Collard Studio’s

Ons fotografiebedrijf is Collard Studios en Stam en ik vorm het hele team en werk samen aan al onze persoonlijke projecten en klantopdrachten.

Onze persoonlijke projecten zijn altijd gericht op mensen en we hebben onlangs verschillende opdrachten gedaan waarbij we bij een afgelegen bergstam in Noord-Thailand verbleven. Hun manier van leven en cultuur verdwijnt naarmate ze meer en meer integreren in de Thaise samenleving, en het voelde als een laatste kans om hun unieke manier van leven vast te leggen.

We hebben ook gewerkt aan projecten in het Amazone regenwoud in Brazilië en hebben veel locaties gereisd en gefotografeerd in Zuidoost-Azië waar we gevestigd zijn, Europa, de VS en Zuid-Amerika.

Voor onze klanten creëren we prachtige on-location, travel en lifestyle content voor enkele van ’s werelds luxe merken, waaronder Four Seasons Group en BMW. We zijn ook bestemmings-trouwfotografen en hebben de afgelopen vijf jaar in 15 verschillende landen gewerkt.

Onze Kitbag:

We reizen graag licht, dus selecteren normaal gesproken een deel van onze apparatuur voor elke opdracht, afhankelijk van de vereisten. Ik gebruik de Sony a9 nu en neem 90% van mijn foto’s met twee hoofdlenzen, de Sony Zeiss 35mm f/1.4, en de Zeiss Batis 85mm f/1.8, die voornamelijk wordt gebruikt voor portretten. Voor opnamen met een grotere hoek gebruik ik de Zeiss Batis 25mm f/2, dat is een prachtige kleine lens.

Ik heb ook de Sony Zeiss 35mm f/2.8 omdat het echt lichtgewicht is en een geweldige beeldkwaliteit heeft. Op een meer algemene walkabout op een nieuwe locatie is dit mijn go-to lens, naast de al even compacte Sony Zeiss 55mm f/1.8.

We zijn ook eigenaar van de Sony RX1R, die een van de beste lenzen heeft die ik ooit heb gebruikt en zo klein en discreet is. Het stelt een beetje traag scherp, vooral bij weinig licht, maar heeft enkele van onze beste foto’s gemaakt tijdens onze reizen over de hele wereld.

Stam gebruikt Canon nog steeds op al ons betaalde werk en heeft een Canon 5D Mark IV als haar belangrijkste camerabody. Net als ik gebruikt ze graag de Canon 35mm f/1.4L Mark I voor het grootste deel van haar werk en heeft de prachtige Canon 85mm f/1.2 II als haar portretlens.

Om haar set opties uit te breiden draagt ze ook de Canon 24-70mm f/2.8 L Mark II lens die veel van de dingen die we graag fotograferen dekt en een verbluffende beeldkwaliteit heeft, en de prachtige Canon 135mm f/2 L prime lens.

Verlichting is enorm belangrijk voor ons, en met behulp van twee systemen willen we de best mogelijke verlichtingsoplossing hebben die we allebei kunnen gebruiken.

Voor ons is Profoto hier de enige serieuze optie, hun producten zijn ongelooflijk goed gemaakt, gemakkelijk te gebruiken en ze verkopen een TTL-compatibele externe trigger voor zowel Canon als Sony, wat betekent dat we dezelfde belichting kunnen delen op onze locatieshoots.

Wij dragen de Profoto B2 Flash met wat roosters en een octabox bij ons, zodat we de flexibiliteit hebben om mooie verlichting te creëren wanneer dat nodig is. We hebben zojuist de nieuwe A1 Profoto-flitser aan onze kitbag toegevoegd om ons meer opties te geven.

Lijst van Kit:

Canon 5D Mark IV – review hier

Canon 135mm f/2 L

Canon 85mm f/1.2 L II

Canon 35mm f/1.4 L

Canon 24-70 f/2.8 L II

Canon 600 EX

Sony RX1R

Sony A9

Sony Zeiss 35mm f/1.4

Sony Zeiss 35mm f/2.8

Zeiss Batis 25mm f/2

Zeiss Batis 85mm f/1.8

Sony Zeiss 55mm f/1.8

Profoto A1 Flitser
Profoto B2 Flitser

Profoto TTL-S Trigger

Profoto TTL-C Trigger

Profoto Air-afstandsbediening

Mavic Pro Drone van DJI

Ga Pro Hero 4

www.collardstudios.co.uk

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer