Eric Wallace

FacebookPinterestDelen

Ik ben Eric Wallace, een fotograaf uit Winston-Salem, North Carolina met een passie voor portretten in vintagestijl. Ik ben momenteel gevestigd in New York en werk samen met een aantal getalenteerde nieuwe artiesten die vintage tot leven proberen te brengen!

Met mijn muziekstations opgesloten op het Rat Pack en gerelateerde artiesten, en mijn televisie meestal met een klassieke film uit het gouden Hollywood-tijdperk, komt veel van mijn inspiratie van klassieke filmscènes, iconische portretten en tijdloze momenten van gevierde sterren.

De uitrusting in mijn tas is in de loop van mijn carrière geëvolueerd om de foto’s te maken die ik voor ogen heb.

Camera

Sony Alpha 7R II – Ik begon mijn fotografiecarrière in 2018 met een Sony Alpha 6000, mij aanbevolen door mijn fotografiementoren. Ik heb begin 2019 een upgrade uitgevoerd naar de Sony Alpha 7R II, wetende dat ik me meer wilde concentreren op gedetailleerde foto’s.

Met zijn 42 megapixels en ongelooflijke dynamische bereik heb ik in de loop der jaren een aantal fantastische foto’s kunnen maken en kunnen groeien als fotograaf.

De Alpha 7R II is sinds de upgrade mijn go-to camera. Ik heb tijdens mijn reis nieuwe bewerkingstechnieken ontwikkeld en met 42 megapixels kan ik foto’s uit mijn archieven opnieuw bekijken zonder frustraties of beperkingen.

Zenza Bronica ETRS – Ik fotografeer absoluut graag met mijn Zenza Bronica middenformaat filmcamera! Van de grootte en het gewicht ervan in mijn hand tot het geluid van de sluiter en het kijken naar het scherpstelscherm/zoeker is deze camera erg leuk.

Omdat veel van mijn stijl wordt beïnvloed door vintage portretten en filmscènes, is het logisch dat ik geniet van het fotograferen van vintage stijl met deze camera. Het kostte me een paar pogingen om me op mijn gemak te voelen met de camera, een paar lege rollen van verkeerd laden, enkele verspilde onbedoelde belichtingen, maar nu buiten de foto’s die ik maak met mijn Sony spiegelloze behuizing, ben ik meestal het meest enthousiast over wat ik vastleg van een sessie met de Zenza Bronica.

Lenzen

Sigma 135mm f/1.8 macro – dit is mijn favoriete lens in mijn tas, om nog maar te zwijgen van mijn grootste en zwaarste. Ik heb een aantal van mijn favoriete foto’s gemaakt met deze lens, wat de zes uur durende roadtrip op een zondag rechtvaardigde om dit prachtige glas van een verkoper op Facebook te kopen!

De macro-mogelijkheid schittert echt bij het fotograferen van schoonheid en producten. Onnodig te zeggen dat ik ontzettend blij ben met de Sigma en de scherpte van de beelden van dit objectief.

Sony 85mm f/1.4 G Master – wat kan ik zeggen over de 85mm G Master anders dan “hij blijft te allen tijde op mijn camera zitten.” Als portretfotograaf is het de go-to brandpuntsafstand.

Toen ik genoeg had gespaard om de trekker over te halen op 85 G Master had ik geen seconde aarzeling bij de aankoop. Het heeft zichzelf vier keer terugverdiend en met de 85 mm kan ik de functies van mijn Alpha 7R II echt naar voren brengen en alle 42 megapixels gebruiken op het gezicht van welk interessant onderwerp ik ook vastleg.

Sigma Art 24-70mm f/2.8 – toen dit objectief voor het eerst werd aangekondigd was het een van de moeilijkste objectieven om te bemachtigen. De populariteit zorgde ervoor dat het maandenlang op backorder stond. Ik had een tas vol hoogwaardige prime lenzen en een kitlens die ik steeds minder gebruikte. Ik was op zoek naar een goede mid-range zoomlens om te frequenteren voor shoots en dit vinkte alle vakjes aan.

Sigma kwam echt door met dit objectief, het is scherp, snel en robuust in bouwkwaliteit. Ik vind het leuk hoe het concurreert met de beeldkwaliteit van de duurdere Sony 24-70mm GMaster-lens.

Sony 35mm f/2.8 – dit was de eerste lens waar ik een aanzienlijke hoeveelheid geld aan uitgaf toen ik klaar was om te upgraden van de kitlens. Het zal altijd een plaats hebben in mijn tas, vooral met zijn kleine compacte formaat en zijn vermogen om een scherp beeld te produceren. Ik grijp naar deze lens wanneer ik een prime wil in tegenstelling tot mijn 24-70 zoomlens.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat de kwaliteit van zeiss’s glas is bewezen en keer op keer voor mij is doorgekomen in enkele van mijn favoriete opnames.

Zak

PGYTech OneMO 25L Olivine Camo – deze tas biedt meer dan genoeg ruimte voor mijn camera en lenzen en wordt geleverd met een ingebouwde schoudertas die op zichzelf kan worden gebruikt.

Hardware en software

Apple MacBook Pro 15

Apple iPad Pro 12,9″

Leg One Pro vast voor al mijn tethering en aanpassingen terwijl ik fotografeer en Adobe Photoshop/Affinity Photo (iPad) na de opname.

Laatste woorden

Ik ben altijd iemand geweest die van alles wat vintage is houdt, maar ik vond mijn ware liefde en affiniteit er niet voor totdat ik de camera pakte.

Ik hou ervan om de klassiekers opnieuw te bezoeken en inspiratie op te doen, zelfs zo ver terug als de renaissance vind ik bronnen van inspiratie.

Ik heb mijn bedrijf vernoemd naar de mentor van Leonardo Da Vinci, Andrea Del Verrocchio!

Ik heb een kit gebouwd waarmee ik vol vertrouwen elke situatie in kan lopen en weet dat ik goed uitgerust ben om de foto te maken die ik voor ogen heb.

www.verrocchiostudio.com | @polymathicwallace

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer