Dylan Gold

Ik ben een Aussie-fotograaf uit Seoul, Zuid-Korea. Hier richt ik me voornamelijk op familiefotografie met enkele bedrijfsevenementen en koppelsessies die de rest van mijn professionele werk invullen. Mijn persoonlijke werk richt zich op tribale gezichtstatoeages, reisfotografie en het documenteren van het veranderende gezicht van mijn geadopteerde huis, Seoul.

Voor de langste tijd was ik een Nikon-schutter. Ik ben begonnen met een Nikon D50, vervolgens overgestapt op een D200D700, D800, en tot slot een D750. Ik heb in het begin voor Nikon gekozen omdat de camera goed in mijn hand lag en dat is nooit veranderd. Nikon maakt een aantal fenomenale camera’s.

Na een tijdje pakte ik een Fuji X100S als een rondloopcamera om mezelf openhartiger te laten fotograferen. Het kleine formaat, de geweldige beeldkwaliteit en de 35 mm equivalente brandpuntsafstand hadden me verkocht. Ik heb die camera een paar maanden gebruikt en merkte toen dat ik andere brandpuntsafstanden in een kleinere camera wilde. Ik heb hem ingeruild en de Fuji X-T1 opgehaald.

Gaandeweg ben ik dit gaan gebruiken als tweede body voor mijn Nikon D750.. Uiteindelijk pakte ik een Fuji X-T2 toen het werd uitgebracht en merkte dat ik eindelijk geen verschil in bruikbaarheid merkte bij het schakelen tussen de Nikon en de Fuji. Dit maakte het de perfecte back-up body.

Na een tijdje merkte ik dat ik de Nikon D750 niet nam met mij niet meer, zelfs tot mijn opdrachtwerk. Ik keek terug door mijn Adobe Lightroom-catalogi en ontdekte dat ik de Nikon-body al drie maanden niet had gebruikt! Het was op dat moment dat ik besloot om het te verkopen en een tweede Fuji X-T2 te kopen. Sindsdien ben ik een Fuji-shooter.

[See Shotkit’s Fujifilm X-T2 review here]

Ik ben een topschutter. Ik hou van snelle lenzen. Ik vind het geweldig dat elk zijn eigen unieke weergave heeft. Gelukkig staat Fuji bekend om hun geweldige line-up van prime lenzen. Mijn kit begon klein, maar in de loop van de tijd heb ik nogal wat van de lenzen in de Fuji-line-up opgepikt.

Meestal neem ik een mix van drie of vier lenzen op een bepaald moment. Ik neem mee wat ik nodig heb om de klus te klaren. Bij Fuji is het verschil in scherpstelsnelheid tussen oudere en nieuwere objectieven aanzienlijk en kan het invloed hebben op wat ik meeneem.

Als het gaat om een familiesessie, pak ik de 16mm f/1.4 in, 23mm f/2, 35mm f/2, en 50mm f/2. Soms neem ik de 50-140mm f/2.8 als er een specifieke foto is die ik wil krijgen, maar anders is het gewoon meer gewicht dan ik nodig heb als ik met kinderen werk.

Als het gaat om mijn persoonlijke werk, zoals de Tattoos of Asia-serie, heb ik veel meer tijd en zal ik werken met de mooiere (en langzamere) lenzen in de kit. Die kit is meestal de 16mm f/1.4, 23mm f/1.4, 35mm f/1.4, 56mm f/1.2, en soms de 90mm f/2.

Qua flitsapparatuur ben ik onlangs overgestapt van Nikon SB800 speedlights naar Godox AD200 units voor het extra vermogen en Fuji high speed sync ondersteuning. Snelle synchronisatie is belangrijk in mijn werk, omdat ik vaak op klaarlichte dag werk en een smalle scherptediepte wil. Dit bespaart me het dragen van filters en / of opstapringen om dit allemaal te laten gebeuren. Het stelt me in staat om snel te bewegen en met gemak op te zetten. De AD200 units hebben ook de kracht van drie speedlights, waardoor ze extreem veelzijdig zijn terwijl ze onderweg zijn.

Tot slot is er de ondersteuningsuitrusting. De Godox AD200s live op Manfrotto Nano Stands en zitten meestal in een Photek Softlighter II. Dit zorgt voor een geweldige kwaliteit van licht in een zeer kleine verpakking. Mijn camera zit op een Manfrotto 055 Carbon Fibre statief wanneer ondersteuning nodig is. Al deze uitrusting verpakt mooi in mijn F-Stop Gear Loka UL of F-Stop Gear Satori EXP met een kleine of grote ICU, afhankelijk van de kit die ik meeneem.

Voor on-the-go bewerkingen en back-ups gebruik ik mijn Dell XPS 13 9360 en een paar SSD’s voor bestandsopslag. Een daarvan is een Samsung T3 500 GB en de andere is een Caldigit TUFF 1 TB SSD.

Ik bevind me ook vaak op afgelegen locaties metgeen elektriciteit, dus ik heb ook een draagbare oplaadopstelling voor mijn camera’s. Dit omvat een klein opvouwbaar zonnepaneel met USB-uitgang en een paar Wasabi Power dubbele laders. Hiermee kan ik vier Fuji NP-W126 krijgen batterijen in ongeveer 90 minuten opgeladen in de goede zon. Ik heb ook een kleine kaartlezer / bestandsbeheerder van RavPower genaamd de Filehub. Hierdoor kan ik back-ups maken met mijn telefoon als ik me in de middle of nowhere bevind.

Uitrusting Lijst:

Fuji X-T2

Fuji XF 10-24mm f/4 OIS

Fuji XF 16mm f/1.4 WR

Fuji XF 23mm f/1.4

Fuji XF 23mm f/2 WR

Fuji XF 35mm f/1.4

Fuji XF 35mm f/2 WR

Fuji XF 50mm f/2 WR

Fuji XF 50-140mm f/2.8

Fuji XF 56mm f/1.2

Fuji XF 90mm f/2 WR

Fuji X70

Godox AD200

Godox TT350F

Godox V860II-F

Godox X1T-F

Manfrotto 6001B Nanostandaard

Photek Softlighter II 60″

Manfrotto 055 Koolstofvezel Statief

Dell XPS 9360

Samsung T3 500 GB SSD

Caldigit TUFF 1 TB SSD

Anker Powerport Zonne-energie

Wasabi Power Dual USB batterijlader

RAVPower FileHub RP-WD03

www.dylangoldby.com

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer