Dit zijn de gelekte beelden van Leica’s nieuwe SL2-S “Reporter” Camera

FacebookPinterestDelen

Sinds mei van dit jaar doen geruchten de ronde dat Leica uiteindelijk een nieuwe SL2-S “Reporter” editie camera zou kunnen uitbrengen. Een tijdje daarna was er niets concreets.

Nu zijn er nieuwe lekken opgedoken via de website Leica Rumors met afbeeldingen van wat inderdaad een nieuwe Reporter-editie is met een nieuw uiterlijk en (vermoedelijk) alle specificaties van de bestaande Leica SL2-S.

Voor degenen onder u die het niet wisten, de Leica SL2-S is een verkleinde opvolger van Leica’s 45MP SL2-camera. Het biedt een boxy maar vrij compacte behuizing met een 24MP CMOS-BSI-sensor, Meastro II-verwerkingsengine en dubbele opnamemodi voor zowel foto’s als video’s.

De standaard Leica SL2-S

Met andere woorden, het is een hybride camera met veel van Leica’s typische hoogwaardige ontwerp en technische functies die professionele videoprestaties combineren met professionele fotografie.

De Cine-modus van de Leica SL2-S camera dekt het videoaspect van de camera en is ontworpen om scherpe 4K- en Cine4K-video op te nemen in 10-bits 4:2:2-formaat met Leica L-LOG gammatechnologie met framesnelheden van 60 fps.

De geĆÆntegreerde kijk-LUT’s leveren een hoge mate van opnamecontrole tijdens het opnemen en de camera heeft de unieke eigenschap dat hij in staat is tot onbeperkte opnametijd zolang het geheugen en de lading kunnen worden gehandhaafd.

Fotogewijs is de 24MP CMOS-BSI-sensor van de SL2-S-camera voorzien van verlichting aan de achterkant en is hij bijzonder goed in opnamen bij weinig licht. Het biedt ook een enorm dynamisch bereik, 14-bits kleuren per RBG-kanaal en een ISO die oploopt tot 100.000 voor zeer ruisarme beelden bij lagere ISO-instellingen.

De camera wordt ook geleverd met high-speed object Detection AF die automatisch detecteert of objecten stilstaan of bewegen om de AF dienovereenkomstig te schakelen voor opnamen met een hoge focus.

Het bovenstaande zijn slechts enkele van de belangrijke functies die de Leica SL2-S biedt. De nieuwe Reporter-versie zal vermoedelijk dezelfde functies en specificaties bieden, maar met een geheel nieuwe externe look die veel robuuster is.

Zoals je kunt zien in de afbeeldingen hier, afkomstig van Leica Rumors, verliest de SL2-S Reporter de donkere en iets gladdere matte behuizing van zijn standaardversie om deze te vervangen door een robuustere beschermende Kevlar-laag die het grootste deel van het lichaam en de grip bedekt.

Afbeelding credits: Leica, Leica Geruchten

Omdat de grip van de standaard SL2-S zich om de carrosserie wikkelt, doet de stoere Kevlar in deze editie hetzelfde voor extra deuk-, kras- en stootbestendigheid.

Dan is er de nieuwe kleur van de camera, die iets dichter bij een donker militair groen ligt met een staalgrijze tint die enigszins metallic is in zijn uiterlijk.

Over het algemeen ziet de camera er behoorlijk aantrekkelijk uit en kan hij vooral aantrekkelijk zijn voor buitenfotografen of fotojournalisten die een echt hoogwaardige camera willen (zoals vrijwel alle Leica-modellen zijn) met een eenvoudig ogende maar stoere behuizing die de precisie interne technologie bedekt.

Hoewel het vreemd is dat Leica heeft besloten om deze nieuwe externe ontwerpfuncties aan de SL2-S te geven in plaats van de duurdere Leica SL2, is het moeilijk om te klagen over het resultaat.

Een ding dat we verwachten voor de nieuwe SL2-S-vernieuwing wanneer deze in de uitverkoop gaat, is een iets hoger prijskaartje. Het nieuwe externe ontwerp is niet puur cosmetisch met zijn stevige wrap-around Kevlar-laag en dit model kost waarschijnlijk een paar honderd dollar meer dan zijn standaardversie.

Hoewel we de exacte releasedatum voor de Leica SL2-S Reporter-editie niet kennen, is de standaardversie zeker nog steeds beschikbaar.

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiƫle tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer