Felicia Simion

FacebookPinterestDelen

Ik ben een 24-jarige fotograaf die momenteel in Roemenië woont. Ik volgde een BA in fotografie aan de National University of Arts in Boekarest, en ook een MA in etnologie, culturele antropologie en folklore aan de Universiteit van Boekarest. Ik heb fotografie en digitaal retoucheren beoefend sinds ik 13 was – het begon allemaal als een droom om te reizen en verschillende culturen (waaronder die van mijzelf) te ervaren en ze door mijn eigen lens te zien.

Een van de grootste moeilijkheden die ik in mijn werk ben tegengekomen, die ik nu niet meer als een moeilijkheid beschouw ondanks de ontberingen van de artistieke wereld, was om me te concentreren op één bepaald genre. Omdat ik me ook aangetrokken voel tot woorden, werd fotografie op de een of andere manier een manier van visueel verhalen vertellen, en de verhalen die ik kies om te vertellen variëren, gevormd door de meerdere aspecten van het leven die ik tegenkom. Soms geloof ik dat mijn fotografie dichter bij poëzie staat; andere keren voel ik me aangetrokken tot documentair werk – sommigen zouden het een “lyrische” vertelling van echte gebeurtenissen noemen. Mijn camera is een verlengstuk van het zicht en daardoor omarm ik de uitgestrektheid en de nieuwheid die het dagelijks leven beschrijven.

Omdat ik geen erg technische fotograaf ben, is mijn kit vrij eenvoudig. Ik fotografeerde mijn “shotkit” terwijl ik hem inpakte voor een reis naar Zuid-Amerika die heel binnenkort komt.

Ik gebruik een Canon 5D Mark III camera, samen met drie lenzen die het brede gebied van mijn werk bestrijken: een Canon 50mm f/1.4 lens (meestal voor portretten en documentaire werk), een onlangs gekochte Canon 17-40mm f/4L lens (die vooral veel helpt in mijn landschap + menselijke figuurfotografie) en een Canon 70-200mm f/4L lens, meestal voor landschapswerk. Ik ben geen grote fan van flitsfotografie, wat soms onhandig kan zijn. Toch probeer ik mijn projecten in de buitenlucht te “programmeren” wanneer het natuurlijke licht het beste is (meestal bij zonsopgang / zonsondergang of na zonsondergang) – zie de fotografiegids voor zonsondergang.

Samen met het maken van foto’s, ben ik in Zuid-Amerika van plan om een velddagboek bij te houden (omdat ik bezig ben met antropologie, heb ik de neiging om nu meer te schrijven) en ook om wat video’s te maken – hiervoor zal ik mijn Mark III gebruiken op statief (Cullmann Alpha 2800) of een Sony HDR-CX625 full HD camera, die ik zelden gebruik, maar die handig is voor de reis.

Ik hoop dat mijn toekomstige reis een nieuw project zal worden dat fotografie, video en woorden zal combineren, waardoor mijn honger naar deze drie passies wordt “bevredigd”.

www.feliciasimionphotography.com

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer