Diana Ascarrunz

Hallo mensen! Mijn naam is Diana Ascarrunz en ik ben een trouwfotograaf gevestigd in Austin, Texas. Ik kwam halverwege de universiteit bij fotografie aan en behaalde een diploma dat gespecialiseerd is in commerciële fotografie.

Door een reeks willekeurige gebeurtenissen belandde ik in de huwelijkswereld. Ik fotografeer tegenwoordig vooral bruiloften, maar zo nu en dan duikt er commercieel werk op.

Als het gaat om uitrusting, hou ik ervan om nieuwe dingen uit te proberen, maar ik heb gemerkt dat ik altijd terug lijk te komen op dezelfde twee lenzen. Ik probeer het proces zo eenvoudig mogelijk te houden, zodat ik me kan concentreren op wat er overal om me heen gebeurt. Als de omstandigheden niet ideaal zijn, zal ik alle benodigde apparatuur uit de kast halen om het te laten werken.

Als je net begint, raad ik je aan om spullen te huren bij je lokale cameraplek en hun advies te vragen over wat je misschien nodig hebt. Meestal zijn de mensen die achter de toonbank werken deskundig en bereid om hun twee centen te geven. Shout out naar Precision Camera in Austin!

Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot interessant ontwerp en compositie. Ik ben op een punt gekomen dat ik weet waar mensen op zullen reageren en van zullen houden, maar ik hou er ook van om klanten en mezelf te verrassen door iets speciaals te creëren met rare experimenten met licht en vormen. Ik hou ook van het onconventionele, of het nu het paar, de locatie of het tijdstip van de dag is. Grenzen verleggen en iets moois kunnen bereiken op een plek die niet meteen bruiloft of verloving schreeuwt, is best cool.

Op een trouwdag ben ik een rustige dame met een plan. Ik maak foto’s en merk wanneer mensen gewoon even de tijd moeten nemen om te ademen, wat water te drinken en me te hergroeperen. Ik zorg ervoor dat mijn klanten weten dat ze me kunnen vertrouwen en geef ze opties voor foto’s die ze misschien niet hadden verwacht te willen. Ik hou er absoluut van om klanten de ruimte te geven om echte momenten te hebben. Hoe? Niet praten en zorg ervoor dat iedereen om je heen ook stopt met praten. Echte intieme momenten gebeuren niet wanneer iemands oom aan het woelen is.

Nadat je hebt geïnvesteerd in een goede camera met een geweldige lens, vind je de beste geheugenkaarten. Ik gebruik Hoodman Steel 64GB CF Kaarten

Draagtas:

Think Tank Luchthaven Roller Derby – Als je gaat investeren in een camerabehuizing met wielen, zorg er dan voor dat deze er 4 heeft. Deze man is groot genoeg voor mij om nooit vol te raken en klein genoeg om in elk bovenliggend compartiment te passen. Ik fotografeer veel bruiloften in het heuvelland van Texas, wat veel rotsachtige en modderige parkeerplaatsen betekent. Deze man doet geweldig werk om door zowat alles heen te komen.

Camera:

2 – Canon 5D Mark III‘s
Pentax 67 met 105mm f/2.4 – Best een beest maar de foto’s zijn prachtig. Ik kijk ernaar uit om dit jaar meer films op te nemen.

Lenzen:

Sigma 24mm f/1.4 DG Art – Dit is de lens die ik het 2e meest gebruik. Hoe klein de kamer ook is, ik kan altijd alles inpassen met deze lens. Ik vind het leuk dat het een beetje raar wordt aan de randen en ik vind het leuk dat het je het gevoel geeft er echt te zijn. Ik heb de 35 uitgeprobeerd, maar hij was nooit breed genoeg voor mij. Ik ben ook geen super luidruchtig persoon, dus het is belangrijk om dichtbij te kunnen komen. Ik gebruik deze lens de hele dag, maar ik gebruik hem het meest tijdens het klaarmaken en op de dansvloer, de stilste en luidste momenten van de dag.

Sigma 50mm f/1.4 DG Art – Ik gebruik deze lens het meest en het is mijn favoriet. Het voegt slechts een vleugje dromerig toe aan elk moment en het is het beste voor portretten die er natuurlijk uitzien. Het is ook breed genoeg om te gebruiken als je maar één lens kunt meenemen.

Sigma 85mm f/1.4 DG Art – Ik heb onlangs deze lens opgehaald en ik zie waarom mensen er dol op zijn, maar ik weet nog steeds niet zeker of het iets voor mij is. Alles is strak, de achtergrond is altijd een poel van zachtheid en de foto’s zijn mooi, maar de beelden voelen nog niet echt aan. Ik zal zeggen dat deze lens nuttig is geweest tijdens cocktailuren wanneer je probeert een aantal openhartige momenten te krijgen. Het is een stuk discreter dan mijn 70-200mm waar mensen altijd op reageren.

Canon EF 100mm f/2.8 – Ik gebruik deze lens het minst en ik moet toegeven dat het niet mijn favoriet is, maar het klaart de klus voor die kleine details.

CAnon 70-200mm f/2.8 L II – Deze wordt het meest gebruikt tijdens ceremonies. Je kunt de veelzijdigheid en scherpte van dit objectief niet verslaan. In een handomdraai pak ik deze ook voor portretten.

Verlichting Uitrusting:

3 – Canon Speedlite 600EX II-RT – Combineer deze met Eneloop batterijen en je zult goud zijn. Toen ik begon dacht ik dat ik misschien uiteindelijk krachtigere flitsers moest krijgen, maar deze zijn geweldig en als je meer kracht nodig hebt, koop dan een dubbele flitsbeugel en gebruik er twee. Ze zijn SUPER veelzijdig, robuust en ze hebben geen extra zenders en ontvangers nodig.

Fotodiox Pro LED 98A Video Licht Kit – Dit kleine lampje is krachtig en de batterij gaat voor altijd mee. Ik gebruik het vooral voor ringfoto’s en af en toe een nachtelijk portret. Als je een tweede krijgt, schuift deze op de eerste zodat ze als één lamp kunnen worden gebruikt.

2 – Manfrotto 3678B Lichtstandaards – Er valt veel waardeloos licht op. Doe jezelf en je uitrusting een plezier en krijg iets dat van hoge kwaliteit is en groot genoeg om niet om te vallen als je een paraplu toevoegt. Deze lichtstandaards zijn in principe in dezelfde staat als toen ik ze twee jaar geleden kocht. Ik hou van ze.

2 – Impact verstelbare dubbele schoenbeugel – De beste dubbele beugel die u zult vinden. Het is verstelbaar voor grotere lampen en het is super goed gemaakt. De meeste dubbele beugels hebben veel kleine bewegende delen die snel verloren gaan. Deze besparen mij en mijn second shooters veel tijd.

Riem:

Holdfast Money Maker Riem – Ik kan me echt geen beter systeem voorstellen om je spullen vast te houden. Er is iets aan deze leren band dat respect afdwingt. Omdat je 5’5″ bent met een stem die niet echt draagt, helpt het zeker als je grote groepen begeleidt op een bruiloft.

Enz:

Badger Lippenbalsem

Ibuprofen
Haarbanden
Multi-tool – Deze kleine man komt altijd van pas. Als je er een kunt krijgen met een kleine schaar, nog beter! Ze zijn altijd handig voor het snijden van tags.

www.dianascarrunz.com

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer