De beste fotobewerkingsservice

Gebruikt u een fotobewerkingsservice? Het uitbesteden van beeldbewerking is op dit moment zo’n hot topic voor fotografen.

Of je nu al betaalt voor iemand anders om je afbeeldingen te bewerken, of je hebt moeite om de taak aan een ander over te dragen, lees dit bericht door, omdat het je ogen kan openen voor wat er mogelijk is met de juiste fotobewerkingsservice.

Er zijn tal van opties voor ons om beeldbewerking uit te besteden, en het blijft een van de meest populaire manieren voor fotografen om hun bedrijf op te schalen.

Het kiezen van een fotobewerkingsservice kan een tijdrovend en frustrerend proces zijn, maar ik heb mijn best gedaan om u de hoofdpijn te besparen met mijn onderstaande recensie.

(Geen tijd om te lezen? Claim gewoon je ShootDotEdit kortingscode hieronder en begin tijd te besparen met de fotobewerkingsservice die ik in mijn eigen bedrijf gebruik.)

Instructies – volg zorgvuldig!

Om in aanmerking te komen voor het gratis abonnement van één maand, moet u 2 dingen doen:

1. Klik op de onderstaande knop

2. Voer de kortingscode in: Shotkit18

KLIK HIER OM DE EEN MAAND GRATIS TE CLAIMEN

Wat is een fotobewerkingsservice?

Op het meest basale niveau bewerkt een fotobewerkingsservice de foto’s die u maakt. Postproductie kan het meest tijdrovende onderdeel van de workflow van een fotograaf zijn, dus door deze stap uit te besteden, kunnen we bespaar veel tijd.

Wat betreft de eigenlijke beeldbewerkingsservice zelf, deze kan bestaan uit brede aanpassingen van kleuren en belichting over een reeks afbeeldingen, helemaal tot lokale aanpassingen per afbeelding, zoals ontwijken en branden, bijsnijden of spotverwijdering.

Naast visuele bewerkingen kan de fotobewerkingsservice ook zaken bevatten als ruimen, selecteren voor blog / portfolio, formaat wijzigen, exporteren en zelfs uploaden naar klantgalerijen.

U kunt alles wat moet worden gedaan nadat u op de sluiterknop op uw camera hebt geklikt, toevertrouwen aan een fotobewerkingsservice en daarom zijn ze nu zo populair.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een fotobewerkingsservice?

photo_editing_outsourcing

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Het voor de hand liggende antwoord hier is dat u bespaart veel tijd. Zelfs als je een whizz bent in Lightroom, betekent het hebben van iemand anders die voor al je postproductie zorgt dat je meer tijd voor jezelf.

Als je een trouwfotograaf bent zoals ik die alleen werkt, als je eenmaal veel vragen over bruiloften krijgt, heb je een manier nodig om schaal uw bedrijf.

Of u huurt een geassocieerde fotograaf in om voor u te fotograferen, of u besteedt de tijdrovende elementen van uw bedrijf uit aan iemand anders.

Als je van de energie en opwinding van het fotograferen van bruiloften houdt, maar een hekel hebt aan de tijd die je achter je bureau doorbrengt met het bewerken van de foto’s, is outsourcing iets voor jou.

Door gebruik te maken van een fotobewerkingsservice hebben we de mogelijkheid om verhoog het aantal bruiloften dat we fotograferen, veilig in de wetenschap dat we niet zullen verdrinken onder uren postproductie.

Het is gemakkelijk om te zien hoe we ons bedrijf kunnen opschalen en meer geld kunnen verdienen door andere mensen te betalen om te helpen met onze bewerkingswerklast.

Dus afgezien van tijd besparen en meer geld verdienen, wat zijn de andere voordelen van het gebruik van een beeldbewerkingsservice?

Nou, iemand hebben die aantoonbaar een veel meer ervaren beeldeditor dan je aan je afbeeldingen werkt, kan je ogen echt openen voor wat er mogelijk is in postproductie.

Hoewel u misschien wilt dat uw afbeeldingseditor probeert uw huidige stijl zo goed mogelijk te repliceren, kunt u hen aan de andere kant vragen om iets anders te proberen.

Een professionele retoucheur met frisse ogen aan uw afbeeldingen laten werken, kan vaak leiden tot veranderingen in uw eigen stilistische voorkeuren, waardoor uw ‘look’ wordt bijgewerkt naar iets waar u meer blij mee bent.

Welke fotobewerkingsservice is geschikt voor u?

photo_editing_service_review

Om dit bericht te schrijven, heb ik de afgelopen 6 maanden besteed aan het uitproberen van wat ik beschouw als de beste fotobewerkingsdiensten in 2017.

Ik heb ook een handvol ‘koopjes-kelder’-opties uitgeprobeerd – je bent hier waarschijnlijk in het verleden door gespamd. Ik nam er een voor het team en gaf wat geld uit om te zien hoe en waarom ze beeldbewerking voor zulke goedkope prijzen kunnen aanbieden!

Voor de doeleinden van dit bericht, I contemplated die een uitsplitsing maakt van alle beeldbewerkingsservices die ik heb gebruikt met hun voor- en nadelen, zodat u degene kunt kiezen die het beste bij u past.

Bij het testen en evalueren van elke service vond ik het al snel erg moeilijk om effectief te zijn scheid de resultaten geproduceerd door elk van hen.

[Related: How to make a photography blog – a 15 minute guide]

Zie je, met fotobewerkingsservices op premiumniveau is het eindresultaat meestal zeer vergelijkbaar (d.w.z. je krijgt een stijl van bewerken waar je blij mee bent).

Of dit nu gebeurt na de eerste poging, of na een beetje heen-en-weer feedback, je krijgt meestal beelden waar je uiteindelijk blij mee bent.

Dit komt omdat je voor het grootste deel te maken hebt met native fotoretoucheerders met veel ervaring in wat ze doen.

Als je maar communiceer uw behoeften en realistisch blijven met wat je kunt verwachten, is er geen echte reden waarom de bewerkte afbeeldingen op basisniveau van de ene premium fotobewerkingsservice beter zouden moeten zijn dan de andere.

Zelfs met de el-cheapo beeldbewerkingsbedrijven die ik probeerde, ontdekte ik dat het eindresultaat begaanbaar. Wat echter niet was, was het serviceniveau.

Het niveau van klantenservice is uiterst belangrijk bij het kiezen van een fotobewerkingsservice.

Met el-cheapo heb je te maken met het gebroken Engels van een niet-autochtoon en een soort Chinees-fluister-a-thon om van RAW-beeld naar iets te komen dat je graag aan je klant levert. Deze ‘bedrijven’ hebben vaak nul klantenservice, omdat hun model churn-and-burn is (geen langdurige relatieopbouw).

Met een premium fotobewerkingsservice kunt u verwachten dat u met een toegewijde retoucheerder praat, of op zijn minst met een enkele manager die uw feedback aan een retoucheerder zal communiceren.

Dus in plaats van alle opties voor fotobewerkingsservices te noemen die ik heb gebruikt, heb ik er een gekozen waarvan ik denk dat het de meest allround oplossing voor de overgrote meerderheid van de fotografen die er zijn.

Een overzicht van ShootDotEdit

Shoot_Dot_Edit_Review

Ik zal eerlijk tegen je zijn – ik echt Niet denk dat ik ShootDotEdit zou aanbevelen als de beste fotobewerkingsservice in 2017.

Van hun ietwat opzichtige oranje branding tot een agressieve marketingstijl, ik dacht dat ShootDotEdit de ‘Jetstar’ van uitbestede beeldbewerking zou zijn … wat had ik het mis.

Ik ontdekte al snel waarom ShootDotEdit de nummer één keuze voor zoveel trouw- en portretfotografen over de hele wereld.

Zoals ik al eerder zei, is het eindresultaat van professionele fotobewerkingsdiensten grotendeels te danken aan hoe goed u uw behoeften kunt communiceren. Het is onmogelijk om te zien of de eindafbeelding is bewerkt door bedrijf x of bedrijf y.

Er is echter een groot verschil in het serviceniveau dat u kunt verwachten. Gelukkig levert ShootDotEdit toonaangevende klantenondersteuning die persoonlijk is en op maat van elke klant, waardoor de stroomlijning van uw postproductie mogelijk is soepel en efficiënt.

In plaats van heen en weer te e-mailen om mijn eerste ‘Style Match’ klaar te krijgen, genoot ik van spreken aan de telefoon aan mijn eigen persoonlijke Style Match Consultant die het proces uitlegde en na elke stap opvolgde.

Style Match is een nieuw aanbod van ShootDotEdit dat tot doel heeft een meer gepersonaliseerd niveau van beeldbewerking. Na het indienen van een selectie van afbeeldingen waarvan u denkt dat ze uw stijl het beste vertegenwoordigen, breekt uw consultant elke afbeelding af om uw individuele stilistische kenmerken te herkennen, in een poging om ze tijdens de hoofdbewerking te reproduceren.

Zodra de optionele Style Match is voltooid, kunt u uw afbeeldingen indienen om zoals gewoonlijk in kleur te worden gecorrigeerd, waarbij u optionele extra’s kiest die geschikt zijn voor elke taak.

Ik geef er de voorkeur aan om mijn afbeeldingen zelf te ruimen en vervolgens de Lightroom Smart Previews uit te besteden aan ShootDotEdit voor de Style Match en Colour Edit. Na 3 of 4 dagen ontvang ik een LR.cat bestand dat ik eenvoudig in mijn Lightroom-catalogus kan importeren om de bewerkingen voor mijn ogen te zien verschijnen.

ShootDotEdit_review

Gelukkig zijn de ShootDotEdit-tutorials voor al hun fotobewerkingsdiensten goed gedocumenteerd.

Overigens waren de doorlooptijden bij ShootDotEdit tijdens mijn review uitstekend en een van de andere redenen waarom zoveel andere fotografen van hun service houden.

Dan bekijk ik alle afbeeldingen nog een laatste keer, soms besteed ik meer tijd aan het bewerken van mijn favorieten in Lightroom of Photoshop (met behulp van deze Lightr).oom &Photoshop snelkoppelingen).

Bij elke stap in het proces kon ik de telefoon opnemen en met iemand van ShootDotEdit spreken. Dit bleek van onschatbare waarde te zijn, vooral omdat ik het proces in eerste instantie een beetje verwarrend vond.

Het is ook vermeldenswaard dat Style Match nog steeds een zeer nieuwe service is, en het heeft naar mijn mening enkele knikken die moeten worden gladgestreken. Dit gezegd hebbende, het is een optionele, en nog belangrijker, vrij service, en ik kijk ernaar uit om te zien hoe het zich ontwikkelt.

Het andere element dat ShootDotEdit voor zijn concurrenten plaatst, is de prijsstelling.

Pricing_for_Wedding_Photographer_Post_Production__ShootDotEdit

Als je meer dan 12 bruiloften of evenementen per jaar fotografeert, is het Unlimited Plan veel kosteneffectiever.

Op dit premiumniveau zult u merken dat fotobewerkingsservices vrij vergelijkbare prijzen bieden. Dit is te verwachten als de bedrijven gebruik maken van lokaal personeel in plaats van uitbesteding naar India of de Filippijnen, waar arbeid veel goedkoper is.

De meeste fotobewerkingsdiensten prijzen per afbeelding, wat in eerste instantie erg aantrekkelijk kan lijken. In de praktijk probeerde ik echter geld te besparen door alleen de afbeeldingen te selecteren uit een taak die ik moeilijk (of niet leuk) vond om te bewerken.

Ik zou het hele outsourcingproces dubbel beginnen te raden, mezelf ervan overtuigen dat ik de afbeelding sneller kon bewerken, in een poging geld te besparen vanwege het ‘per-image’-model.

Omgekeerd (en enigszins controversieel) biedt ShootDotEdit een model met alleen een abonnement.

Abonnementen zijn voor sommigen impopulair omdat ze je lijken te ‘binden’ aan contracten en op het eerste gezicht duur kunnen lijken. Aan de andere kant kunnen ze meestal veel betere kostenbesparingen op de lange termijn.

(Blijf lezen om korting te claimen op je eerste maand…)

In het geval van ShootDotEdit is er een uiterst aantrekkelijk ‘Unlimited’-plan voor degenen onder ons die op relatief hoog volume fotograferen. Bij $ 299 / maand kunt u berekenen hoe kosteneffectief het voor u is, maar laat me het opsplitsen met een persoonlijk voorbeeld.

Ik fotografeer gemiddeld 25 bruiloften per jaar. Hoewel de meerderheid van deze bruiloften tijdens de zomermaanden zijn, komt dit gemiddeld uit op ongeveer 2 bruiloften per maand.

Als bruiloften alles waren wat ik fotografeerde, zou dit betekenen dat ik ongeveer $ 150 zou betalen voor ShootDotEdit om elke bruiloft te bewerken.

Dit is eigenlijk vergelijkbaar met sommige andere beeldbewerkingsservices die er zijn. Met ShootDotEdit kunt u echter ook andere diverse fotografie-‘evenementen’ opnemen als onderdeel van het Unlimited-plan, waardoor het veel kosteneffectiever wordt.

Naast het fotograferen van ongeveer 25 bruiloften, heb ik ook gemiddeld 15 verlovingssessies per jaar, plus ongeveer 5 familiesessies. Je kunt zelfs zwangerschaps-, pasgeboren, middelbare school senior en ander portretgerelateerd werk fotograferen.

Al deze vallen onder de definitie van ‘evenementen’ van het Unlimited Plan, wat betekent dat ze zijn opgenomen in de $ 299 / maand.

voorbeeld berekening van ShootDotEdit prijzen

Met behulp van het bovenstaande voorbeeld zou het me ongeveer $ 79 per evenement kosten om mijn beeldbewerking uit te besteden aan ShootDotEdit op hun unlimited plan. (Met de 90% korting op de eerste beschikbare maand hieronder, kan dit nog verder worden verlaagd.)

Als je eenmaal een vast bedrag betaalt, ongeacht hoeveel banen je indient bij ShootDotEdit, merk ik dat het extra motivatie wordt om probeer en boek meer werk!

Wetende dat je postproductie in wezen ‘gratis’ is (of op zijn minst, volledig betaald) is enorm bevredigend en moedigt je aan om besteed meer tijd aan de dingen waar je van houdt, veilig in de wetenschap dat het ‘grunt-werk’ wordt verzorgd!

ShootDotEdit biedt ook een goedkoper ‘Roll Over’-plan voor $ 119 / maand, dat meer geschikt is voor diegenen die 12 of minder bruiloften per jaar fotograferen. Onder dit plan kan één bruiloft ‘credit’ worden ingewisseld voor 2 portretsessies per maand, waardoor enige flexibiliteit mogelijk is.

Als u meer ‘evenementen’ per maand moet bestellen onder het Roll Over-abonnement, kunt u extra kosten betalen, maar op dit moment begint het onbeperkte abonnement logischer te worden.

Ik heb me niet echt verdiept in de verschillende niveaus van fotobewerkingsservice die door ShootDotEdit worden aangeboden, noch de toegevoegde extra’s, maar je kunt ze allemaal in meer detail zien wanneer je begint met het indienen van je eerste baan.

Business_Guides_-_ShootDotEdit

ShootDotEdit biedt tal van gratis handleidingen om u te helpen uw fotografiebedrijf te laten groeien.

Omdat dit een uitgebalanceerde beoordeling van ShootDotEdit is, moet ik enkele dingen noemen die ik niet leuk vond aan hun product en service.

Ten eerste vond ik hun website rather onduidelijk en onlogisch om te navigeren. Zelfs voor de doeleinden van deze beoordeling, proberen om hun prijzen en diensten te krijgen terwijl ik was ingelogd bleek erg moeilijk.

De Style Match lijkt een geweldig product te kunnen zijn, maar ik vond dat het wat kinderziektes had. Ik was nogal in de war tijdens de beginfase van het consult vanwege het gebrek aan adequate uitleg op de website, en zelfs nadat de service was voltooid, was ik niet 100% duidelijk hoe het zou werken naast de daaropvolgende kleurbewerkingen in mijn werk.

Tot hun eer heeft ShootDotEdit echter hun best gedaan om de service aan mij uit te leggen via meerdere telefoongesprekken, en ik stel me voor dat het proces veel soepeler wordt naarmate de service tractie krijgt.

Uiteindelijk was ik blij met mijn bewerkte foto’s, wat getuigt van zowel de Style Match als de reguliere kleurbewerking.

Vóór na de shootDotBewerk voorbeelden van bewerkingen

Voor / Na voorbeelden bewerkt met behulp van ShootDotEdit’s Style Match en Color Edit services.

Er moet ook worden opgemerkt dat ShootDotEdit één manager en aanspreekpunt per klant biedt, maar meerdere editors. Hoewel ze ernaar streven om dezelfde editor per klant te bieden, weet je eigenlijk nooit wie je werk bewerkt.

Ik had hier geen problemen mee, en de 3 full-wedding bewerkingen uitgevoerd door ShootDotEdit tijdens deze review allemaal tentoongesteld uitstekende consistentie in stijl.

Bovendien zorgt het hebben van meerdere editors die klaar staan om de taak over te nemen met een naadloze overgang ervoor dat de bewerkingsommekeer zo snel mogelijk is

Om eerlijk te zijn, zolang de eindproduct is uitstekend en er is minimale noodzaak om te communiceren tijdens elke klus… Het kan me echt niet schelen welke professionele retoucheerder mijn afbeeldingen bewerkt!

ShootDotBewerken Korting

Als een speciale aanbieding exclusief voor Shotkit-lezers, kunt u een korting van 90% op uw eerste maand claimen op een van de ShootDotEdit-fotobewerkingsplannen.

ShootDotEdit biedt zelden kortingen (omdat ze, van wat ik begrijp, al meer dan genoeg tevreden klanten hebben), dus dit is een geweldige kans om hun kosteneffectieve service te maken nog betere waarde.

Instructies – volg zorgvuldig!

Om in aanmerking te komen voor het gratis abonnement van één maand, moet u 2 dingen doen:

1. Klik op de onderstaande knop

2. Voer de kortingscode in: Shotkit18

KLIK HIER OM DE EEN MAAND GRATIS TE CLAIMEN

Hoe u het meeste uit uw fotobewerkingsservice kunt halen

Of u er nu voor kiest om uw beeldbewerking uit te besteden met ShootDotEdit of een van de andere premium services die er zijn, het is belangrijk om 3 dingen te onthouden:

1. Wees realistisch

Als je je beeldbewerkingsservice een waardeloze foto geeft, verwacht dan niet dat ze er een Picasso van maken. Je kunt een turd niet polijsten 🙂 Uw beeldretoucher kan geen wonderen verrichten, dus houd uw verwachtingen op één lijn met uw huidige werk.

2. Verwacht geen perfectie

Uw retoucheerder van de afbeelding kan uw gedachten niet lezen. Het maakt niet uit hoeveel u uw wensen communiceert, er zullen altijd gevallen zijn waarin een afbeelding niet precies wordt bewerkt zoals u wilt. Zelfs de meest ‘vanille’ bewerkingen brengen je slechts 90% van de weg ernaartoe.

Zelfs na het gebruik van een fotobewerkingsservice, moet u nog steeds de kers op de taart toevoegen met een beetje laatste polijsten, of u bewijst uw klanten een slechte dienst.

3. Heb geduld

Het maakte niet uit welke fotobewerkingsservice ik probeerde, de eerste paar e-mails waren altijd een pijn in de kont. De dingen waarvan je denkt dat ze voor de hand liggen, zijn misschien niet voor je retoucheur.

Momenten waarop u een afbeelding opzettelijk te weinig belicht, kunnen de keren zijn dat uw retoucheerder besluit de schaduwen te openen. Momenten waarop uw retoucheerder een lelijk object uitsnijdt, kunnen de momenten zijn waarop u het wilt opnemen.

Je moet over-communiceer uw wensen in het begin, en wees geduldig wanneer er onvermijdelijk wat hobbels in de weg zijn. Het werk dat je in het begin hebt gedaan om goed te communiceren met je retoucheur, zal het later veel gemakkelijker maken.

Laatste advies

Als een laatste advies, zou ik je aanraden om je aan te melden bij ShootDotEdit met behulp van de kortingscode hierboven beschikbaar tijdens uw minst druk tijd van het jaar.

Dit klinkt misschien contra-intuïtief, maar het geeft je de tijd die nodig is om de gepersonaliseerde Style Match-service in te stellen en een beetje te experimenteren met de eerste paar bewerkingen.

Zodra je je voorkeuren met je manager hebt ingeroepen en je Style Match hebt genageld, kun je aan de slag met when je drukke seizoen begint.

Dankzij het Onbeperkte Plan van ShootDotEdit kun je zelfs je oude bruiloften indienen (al je eerdere bewerkingen verwijderen), als een soort proefrit als je geen nieuwe bruiloften hebt.

Dus daar heb je het. Geef een beetje van uw creatieve controle op en geniet van de vrijheid die het uitbesteden van uw fotobewerking kan brengen. Succes!

Ik raad alleen producten en diensten aan die ik gebruik bij het runnen van mijn bruidsfotografiebedrijf. Ik gebruik ShootDotEdit regelmatig om eventuele overbelasting van fotobewerking die ik tegenkom te beheren. Door te profiteren van de 90% kortingscode bij het aanmelden voor een van hun fotobewerkingsservices, ondersteunt u Shotkit en mijn tijd besteed aan het schrijven van deze beoordelingen. Bedankt voor uw steun – Mark