Familiefotografie: 18 tips voor leuke portretfoto’s

Het leven kan behoorlijk snel gaan – vooral als je kinderen hebt. Het ene moment zijn ze klein en voor je het weet gaan ze naar school of universiteit, of naar de grote wijde wereld.

Onderweg zal elk gezin kritieke tijden en kostbare momenten in het leven hebben die de moeite waard zijn om te behouden.

Verreweg de beste manier om momenten vast te leggen en te bewaren is met familiefotografie. Maar dit roept de vragen op; wat is familiefotografie precies en hoe kan ik het meeste uit het proces halen?

In deze gids voor familiefotografie behandelen we alles wat er te weten valt over dit vitale genre – het is de ultieme gids voor beginners. We hebben een enorme reeks familiefoto-ideeën en de beste fotografietips voor familieportretten.

Bovendien is deze gids ideaal als je overweegt de officiële fotograaf van je clan te worden. Of, als je familieportretten wilt maken als een betaald optreden, hebben we je gedekt.

Inhoudsopgave

Wat is familiefotografie?

Gezinnen zijn er in alle verschillende soorten en maten, dus de definitie van familiefotografie moet net zo dynamisch zijn. In essentie draait familiefotografie allemaal om het vastleggen van ongelooflijke foto’s van de mensen van wie je houdt – het helpt tenminste als je van ze houdt!

Het varieert van het maken van een pasgeboren babyfoto tot een foto met alle levende generaties van een uitgebreide familie.

De keerzijde zijn degenen die familieportretten vastleggen voor de kost – of op zijn minst als een gunst.

In de meeste gevallen is familiefotografie minder openhartig en veel meer gepland. Er is echter veel te zeggen voor openhartige en incidentele familieportretten.

Het beste deel van familieportretwerk is het vastleggen van kostbare herinneringen op cruciale momenten van de reis van een gezin.

3 Familie foto &portret ideeën

1. Wat te dragen

Portret van een groep die op een lounge zit in witte overhemden en jeans

Bij het organiseren van een familieportretsessie kun je ongetwijfeld vragen verwachten als ‘Wat moet ik dragen voor familiefoto’s?’ en ‘Wat is de beste kleur voor familiefoto’s?’

Een cruciale rol die je speelt bij het maken van familieportretfoto’s is om ze te helpen zich voor de gelegenheid te kleden.

De meest eenvoudige aanpak is om iedereen te laten coördineren – dit is veel eenvoudiger met kleine kinderen dan met onwillige tieners. Een andere optie is om ze te vragen zich te kleden voor een thema.

Een gecoördineerde garderobe dient verschillende functies – waarvan de eerste is dat u uw tijd niet hoeft te besteden aan het goedkeuren van kledingkeuzes. De algehele compositie werkt beter als ze niet botsen of identiek zijn in hun modekeuzes.

Neutrale zachte kleuren en tinten werken altijd het beste in vergelijking met de luide kleur van een enkel shirt. Houd het licht en overweeg hoe de keuzes eruit zullen zien op de beoogde locatie. Voor pasgeboren fotografie, zorg ervoor dat ze wat kledingwissels inpakken voor kleine ongelukjes.

De sleutel is hoe je met het gezin communiceert over hun keuzes en waarom ze essentieel zijn voor hun familieportretsessie. Vraag hoe ze willen dat hun foto’s eruit zien. Betrek ze bij het beslissingsproces om zich natuurlijk voor hen te voelen en hun gezinslevensstijl te weerspiegelen.

2. Waar te werken

Ouders met hun twee jongens die door een veld lopen

Het is essentieel om rekening te houden met de locatie van uw familieportretten. Stel vragen over waar ze de foto’s willen maken en hoe dat in de compos speeltition. Binnen, buiten, het plaatselijke strand of zelfs een favoriet familiepark zijn ideale locaties.

Als de locatie betekenis voor hen heeft, is de kans groter dat dit resulteert in geliefde familieportretten waar ze er comfortabel uitzien.

Plan de dag van de familieportretsessie om de locatie te overwegen en houd rekening met de weersvoorspelling als u buiten bent.

3. Hoe te poseren

Een gezin op één knie voor een huis

Het poseren van andere mensen is veruit een van de meest uitdagende aspecten van elke familieportretsessie – vooral bij het fotograferen van kinderen.

Als u jonge kinderen fotografeert, werk dan samen met de ouders om hun steun te krijgen bij het poseren van de scène.

Begrijp ook de locatie en met welke stijlen van poses u kunt werken – zitten, staan en liggen op de vloer zijn typisch.

Het door elkaar halen van deze stijlen kan het verschil maken voor de balans van familieportretten. Als de volwassenen staan terwijl de kinderen op de grond zitten, resulteert dit in een familieportret waarbij de kijker niet weet waar hij moet kijken.

Als de kinderen echter staan terwijl de ouders zitten, wordt ieders ooghoogte uitgelijnd en wordt een aangenamere compositie gemaakt.

Wanneer u met pasgeborenen of peuters werkt, werk dan lager op de grond met de ouders die luieren terwijl de kinderen voor hen spelen.

Een van mijn beste tips is om met alle gezinsleden te werken en een reeks familiefotoshoot-poses en -arrangementen te proberen, zodat ze keuzes hebben bij het bekijken van de voltooide foto’s.

18 tips voor geweldige familiefoto’s

Als je je afvraagt hoe je een goede familiefoto maakt, zullen deze tips je helpen om een aantal authentieke, openhartige en zinvolle foto’s te maken die je familie nog jaren zal koesteren!

1. Zorg voor de juiste camera-apparatuur

Uitrusting van familiefotograaf Lindy Clarbull

Uitrusting van familiefotograaf Lindy Clarbull.

  • Gebruik een geschikte camera

Ongeacht het maken van foto’s van je eigen familie of die van iemand anders, je startpunt is een geschikte camera. Foto’s maken op je telefoon of een point and shoot zal het gewoon niet redden – vooral als je je familieportret wilt afdrukken.

Gebruik voor de beste resultaten een DSLR of spiegelloze body – bij voorkeur een die verwisselbare lenzen gebruikt.

Het moet bedieningselementen hebben voor diafragma, ISO en sluitertijd. Op deze manier controleert u het uiterlijk van de foto’s en zorgt u voor een correcte belichting.

Een camera met een kwaliteitsbeeldsensor en kan beelden vastleggen in RAW-formaat heeft de voorkeur. RAW-beelden bevatten bijna alle informatie die door de sensor is vastgelegd. Als gevolg hiervan heb je veel meer controle over hoe je de foto’s bewerkt om details eruit te halen, schaduwen te regelen en hooglichten terug te duwen.

Als u families in actie vastlegt, hebt u een kit nodig met een geschikte BURST-modus (Frames Per Second) (FPS). Door portretten te maken met een hoge FPS worden meerdere foto’s achter elkaar vastgelegd terwijl uw onderwerpen bewegen.

Ten slotte is het het beste om je te concentreren op het menselijk oog als het focuspunt. Moderne DSLR- en spiegelloze behuizingen zijn voorzien van eye autofocus tracking. De tracking identificeert een menselijk oog en richt zich op dat oog – zelfs als de persoon beweegt.

  • Lenzen geschikt voor de situatie

Het succes van uw familieportretsessies hangt af van de kwaliteit van uw lens.

Portretfotografen gebruiken prime-lenzen met een brandpuntsbereik tussen 50 mm en 120 mm, omdat ze perfect zijn voor het maken van gezinsfoto’s. Met de A50-85mm-lens kunt u afstand nemen van uw onderwerp en hun gezicht op de foto krijgen.

Het is ook een ideale lens voor het verkrijgen van compressie waarbij er geen vervorming van het gezicht is, terwijl er minimale achtergrondruimte rond het onderwerp wordt gegarandeerd. Op die manier is het gezicht de centrale focus zonder afleiding op de achtergrond.

Een ander voordeel van primes is dat ze over het algemeen een groot maximaal diafragma hebben, waardoor ze ideaal zijn voor het vervagen van afleidende achtergrondelementen, typisch als je in een chaotisch gezinshuis fotografeert.

De andere lensoptie voor familiefotografie is om te fotograferen met een zoom. Een zoomlens geeft je een groter bereik en de mogelijkheid om in te zoomen op intieme details of op grotere groepen. Een 24-70mm zoomlens is veruit een van de meest populaire – een waardevolle investering voor uw fotografiebedrijf.

Een zoom met een vast diafragma zoals f/2.8 is perfect omdat het een behoorlijke hoeveelheid licht door de lens laat gaan en tegelijkertijd een geringe scherptediepte bereikt.

Als je een baby fotografeert, is een macrolens een geweldige lens om in je arsenaal te hebben voor die belangrijke close-up van de handen of voeten van de baby.

Het hebben van een reeks lenzen in uw familieportretkit zorgt ervoor dat u klaar bent voor elke situatie, maar een prime is een goed startpunt.

  • Gebruik een Tripod voor stabiliteit en gemak

Elke portretfotografie heeft baat bij het gebruik van een statief en is vooral het geval bij het fotograferen van een gezin.

Terwijl je kit stevig op een statief zit, kader je de compositie in alsof je klaar bent om de foto te maken. Dan heb je de vrijheid om een stap terug te doen van het statief en de familieleden te helpen in positie te komen en de poses te verfijnen. Het alternatief is om een assistent dit deel voor u te laten doen.

Wanneer u terugkeert naar de camera, bent u vrij om scherp te stellen en de sluiterknop te activeren om de beste look vast te leggen.

Hier is een lijst met betaalbare statieven.

2. Verlicht de scène voor correcte belichting

Ouders met hun twee kinderen die bij zonsondergang in een park lopen

Ik zou een heel artikel kunnen schrijven over de beste belichting van portretfotografie, omdat het een breed onderwerp is met talloze opties. Laten we eens kijken naar enkele van de basisverlichtingsopties die voor u beschikbaar zijn.

  • Natuurlijk licht

Het gebruik van extra verlichting zal altijd afhangen van welke verlichting beschikbaar is. Als u buiten bij daglicht fotografeert, is er veel natuurlijk licht beschikbaar.

In sommige gevallen kan het gebruik van een flitser de algehele belichting aanzienlijk helpen, zelfs tijdens de helderste dagen.

Als het gezin naar de zon kijkt om consistent licht op hun gezicht te krijgen, zorgt dit er meestal voor dat ze scheel kijken en fronsen. Om dit te overwinnen, laat ze met hun rug naar de zon kijken en gebruik een flitser om de schaduwen op hun gezicht terug te duwen of te vullen.

Hetzelfde geldt voor gevlekt licht bij het fotograferen onder bomen. Als het zonlicht direct achter iemand staat, kun je een flitser gebruiken om ‘de zon te verslaan’ en het onderwerp correct te belichten.

Een perfecte gelegenheid bestaat tijdens Golden Hour, net na zonsopgang of voor zonsondergang. Tijdens Golden Hour werpt de lage hoek van de zon een warmere gloed over een scène en verbetert huid en haar.

  • Flits

Als u binnenshuis fotografeert, moet u altijd rekening houden met het gebruik van licht dat door ramen en dakramen naar binnen komt. Zo niet, dan is het tijd om extra lichtbronnen in te stellen.

Gelukkig is er een enorm scala aan verlichtingsoplossingen voor fotografie, waarbij aan en buiten de camera flits de meest populaire keuze is bij familiefotografen.

Een enkele flitser met een diffuser of weerkaatst van het plafond zal een gelijkmatige hoeveelheid licht werpen om de compositie correct te belichten. Vermijd het gebruik van flitsen die rechtstreeks op hen zijn gericht – het zal alleen maar lelijke schaduwen werpen.

Met off-camera flitser kunt u een of meer flitskoppen instellen om licht op uw onderwerpen te werpen en zelfs delen van de achtergrond te verlichten. Het vereist een draadloze trigger die aan de camera wordt bevestigd – het fungeert als een afstandsbediening voor de flitskoppen.

De flitser zit bovenop een lichtstandaard die is uitgerust met een softbox om het licht te verspreiden. Deze eenheden staan rond de onderwerpen en op verschillende hoogtes, afhankelijk van de compositie waarvoor je gaat.

Verreweg de beste tip voor het fotograferen met elke flitser is om te oefenen en te werken aan het bereiken van de juiste belichtingen in een reeks lichtomstandigheden. Op die manier, als het gaat om het vastleggen van een familieportret, verspil je geen tijd aan het proberen de belichting correct te krijgen.

3. Optimaliseer diafragma en scherptediepte

Een vrouw die haar dochter vasthoudt in een lavendelveld

Een van de essentiële camera-instellingen voor het vastleggen van het gezinsleven is diafragma. Met handmatige bediening kunt u het diafragma via de body of lens inbellen.

Het diafragma is een diafragma in de lens dat opent om licht door te laten naar de beeldsensor.

Een smal diafragma, vertegenwoordigd door een hoger f-stopgetal zoals f/8 of f/16, resulteert in minder licht dat door de lens gaat en meer van de beeldelementen scherpstellen.

Een groot diafragma, vertegenwoordigd door een lager f-stopgetal zoals f/1.2 of f/2, zorgt ervoor dat er meer licht door de lens gaat. Het creëert ook een ondiepe scherptediepte die perfect is voor familieportretten.

Een geringe scherptediepte betekent dat slechts een select element in de foto wordt scherpgesteld. U kunt de gezichten scherpstellen en de achtergrondelementen verschijnen als een romige waas. De compositie trekt de aandacht naar de mensen en zorgt niet voor afleiding met een drukke achtergrond.

4. Bedien de sluitertijd om de actie te bevriezen

Lifestyle shot van ouders met hun baby en hond op het strand

Sluitertijd bepaalt hoe snel de sluiter de beeldsensor blootlegt en herstelt – het voegt zich bij de basisinstellingen van de camera bij het beheren van de belichting. Het is meestal een mechanische functie, maar sommige hebben ook een elektronische sluiter die de resultaten repliceert zonder bewegende delen.

Uw snelheidskeuze hangt af van de verlichting en de noodzaak om beweging vast te leggen.

Een snelle sluitertijd geeft minder tijd voor licht om van de lens naar dee sensor, resulterend in een donkerdere belichting. Het zal ook elk gevoel van beweging in de compositie bevriezen.

Een lange sluiter geeft meer tijd voor het licht om de sensor te raken – te langzaam en uw beeld zal overbelicht en nutteloos zijn.

Lange sluitertijden betekenen ook dat elke beweging wordt vastgelegd en wazig lijkt. Gebruik dit om portretten vast te leggen waarbij de onderwerpen samen spelen of betrokken zijn bij een activiteit.

De truc is om sluitertijd en diafragma in balans te brengen om het beeld te belichten en het moment op de juiste manier te bevriezen. Een goed uitgangspunt is om binnen de snelheden van 1/125 en 1/500 seconde te werken.

5. Gebruik ISO om het licht onder de knie te krijgen

Kortom, ISO is de camera-instellingen die de gevoeligheid van het licht regelen wanneer het de beeldsensor raakt.

In heldere omgevingen zoals volle zon moet de ISO tot het laagste worden gekozen. In donkere scènes, vooral zonder extra lichtbronnen, kan ISO worden verhoogd om de belichting te verbeteren.

Wees op uw hoede voor hoge ISO in donkere omgevingen die resulteren in familiebeelden met ruis – het verschijnt als korrelige artefacten waarbij individuele pixels niet correct worden belicht.

Hoewel je ruis in foto’s kunt verminderen met behulp van bepaalde softwaretools, is mijn advies om ISO laag te houden door diafragma, sluitertijd en extra lichtbronnen te beheren.

6. Leer de familie kennen

Een vader en moeder die met hun twee jonge kinderen zitten

Dit genre stelt je in staat om de privéwereld van een familie te betreden en ze op hun best vast te leggen (hopelijk).

De snelle route naar mislukking is om ze naar een buitenlandse locatie te laten komen en te verwachten dat ze zich ontspannen voelen terwijl ze vertellen hoe ze moeten staan.

Neem de tijd om de familie van tevoren te ontmoeten – idealiter op de opnamelocatie om te praten over hun familie en verwachtingen voor het uiteindelijke familieportret.

Bezoek indien mogelijk de familie bij hen thuis en leer een beetje over hen. Leer hun individuele en verenigde interesses om gesprekspunten te ontwikkelen tijdens de shoot. Ontdek wat hen aan het lachen maakt en in wat voor soort dingen de kinderen geïnteresseerd zijn.

Het zal een lange weg gaan om hen op hun gemak te stellen en verlegen kinderen uit te tekenen.

7. Plan voor een succesvol familieportret

Lifestyle fotoshoot met een vader die zijn dochter verzorgt en moeder speelt

Het plannen van een familieportretsessie is niet zonder uitdagingen – vooral met kleine kinderen of onwillige tieners.

Daarom is het zo belangrijk om de familie voor de shoot te leren kennen. Hiermee kunt u meer te weten komen over hun individuele en groepsroutines.

Het is van cruciaal belang bij pasgeborenen en kleine kinderen om hun routine te plannen, omdat ze vaak het minst flexibel zijn vanwege de maaltijd- en dutjestijden.

Planning omvat het begrijpen van de locatie – als het een buitenplek is, overweeg dan om het te bezoeken voor de portretshoot.

Zorg ervoor dat je aankomt op hetzelfde moment dat je van plan bent om de shoot te doen. Op deze manier zie je de lichtomstandigheden, de stand van de zon en het aantal mensen dat dezelfde plek bezoekt.

Een plan zorgt ervoor dat u met de klant samenwerkt om het beste tijdstip van de dag voor de portretsessie te bepalen.

8. Vergeet de gezinshond niet

Een baby die poseert met een hond op de achtergrond

Veel families hebben huisdieren als onderdeel van de clan en willen ze opnemen in het portret.

Het opnemen van de hond, kat of hamster is een uitdaging, maar het werkt ook in je voordeel. De uitdaging met huisdieren is dat ze nog minder reageren op het stellen van suggesties dan kinderen.

Het voordeel is dat een huisdier een brandpunt biedt voor kinderen of het hele gezin.

Als het huisdier een te grote afleiding voor de kinderen blijkt te zijn, zorg er dan voor dat je je familieportret met en zonder hen vastlegt.

9. Overweeg binnenlocaties

binnenfamilie

Gezinnen willen vaak hun herinneringen thuis vastleggen.

Maak voor de shoot een wandeling met ze door het huis en naar de tuin. Bespreek mogelijke locaties in het huis voor familieportretfotografie.

Denk aan familiebeelden van iedereen die samen op de lounge zit of misschien op de vloer van de speelkamer zit.

Zorg ervoor dat u de compositie evalueert, inclusief de achtergrondelementen en lichtomstandigheden.

Vermijd afleiding in de kamer, vooral omdat kleine kinderen je elk speelgoed dat ze bezitten zullen laten zien!

10. Ga naar buiten

Ouders die met hun eenjarige in een bush setting zitten en lezen

Buitenlocaties zijn trendy voor familieportretfotografie.

Ten eerste is natuurlijke verlichting gemakkelijker toe te staan en extra verlichting te vermijden. Bovendien zal buiten zijn de stemming veranderen en gedrag van jongere leden van de groep.

Een actief gezin dat graag buiten is, zal waarschijnlijk kiezen voor een buitenshoot. Leer bij het plannen wat hun favoriete buitenlocaties zijn – neem de tijd om ze te bezoeken.

Als ze geen favoriete locatie hebben, houd dan een paar van je favorieten bij de hand. Dit zijn plaatsen die je waarschijnlijk al eerder hebt gefotografeerd en die de lay-out van het land kennen.

11. Gebruik incidentele locaties

Als je met je gezin op vakantie bent, beschouw dit dan als een incidentele locatie en maak wat foto’s.

Terwijl u weg bent of ontspant in een badplaats, heeft u de perfecte gelegenheid om prachtige foto’s en geweldige vakantieherinneringen vast te leggen.

Andere incidentele locaties kunnen de lokale speeltuin of een sportevenement zijn dat het gezin regelmatig bijwoont.

U kunt ook van de gelegenheid gebruik maken om het gezin vast te leggen in een dagelijkse taak of een zeldzame bijeenkomst.

12. Maak het leuk voor iedereen

GoldHatPhotography_0010

Het fotograferen van gezinnen is een uitstekende gelegenheid om plezier te hebben, de natuurlijke vreugde van familietijden te schetsen en elke persoonlijkheid te vertegenwoordigen.

De beste aanpak is om het voor iedereen leuk te maken. Maak leuke bijnamen voor kinderen op basis van hun persoonlijkheid om ze aan jouw kant te houden.

Als ze jong zijn, wees dan niet bang om met ze te spelen of hun speelse aard te gebruiken in hoe je ze in je foto’s vastlegt.

Stimuleer speelsheid bij alle gezinsleden en maak geweldige foto’s van hen in een kietelgevecht of lachend naar elkaar. Dit soort openhartige indrukken blijken vaak de beste van het stel te zijn.

Bovendien heeft de familie een positieve ervaring om met u samen te werken, wat altijd goed is voor het bedrijfsleven.

13. Ruim je act op

Het is essentieel om op zoek te zijn naar dingen waardoor je je voorhoofd slaat tijdens het bewerken. Er is niets erger dan een perfecte belichting, pose en een magische verbinding met je onderwerpen te krijgen om vervolgens te ontdekken dat toeristen op de achtergrond aan het wandelen waren.

Wees op zoek naar achtergrondelementen die van invloed zijn op de compositie. Hekken, geparkeerde auto’s en zelfs items rond het huis kunnen het uiterlijk en de stroom van uw afbeeldingen veranderen.

Zorg er ook voor dat je je proefpersonen een grondige inspectie geeft om er zeker van te zijn dat niemand een zonnebril op zijn hoofd heeft, haar over zijn gezicht, ongeknoopte shirts of kauwgom.

14. Houd alle ogen op je gericht

GoldHatPhotography_0007

Het is tijd om op de sluiterknop te drukken, maar hoe krijg je een groep, waaronder drie peuters, zover dat ze tegelijkertijd naar je kijken.

Er is een reden waarom mensen de populaire call-outs van ‘Everyone Say Cheese’ of ‘Smile For The Birdy’ gebruiken. Sommige fotografen verzinnen hun eigen of houden met kleine kinderen een spannend speeltje boven de camera.

Ik laat iedereen een Tijger zijn en verander hun handen in klauwen. Ze hurken een beetje en doen dan hun beste poging tot een grommend tijgergezicht. Het is erg leuk en zorgt ervoor dat iedereen betrokken raakt bij het kijken naar mij.

Nu ik de familie heb laten glimlachen en losmaken, houd ik hun aandacht lang genoeg vast om hun pose te maken en naar de camera te kijken.

15. Zoek naar frisse perspectieven

Ouders die elkaars hand vasthouden en in de sneeuw lopen met hun peuter achteraan

Hoewel er een algemene trend is om je camera op ooghoogte of op een statief te houden, overweeg dan om op zoek te gaan naar een nieuw perspectief.

Fotograferen vanuit een lagere hoek van dichtbij werkt zelden, tenzij je gaat voor een leuk familieportret met een ultragroothoeklens.

Overweeg om vanuit een hogere hoek of zelfs diagonaal te werken. In plaats van ze face-on te fotograferen, stond de familie in de rij, stapte opzij om ze vanuit een hoek te fotograferen – of fotografeerde ze van achteren.

Ik suggereer niet dat je aan een boom hangt, maar er zijn fotografen die niet voor niets een trapladder bij zich dragen.

De truc is om het meeste uit je tijd te halen om verschillende looks en weergaven vast te leggen om interesse te krijgen in het eindproduct.

16. Inclusief dronefotografie

dronefamilie

Hoewel drones niet als essentieel worden beschouwd voor familieportretfotografie, voegen ze een uniek element toe.

Overweeg om een drone van bovenaf te gebruiken om een gezin vast te leggen dat langs een volledig verlaten strand wandelt met de oceaan aan de ene kant en het zand aan de andere kant.

Als alternatief, voor een actief gezin, gebruik een drone om een prachtige foto van hen te maken bij zonsondergang staand bovenop een klif of uitstulping van de rots.

Een makkelijke die altijd leuk is voor de kinderen is om iedereen op de grond te laten liggen en gewoon naar de lucht te kijken. Dit werkt natuurlijk het beste als het een bewolkte dag is, om turen te voorkomen!

17. Kleur vs zwart-wit

GoldHatPhotography_0006

Zwart-wit fotografie voor portretten is nooit oud geworden.

Overweeg om een familieportret in zwart-wit te fotograferen of te bewerken – dit is een aanvulling op een verzameling kleurenafbeeldingen.

Zwart-wit of monochrome bewerkingen voegen veel karakter toe. De toonwaarden nemen de verantwoordelijkheid voor textuur en contrast en detail met de kleur verwijderd.

B &W-bewerkingen brengen vaak vreugde en nostalgie naar een gezin na ontvangst van hun voltooide foto’s, omdat het iets ongewoons is, misschien herinnerend aan oudere familieleden van het filmtijdperk van fotografie.

18. Fotografeer openhartige familiefotografie

Een baby die op de knie van een vader zit tijdens het schilderen

Familiefotografie omvat ‘serieuze’ portretten, waarbij de scène en poses allemaal worden geënsceneerd. Het is een noodzakelijke vorm van het documenteren van mijlpalen en het laten groeien van gezinnen.

Maar het is ook de moeite waard om openhartige of documentaire fotografie te overwegen. Een snelgroeiende discipline die nieuwe elementen toevoegt aan het documenteren van het gezinsleven is een openhartig fotomoment.

Net als openhartige huwelijksfotografie, legt het de familie vast die bezig is met hun zaken. Voor kinderen is hun bedrijf speeltijd en het fotograferen van kinderen die zich niet bewust zijn van de uitrusting of de noodzaak om te poseren is onbetaalbaar.

Openhartige familiefotografie legt de natuurlijke uitdrukkingen en reacties van een familie vast terwijl ze met elkaar omgaan. Dat kun je niet repliceren in een geposeerde foto.

Veelgestelde vragen over familiefotografie

Hoeveel kost het voor een familiefotografieshoot?

Afhankelijk van uw regio kost het tussen $ 100 en $ 400 per uur voor een familieportretsessie. Het omvat niet altijd de kosten van afdrukken of bestanden, dus zorg ervoor dat u alle kosten met de fotograaf bespreekt.

Waarom is familiefotografie belangrijk?

Familiefotografie is van vitaal belang omdat het waardevolle herinneringen en tijden in ons leven mogelijk maakt die voor altijd bewaard blijven. De kwaliteit van professionele familiefotografie is veel groter dan de kiekjes die u in de afbeeldingsbibliotheek van uw telefoon hebt.

Hoeveel verdienen familiefotografen?

Er zijn veel variabele factoren, maar gemiddeld kunnen familiefotografen verwachten tussen $ 300 en $ 800 te verdienen voor een sessie van twee tot drie uur.

Laatste woorden

Als je van plan bent om prachtige foto’s van je stam te maken, heb je nu alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan.

Als je erover denkt om als portretfotograaf te werken, is er geen betere tijd dan nu. Met de groeiende vraag naar kwaliteitsinhoud die wordt gedeeld op online platforms, is de behoefte aan dit soort werk nog nooit zo hoog geweest.

Voor de fotografen die in dit genre actief zijn, laat je opmerkingen en zelfs je tips achter. Neem vooral deel aan het gesprek en voel je vrij om vragen te stellen over je volgende familieportretsessie.

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer