Fujifilm verbetert AI-tracking in X-H2S met nieuwe firmware-update

De verder zeer robuuste Fujifilm X-H2S APS-C Spiegelloze camera heeft kleine problemen gehad met onderwerpdetectie en tracking in zijn AF. Fujifilm is ingestapt met een update.

Gebruikers van deze camera kunnen nu de downloadbare firmware van de website van Fujifilm ophalen en een snelle oplossing hebben die de kunstmatige intelligentie en onderwerpdetectie van hun camera voor bewegende onderwerpen verbetert.

De update, genaamd firmware-update versie 3.00, zal ervoor zorgen dat de prestaties van de onderwerpdetectie volgens Fujifilm “sterk verbeterd” zijn. Dit geldt met name in situaties die eerder problemen veroorzaakten voor deze kleine APS-C camera.

Fujifilm en gebruikers ontdekten dat deze zwakke prestatiecontexten scènes met tegenlicht omvatten, onderwerpen die zijwaarts keken en wanneer de camera kleine bewegende objecten zoals dieren moet volgen.

De update verbetert ook de algehele prestaties voor verschillende soorten onderwerpen in het algemeen, waaronder de detectie van menselijke gezichten, willekeurige dieren zoals vogels in het bijzonder, motorfietsen, fietsen, vliegtuigtreinen en auto’s.

Een ander deel van dezelfde firmware-finessing laat de onderwerptracking van de camera en AI meer exotische onderwerpen zoals vliegende drones en insecten beter detecteren (hoewel er vanuit de POV van een AI-aangedreven sensor weinig verschil zou moeten zijn tussen een drone en een vogel.)

De drone- en insectentracking hebben echter geen eigen menu-instellingen, in tegenstelling tot veel van de andere hierboven genoemde onderwerpen. In plaats daarvan worden drones geclassificeerd onder “Vliegtuig” en insecten worden geclassificeerd onder “Vogel” in het menu “Subject Detection Setting” van de X-H2S-camera.

Je zou denken dat het volgen van het onderwerp en AI in de AF gewoon elk bewegend object beter zou volgen zonder verschillende bewegende objecten zo specifiek te hoeven categoriseren, maar dat zijn de grillen van moderne in-camera AI-technologie.

Fujifilm beweert dat de firmware-update over het algemeen het bewegingsvoorspellingsalgoritme van de X-H2S-camera verbetert en daarom volgt de camera volgens Fuji nu beter elk object dat snel over het frame beweegt.

Gebruikers die precies dit soort onderwerpen fotograferen, zouden volgens het bedrijf meteen betere prestaties moeten opmerken.

De AF-snelheid is ook verhoogd voor de camera tijdens continu-opnamen, terwijl een gebruiker op de AF-ON- en ontspanknop drukt als de camera enigszins onscherp is.

Een andere update van de nieuwe firmware is compatibiliteit met de Tripod Grip TG-BT1, waarmee gebruikers foto’s en video’s kunnen maken via Bluetooth en een power zoomlens via de Grip kunnen bedienen.

Firmware-update versie 3.00 vermindert ook een bepaalde weergavevertraging die optrad wanneer AF niet goed werkte als de instelling “Performance Boost EVF Frame Rate Priority” actief was.

Firmware-updates voor Fuji’s X-H2-camera en vele andere apparaten zijn ook beschikbaar op dezelfde site als firmware-update 3.00.

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer