen de gebruikelijke dunne polsbanddoorlaatnok die op veel compacts te vinden is.

De basis van de camera is voorzien van een afsluitbare deur om toegang te krijgen tot zowel de batterij als de geheugenkaartsleuven. Hoewel de basis van gehard plastic is, is er een metalen schroefbevestiging voor statiefmontage.

De Canon Powershot G7X Mark III heeft een geweldig uitziend ontwerp; ik heb echter het gevoel dat die controlering te groot is.

Tot slot wordt de achterkant van de Canon gedomineerd door het kantelbare touchscreen, duimsteun en een kleine selectie knoppen. Het heeft een geweldige lay-out van minimale knoppen en een bedieningsknop die ook een pad in vier richtingen is met een Q-knop in het midden.

Wat het scherm betreft, het kantelt 180 graden omhoog, waardoor het perfect is voor selfie-achtige foto’s en vooral vloggen – het kantelt ook 45 graden naar beneden. Het 3″-scherm heeft een respectabele resolutie van 1.o40K-dots, waardoor het helder en detailrijk is.

Het lichtmetalen frame van het scherm is robuust en zorgt ervoor dat het vlak tegen de achterkant van de camera zit.

Ten slotte heeft de duimgreep aan beide zijden een rand om ervoor te zorgen dat je duim blijft waar hij hoort.

Over het algemeen heeft de Canon G7X, afgezien van de ietwat vervelend ogende zoomring aan de voorkant, een zeer netjes en modern ontwerp

Ergonomie & Handling

De algehele lay-out van functies op de Canon Powershot G7X Mark III is goed ontworpen met ergonomische overwegingen.

De Canon G7X is een premium compactcamera en moet daarom zowel comfortabel als intuïtief zijn om mee te fotograferen.

Bovendien moet een camera van deze stijl in zakformaat zijn, zodat er altijd een verleiding is om hem overal mee naartoe te nemen.

Gelukkig vinkt de G7X al die vakjes aan, omdat het kleine formaat het een perfecte camera maakt voor mensen die hem gewoon in hun dagelijkse tas of achterzak willen gooien. Plus, voor de vloggers die er zijn, kun je deze camera vasthouden zonder een aparte grip of gimble en nul vermoeidheid ervaren.

Alle knoppen op de camera zijn toegankelijk en bieden een mooi niveau van positieve feedback om je te laten weten dat je het doel hebt bereikt. Het instelwiel en het belichtingscompensatiewiel voelen geweldig aan en zijn duidelijk gemarkeerd, en beide bieden clicky-feedback terwijl u ze draait.

De frontlensring heeft ook een mooie klikreactie en, afhankelijk van de opnamemodus waarin je je bevindt, verandert instellingen zoals zoom, diafragma en sluitertijd. Ik vind het leuk dat het een snelle bedieningsfunctie is voor snelle veranderingen.

Toegang tot het menu en de instellingen van de G7X is beschikbaar via het gebruik van de knoppen aan de achterkant of via het aanraakscherm. Ik geef in dit geval de voorkeur aan het touchscreen, omdat ik kan zien wat ik selecteer en direct feedback krijg van mijn tikken.

Het Canon menusysteem is eenvoudig te begrijpen en redelijk intuïtief. Het zou perfect passen bij iemand die nieuw is in fotografie, videografie of voor degenen die over een slim apparaat gaan en zich meteen thuis voelen.

Het aanraakscherm van de Canon Powershot G7X Mark III klapt 180 graden omhoog, waardoor het perfect is om te vloggen.

Informatie op het scherm is geweldig, vooral voor degenen die nieuw zijn in fotografie met een digitale camera. Elke draai aan het instelwiel resulteert in een bericht of pictogram op het scherm waarin de modus wordt uitgelegd.

Een goed voorbeeld hiervan is wanneer u overschakelt naar de automatische modus, er verschijnt een pictogram dat, wanneer u erop drukt, het menu Creative Assist wordt geopend.

Dit menu bevat voorinstellingen, achtergrondvervaging, helderheid, contrast, verzadiging, kleurtinten en monochrome opties – elk van deze kan ook worden aangepast. Dus zelfs in de ‘automatische’ modus heb je veel keuzes en creatieve controle.

Een andere leuke bijkomstigheid is de mogelijkheid om op de afspeelknop te drukken, die de camera inschakelt en uw laatst bekeken afbeelding of video weergeeft.

Bovendien kan het aanraakscherm ook worden gebruikt voor het selecteren van scherpstelpunten en triggelaat de sluiter rinkelen.

Over het algemeen is de Canon Powershot G7X een slimme, gebruiksvriendelijke camera met geschikte ergonomische overwegingen voor een draagbare camera.

Focus prestaties

10mm | 1/500 | f/5.6 | Iso 400

Uit de doos moet worden gezegd dat de video-autofocusprestaties van de Canon G7X Mark III een beetje flauw zijn – vooral bij weinig licht en bij het volgen van onderwerpen in de videomodus.

Gelukkig heeft Canon dit onderkend en maatregelen genomen om eind 2019 een firmware-update te ontwikkelen en uit te brengen.

Als gevolg hiervan is een nieuwe set focusmodi toegevoegd met sterk verbeterde onderwerpacquisitie en gezichtsherkenning. Het is echter nog steeds niet waar het moet zijn bij weinig licht voor een camera van deze kwaliteit en prijsklasse.

Bij het maken van foto’s bij weinig licht, zouden de focusvierkanten op het scherm die automatisch door de camera worden geselecteerd, op vreemde items terechtkomen. Ik zou de compositie omlijsten met duidelijke voorgrondonderwerpen en de focusselectie zou naar de achtergrond springen – bij beter licht was dit geen probleem.

Onder goede lichtomstandigheden presteert de Canon goed met pittige autofocus in zowel video- als fotomodus.

Een leuke toegevoegde waarde aan de G7X Mark III is dat je dankzij de implementatie van een touch screen scherpstelsysteem je scherpstelpunt kunt selecteren en vanaf het achterscherm kunt fotograferen.

Hoewel er enige merkbare vertraging was na het maken van de opname voordat het voorbeeld van de afbeelding eerst verscheen en vervolgens verdween voordat u nog een opname kon maken. Met de afbeeldingsvoorbeeld uitgeschakeld, kon ik onmiddellijk een scherpstelpunt selecteren met één aanraking en vervolgens de sluiter activeren met de volgende.

Het zou leuk zijn om snel op het scherm te kunnen tikken om het voorbeeld van de afbeelding over te slaan en direct een andere foto te maken.

Prestaties bij weinig licht

15mm | 1/30 | f/5.6 | ISO 6400 (niet bewerkt om prestaties bij weinig licht en ISO aan te tonen)

De Canon G7X heeft goede prestaties bij weinig licht. Hoewel het geen prijzen zal winnen voor deze categorie, zal het zeker je volgende feest of avondje uit aankunnen.

Het objectief heeft een diafragma van t f/1.8 bij het 24mm bereik en f/2.8 bij het 100mm einde. Hoe dan ook, dit zijn beide mooie grote diafragma’s die perfect zijn voor zowel onderwerpscheiding als voor omstandigheden met weinig licht.

Het is belangrijk om te begrijpen dat hoe groter het diafragma, hoe meer licht de lens binnenkomt om de camerasensor te raken. Bovendien, hoe groter het diafragma, hoe klein het f-stopgetal zal zijn.

ISO is de lichtgevoeligheid die wordt geregeld en toegestaan om de beeldsensor te raken. Met de Canon G7X Mark III kan de ISO oplopen tot 12800 met een uitgebreid bereik van 25600.

Beeldkwaliteit

25mm | 1/200 | f/2.8 | Iso 1600

De Canon Powershot G7X heeft de mogelijkheid om te fotograferen in RAW, gecomprimeerde RAW en natuurlijk JPEG.

Raw-naar-JPEG-bewerking in de camera is een belangrijke functie waarmee u uw bewerkte afbeeldingen snel kunt delen met uw smartapparaat om te delen via sociale mediakanalen.

13mm | 1/2000 | f/2.2 | Iso 1600

JPEG-afbeeldingen zijn levendig, contrastrijk en scherp, en RAW-afbeeldingen bieden voldoende speelruimte voor degenen die een beetje willen experimenteren in een afbeeldingseditor.

Het is duidelijk dat je vanwege het kleine sensorformaat niet kunt verwachten dat je tonnen details uit hooglichten en schaduwen in de RAW-bestanden terugtrekt, maar dit is te verwachten in een compactcamera.

Al met al is de beeldkwaliteit van de G7X Mark III indrukwekkend en het is gemakkelijk te zien waarom het zo’n populaire camera is in deze prijsklasse.

Videokwaliteit

De Canon G7X Mark III draait om vloggen en livestreamen.

Gelukkig voor jou levert de camera geweldige videokwaliteit met 4K op 30p zonder bijsnijden en Full HD. Er is ook een Full HD in 120p-modus voor leuke filmische slow motion – allemaal met een druk op een speciale video-opnameknop.

Het rechtstreeks overbrengen van uw video naar een service zoals YouTube is vrij eenvoudig. U kunt natuurlijk de video die op de geheugenkaart is opgeslagen gebruiken om het beeldmateriaal naar uw computer over te zetten – op deze manier kunt u het bewerken voordat u het uploadt.

Maar je kunt die beelden (en beelden) ook overzetten van de camera naar je smartphone via de Canon Camera Connect-app en vervolgens naar YouTube.

Nogmaals, zodra u het installatieproces hebt voltooid, is het vanaf dat moment net zo eenvoudig als het indrukken van de connectiviteitsknop aan de zijkant van de camera.

Een van de opvallende kenmerken van de Canon G7X is de mogelijkheid om rechtstreeks naar YouTube te livestreamen. Wat gek lijkt, is dat de meegeleverde handleiding van Canon je geen richtlijnen geeft over hoe je dit kunt bereiken.

De Canon G7X Mark III heeft een aantal geweldige connectiviteitsfuncties, waaronder livestreaming in HD.

Om te beginnen heb je een aantal kritieke dingen nodig: een YouTube-account dat is ingesteld voor live streaming en een goede wi-fi-verbinding met bandbreedte om HD-contentstreaming te ondersteunen.

De volgende stap is het instellen van een Canon Image Gateway-account – u kunt hierover informatie vinden op de Canon-website. Door vervolgens op die connectiviteitsknop aan de zijkant van de camera te drukken, kunt u uw services instellen.

Volg gewoon de aanwijzingen op het scherm en die op de Canon Image Gateway-site om het proces te voltooien.

Er zijn hier een paar stappen, maar zoek gewoon naar een YouTube-zelfstudie over het onderwerp en het komt goed. Zodra u het de eerste keer hebt ingesteld, is het livestreamingproces eenvoudig.

Hoewel de ingebouwde microfoon op de G7X goed is, kun je een externe microfoon aansluiten via de microfoonpoort aan de zijkant van de camera. Om de microfoon te monteren, moet je een aparte beugel kopen, omdat er geen bevestigingspunt op de camera is.

Een briljant kenmerk van de camera zijn de beeldstabilisatie-opties die beschikbaar zijn voor zowel foto’s als video.

De G7X beschikt over 5-assige beeldstabilisatie of IS. Bovendien is er een extra Dynamic IS met twee ‘sterke punten’ om de vermindering van camerabewegingen die je frame beïnvloeden te stimuleren.

De Canon Powershot G7X Mark III is een geweldige oplossing voor diegenen die hun videografie, vloggen en streamen naar een hoger niveau willen tillen zonder een dure of uitgebreide installatie.

Algemene prestaties

De Canon G7X presteert solide, vooral als de firmware-update een aantal van die autofocusproblemen oplost. Zonder dit zou het moeilijk zijn geweest om het aan te bevelen boven andere camera’s in dezelfde klasse.

Dankzij de connectiviteitsfuncties en de Canon Connect-app kunt u met de ingebouwde Wi-Fi en Bluetooth direct verbinding maken met uw favoriete apparaat en uw afbeeldingen delen met uw favoriete sociale netwerksites.

Het is een camera die gemakkelijk op te pakken en te fotograferen is met een natuurlijke leercurve om de bedieningsknop onder de knie te krijgen en je fotografie-ervaring echt uit te breiden.

En dit is een heel belangrijke functie van camera’s vandaag. Toegang hebben tot de modi Diafragmavoorkeuze of Handmatig zou niet het enige domein moeten zijn van fotografen die op de hoogte zijn.

Met de technologie van vandaag zouden camera’s meer moeten doen om nieuwe fotografen te helpen alles te ontdekken wat het proces te bieden heeft – het zou bemoedigend en niet ontmoedigend moeten zijn.

Een van de prestatieproblemen die gebruikers hebben gemeld, is dat de camera de neiging heeft om oververhit te raken. Persoonlijk heb ik dergelijke problemen niet ondervonden voor de tijd dat ik de camera gebruikte.

Omdat het zo’n kleine compacte behuizing is, kan ik me voorstellen dat de camera gemakkelijk heet wordt terwijl hij uit de hand is en video’s maakt.

De Canon G7X start snel op en reageert op opdrachten op het knop- en aanraakscherm. Als gevolg hiervan biedt het hebben van deze camera in uw dagelijkse draagtas de mogelijkheid om hem eruit te halen en in een opwelling weg te klikken.

De power-driven zoom is snel genoeg, maar zal nooit een handmatige twistzoom evenaren.

8,8 mm | 1/1600 | f/3.5 | ISO 125 (uitgezoomd tot het breedste punt)

36,8 mm | 1/1600 | f/3.2 | ISO 125 (ingezoomd tot op het verste punt)

Waar voor je geld

De Canon Powershot G7X Mark III is het soort camera dat perfect geschikt is voor een verscheidenheid aan gebruikers. De eerste groep zal de YouTube-crowd zijn die het leuk vindt om hun eigen inhoud te maken via livestream of een latere download.

Dan is er de groep die op zoek is naar een perfecte vakantiecamera – dankzij de videokwaliteit en flexibiliteit van een zoomlens voldoet de G7X aan alle eisen.

Ten slotte zijn er mensen die van een smartphone naar een digitale compactcamera willen springen om hun fotografiespel op te voeren.

In al die gevallen wil de gebruiker een camera die veel waar voor zijn geld biedt en de bank niet kapot maakt. Gelukkig is de Canon G7X Mark III zo’n camera, want hij gaat momenteel voor ongeveer $ 750 (kijk hier voor de nieuwste prijs),

Als je kijkt naar de video- en fotografiemogelijkheden van deze camera, dan is dat uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

De G7X Mark III is geen flinterdunne point and shoot. Het is een robuuste creatieve tool die ideaal is om elke keer volledige controle over het creatieve proces te krijgen.

Controleer de huidige prijs

Canon G7X Mark III Review | Conclusie

De Canon Powershot G7X Mark III is een volledig uitgeruste compactcamera.

Canon heeft hun inspanningen met deze camera gericht op het aanspreken van twee groepen – degenen die van hun slimme apparaat naar een ‘echte’ camera willen gaan en degenen die graag vloggen en online video-inhoud voor YouTu makenzijn.

Gelukkig corrigeerde een broodnodige firmware-update enkele echt slechte autofocusproblemen met video – het grootste verkoopargument van deze camera.

Met een robuuste bouw, uitgebreide foto’s en videoprestaties en een aantal echt slimme connectiviteitsfuncties is de Canon G7X Mark III een perfecte keuze.

Afgezien van de vloggen / YouTube-mensen, zou de G7X ook geschikt zijn voor reizigers of mensen die gewoon een handige dagelijkse camera nodig hebben voor het vastleggen van familiegebeurtenissen en -momenten.

Hoewel er een aantal twijfelachtige ontwerpkeuzes zijn, is dit over het algemeen een nette en moderne camera die comfortabel en gemakkelijk te gebruiken is.

DSCF6504

Canon G7X Mark III

Kleine krachtpatser van een camera die van vloggen een droom maakt.

Controleer de huidige prijs