Colin Coleman

Hey Shotkit! Mijn naam is Colin en ik ben een trouwfotograaf gevestigd in Philadelphia, PA. Ik volg dit project al jaren, dus ik ben behoorlijk opgepompt dat Mark me heeft gevraagd om deel uit te maken van deze geweldige community!

Je vraagt je waarschijnlijk af waarom er een ukelele in het midden van mijn apparatuurfoto zit. Ooit was ik een professionele ukelelespeler – en de ukelele was hoe ik echt mijn start in de fotografie kreeg. Ik zit eigenlijk in een trein op weg naar een festival in Indiana genaamd Ukulele World Congress! Als je dit leest, sta ik midden in een veld de ukelele te spelen met mensen van over de hele wereld.

Fotografie was voor mij altijd een leuke hobby. Op een dag bladerde ik door YouTube en kwam deze band tegen genaamd UkeCanDoItMan, een volledige Filipijnse band die hiphopcovers uit de jaren 90 speelde in Cherry Hill (eigenlijk over de Ben Franklin Bridge).

Ik herinner me dat ik dacht dat hun video’s er PRACHTIG uitzagen en ik besloot contact op te nemen om te zien of we elkaar allemaal konden ontmoeten en jammen. Dat deden we, en ik realiseerde me dat het allemaal fotografen waren.

Ik heb ukelele lessen ingeruild voor mijn eerste fotografielessen, fast forward 7 jaar en hier ben ik!

Ik ben een ondersteunde artiest van KoAloha en dit is een KoAloha-KTM 00 Signature Series die ze een paar jaar geleden voor mij hebben gemaakt.

Oké, nu naar waarom je dit echt leest. Begin 2017 ben ik overgestapt van Canon naar Nikon en heb ik erg genoten van mijn tijd met de D750.‘s. Ik heb natuurlijk de D850 gehad in mijn vizier maar op dit moment de D750’s doen het geweldig. Ik fotografeer ook op alle prime lenzen.

Sinds mijn overstap naar Nikon is mijn doel het afgelopen jaar geweest om onnodige apparatuur te elimineren en echt de hele trouwdag zo minimaal mogelijk te zijn. Ik heb het gevoel dat het hebben van minder echt de “naar welk stuk versnelling moet ik overschakelen” denkprocessen uit de situatie haalt, waardoor je sneller wordt. Het daagt je uit om creatief te zijn terwijl je minder hebt. Ook is er de volgende dag minder een bruiloftskater die mijn lichaam waardeert.

Lenzen:

Nikon 24mm f/1.4

Nikon 35mm f/1.4

Nikon 45mm PC-E f/2.8

Nikon 58mm f/1.4

Nikon 105mm f/1.4

Nikon AF-S VR Micro-Nikkor 105mm f/2.8G IF-ED

De Nikon 45mm PC-E f/2.8 – mijn nieuwste speeltje. Ik ben dol op deze lens – het kan een niet-zo-geweldige scène interessanter laten lijken of worden gebruikt om een moment te verbeteren en te targeten. Ik zit zeker nog in de “ik gebruik deze veel te veel” fase van het bezitten van deze geweldige lens.

De Nikon 58mm f/1.4 – mijn favoriete Nikon lens. Dit verlaat die camera in principe nooit en zou de enige lens zijn die ik zou missen als ik ooit terug zou gaan naar Canon of zou overstappen naar Sony. Het karakter dat het heeft is anders dan al het andere in de line-up van Nikon en ik heb het gevoel dat het lang genoeg is dat ik geen 85 nodig heb (waardoor ik minder uitrusting heb) om elke afstand in de brandpuntsafstand tussen mijn 58 en 105 goed te maken.
De Nikon 35mm f/1.4 is een andere lens die bijna altijd op mijn andere camera zit en het is een van mijn werkpaarden. Mijn vriend Tony Hoffer zegt altijd dat de brandpuntsafstand van 35 mm het moeilijkst te componeren is en hij heeft 100% gelijk. Maar het is iets bijzonders als alles precies goed raakt.

De Nikon 105mm f/1.4, voel ik, is voor Nikon als wat de 135mm is voor Canon. Deze lens komt uit voor portretten, ceremonie en een beetje ontvangst. Het is enorm, veel te zwaar, maar maakt geweldige beelden.

De Nikon AF-S VR Micro-Nikkor 105mm f/2.8G IF-ED wordt langzaam uit mijn kit gefaseerd. Ik gebruik deze lens meestal voor detail en wat klaarmakende foto’s, maar hij blijft op dit moment meestal in mijn tas.

Nikon 24mm f/1.4 – Ik heb een haat-liefdeverhouding met deze lens. Ik gebruik deze lens nu ook steeds minder. Het is vooral voor portretten en voor het feestgedeelte van de receptie.

Verlichting:

Yongnuo YN-360

Jachtluipaard/Godox/Vlampunt AD200 en 860

Jachtluipaard X1N

Magmods

Cheetah Qbox24

Manfrotto 1004BAC 144″ Lichtstandaards

Manfrotto Snap Tilthead met Schoenbevestiging

Mijn Younguo YN-360 is het verlichtingsgereedschap dat de hele dag wordt gebruikt. Ik gebruik het om details, portretten, composieten en al het andere te belichten waar ik geen zin in heb. Ik heb het een miljoen keer laten vallen en het loopt nog steeds sterk.

Jachtluipaard/Godox/Vlampunt AD200 en 860‘s. Ik heb een mix van deze lampen van alle fabrikanten, ik weet niet zeker waarom. Dit systeem is het beste verlichtingssysteem dat ik ooit heb gebruikt. Ik gebruik voornamelijk verlichting tijdens recepties (860’s op camera en mijn AD200’s zijn voor OCF), donkere ceremonies en specifiek de AD200’s voor portretten. Ik gebruik de Cheetah X1N trigger als ik portretten maak met OCF en geen omslachtige flitser bovenop mijn camera wil hebben die mijn andere flitsers bestuurt.

Magmods zijn een van de beste producten ooit gemaakt. Als je ze momenteel niet gebruikt, mis je zoveel lichtcontrole en creatieve dingen die je zelf zou kunnen doen. Ik gebruik de rasters en gels specifiek, ze zijn altijd op mijn OCF-camera’s tijdens de receptie, gels zijn om te corrigeren voor eventuele witbalansproblemen. En ik gebruik de gels ook tijdens creatieve portretten.

De Cheetah Qbox24 is mijn belangrijkste lichtmodifier die ik gebruik voor portretten. Het is echt goed gemaakt en produceert geweldig licht.

De Manfrotto 1004BAC 144″ Lichtstandaards zijn de beste stands die ik ooit heb gebruikt. Ze hebben stevig standgehouden en zijn kleiner dan 1 van de lichtstandaards die ik gebruikte voordat ik naar hen overschakelde. De Manfrotto Snap Tilthead met Schoenbevestiging is een dure lichtbeugel, maar is ook heel goed gemaakt en vermindert uw lichtopstelling tijdens ontvangst in slechts een paar seconden.

Zakken

ThinkTank Retrospectief 30

ThinkTank Luchthaven Navigator

Ik ben dol op cameratassen en heb er veel te veel, maar voor bruiloften heb ik in principe mijn hele kit opgesplitst in mijn ThinkTank Retrospective 30 en ThinkTank Airport Navigator Zakken. De retrospectieve is mijn mobiele tas en de navigator is de “HUB” voor al het andere. Dat blijft meestal tot receptietijd in de auto.

MISC.

Holdfast Money Maker – Ik ben dit seizoen net overgestapt op deze band en ik vind het erg leuk hoe het het gewicht van twee camera’s verdeelt. Het zorgt er ook voor dat je er veel aantrekkelijker uitziet dan je in werkelijkheid bent, dus dat is mooi meegenomen.

Sandisk Extreme en Extreme Pro 128GB SD – Ik haat het wisselen van kaarten, dus ik gebruik twee echt grote kaarten in elke camera die de hele dag kunnen worden vastgehouden.

Mijn volledige trouwpakket:

Lichamen

2x Nikon D750’s –

Lenzen

Nikon 24mm f/1.4

Nikon 35mm f/1.4

Nikon 45mm PC-E f/2.8

Nikon 58mm f/1.4

Nikon 105mm f/2.8 Macro

Nikon 105mm f/1.4

Verlichting:

Yongnuo YN-360

Jachtluipaard/Godox/Vlampunt AD200 en 860
Jachtluipaard X1N

Magmods

Cheetah Qbox24

Manfrotto 1004BAC 144″ Lichtstandaards

Manfrotto Snap Tilthead met Schoenbevestiging

Ukulele

KoAloha KTM-00 Signature Serie

Zakken

Think Tank Retrospectief 30

Think Tank Luchthaven Navigator

MISC.
Holdfast Money Maker

www.colincolemanphoto.com

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer