Fujifilm geeft dringende downloadwaarschuwing voor zijn eigen camerafirmware

FacebookPinterestDelen

Fujifilm heeft vandaag een dringende waarschuwing en een verontschuldiging vrijgegeven aan gebruikers van zijn camera’s. De nieuwste firmwaredownload van het bedrijf via de Fujifilm-app heeft ervoor gezorgd dat de camera’s van veel mensen volledig zijn vastgelopen.

Onlangs merkte een groot aantal Fujifilm-camerabezitters abrupt dat hun camera’s vastliepen direct na het downloaden van Fuji’s nieuwste aanbevolen downloads voor verschillende cameramodellen.

Het bevriezingsprobleem deed zich alleen voor als de firmware-downloads werden gedaan via de Fujifilm-app voor slimme apparaten, maar dit omvatte nog steeds veel gebruikers van camera’s waarop de firmware van toepassing is.

Vooraf, op 29 novemberÞ, , Fujifilm heeft verschillende belangrijke firmware-updates uitgebracht voor veel van zijn belangrijkste cameramodellen en aanbevolen dat gebruikers deze zo snel mogelijk downloaden om de cameraprestaties te verbeteren.

Het was in de weken die volgden op deze aanbeveling dat een onbekend aantal Fujifilm-camerabezitters meldde dat hun eigen camera’s totaal niet meer reageerden nadat ze hun respectieve firmwareversies hadden gedownload.

Het probleem deed zich echter alleen voor bij gebruikers die deze downloads deden via de Fujifilm Camera Remote-app op hun mobiele apparaten. Gebruikers die hun downloads en installaties via een SD-kaart hebben gedaan, hebben tot nu toe geen problemen gehad.

De firmwareversies en camera’s die door deze vreemde technische storing worden getroffen, bestaan uit het volgende:

  • Firmware Ver.1.00 en Ver.1.01 voor Fujifilm X-T5
  • Firmware Versie 1.70 voor Fujifilm X-T4
  • Firmware Versie 4.50 voor Fujifilm X-T3
  • Firmware Ver.2.60 en 2.61 voor Fujifilm X-S10
  • Firmware Ver.1.20 voor Fujifilm X-T30 II
  • Firmware Ver.1.50 voor Fujifilm X-T30

In zijn verklaring over het probleem zei Fujifilm:

“Als reactie op het bovenstaande probleem zullen we de herziene firmware op 19 januari 2023 vrijgeven op de downloadpagina van de firmware. Daarom verontschuldigen we ons voor het ongemak, maar we willen u vragen om de herziene firmware bij te werken.”

Met andere woorden, als u een van deze camera’s hebt en een firmware-update overweegt, doe dit dan via de SD-kaartmethode of wacht tot een dag na 19 januariÞ.

Fujifilm beveelt voorlopig ook de SD-kaartmethode aan,

“Wanneer u de firmware bijwerkt met de herziene versie, moet u de firmware bijwerken met behulp van een SD-kaart volgens de onderstaande stappen. (Dit fenomeen treedt niet op bij het bijwerken van firmware met een SD-kaart.)”

U kunt hier op de pagina van Fujifilm voor het downloaden van camerafirmware vinden welke firmwareversies beschikbaar zijn voor welke cameraversies beschikbaar zijn.

Fuji heeft ook een handige video die het handmatige SD-gebaseerde updateproces uitlegt:

Volg deze instructies om uw specifieke firmware te installeren als u de eigenaar bent van een van de camera’s die door dit probleem worden getroffen:

  1. Download de nieuwste versie van uw toepasselijke firmware VOOR UW CAMERAMODEL via uw computer naar een volledig, vers geformatteerde SD-kaart. Zorg er ook voor dat je camera volledig is opgeladen.
  2. Plaats uw SD-kaart in uw camera alsof u deze gaat gebruiken om foto’s te maken of video vast te leggen. Wanneer u de camera activeert, drukt u echter tegelijkertijd op de DISP/BACK-knoppen. Dit biedt een scherm met uw huidige firmware.
  3. Druk op Menu/OK op dit scherm en selecteer de nieuwste firmware, die u naar uw SD-kaart hebt gedownload.
  4. Volg de overige instructies op het scherm en klik op OK om uw update te voltooien, wat nog eens 90 seconden of zo zou moeten duren.

Zodra u het bovenstaande hebt gedaan, schakelt u de camera uit en schakelt u deze vervolgens weer in terwijl u opnieuw op de DISP / BACK-knop drukt. Doe dit om ervoor te zorgen dat het nu laat zien dat uw gedownloade firmware actief is.

Na 19 januariÞ, kunt u de bovenstaande stappen misschien vermijden door de route van de mobiele app te nemen, maar waarom zou u de functionaliteit van uw camera riskeren voor een kleine vertraging?

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer