Hoe alle foto’s binnen enkele seconden van de iPhone te verwijderen?

FacebookPinterestDelen

Als u geen opslagruimte meer heeft op uw iPhone, is het misschien tijd om enkele foto’s te verwijderen.

Het verwijderen van foto’s uit je filmrol voordat je je iPhone upgradet, kan ook een goed idee zijn, of misschien moet je het gewoon doen om georganiseerd te blijven.

Deze handleiding laat je zien hoe je alle foto’s en video’s in één keer van je iPhone kunt verwijderen.

We laten je ook zien hoe je alle foto’s van een iPhone kunt verwijderen, maar niet van je iCloud-foto’s.

Ten slotte leert u hoe u verwijderde foto’s kunt herstellen, voor het geval u van gedachten verandert over die ongewenste foto’s.

Dus laten we er meteen in duiken!

Inhoudsopgave

Hoe alle foto’s van de iPhone &iCloud te verwijderen? Stapsgewijze handleiding

Verwijder alle foto’s van de iPhone

alles verwijderen

Als u met uw vinger over meerdere foto’s schuift, worden ze allemaal tegelijk geselecteerd.

Als u alle foto’s van de iPhone wilt verwijderen, opent u de app Foto’s en gaat u naar Foto’s > Alle foto’s. Tik vervolgens op Selecteren, tik op de laatste foto en sleep onze vinger omhoog totdat alle foto’s en video’s zijn geselecteerd. Tik ten slotte op het prullenbakpictogram en selecteer Foto’s verwijderen.

(Misschien wilt u foto’s van uw iPhone naar een computer overbrengen voordat u deze stappen uitvoert.)

1. Open de Foto’s-app op je iPhone

2. Selecteer Bibliotheek onder aan het scherm

3. Tik op Alle foto’s, ook onder aan het scherm

4. Tik op Selecteren in het bovenste gedeelte van het scherm

5. Tik op de laatste foto (een foto rechts onder aan het scherm aan de rechterkant) en sleep vervolgens uw vinger naar de bovenkant van uw scherm. U zou blauwe vinkjes op elke foto moeten zien verschijnen.

6. Tik op het pictogram van de prullenbak onder aan het scherm

7. Selecteer ten slotte Foto’s verwijderen. Dit vertelt u hoeveel foto’s u op het punt staat te verwijderen uit uw fotobibliotheek.

Als u deze stappen zorgvuldig hebt gevolgd, kunt u uw volledige filmrol op uw iPhone in een paar seconden verwijderen.

Pro tip: Als u een enorme fotobibliotheek hebt, kan het helpen om de grootte van de fotominiaturen te verkleinen door uw vingers samen te knijpen op de fotobibliotheek om de afbeeldingen kleiner te maken. Wanneer u nu uw vinger omhoog sleept vanaf de uiteindelijke afbeelding, kunt u de foto’s nog sneller selecteren.

Verwijder alle foto’s van de iPhone, maar niet van iCloud

iCloud is een geweldige manier om een back-up te maken van alle foto’s op je iPhone en iPad, maar je moet voorzichtig zijn bij het verwijderen van foto’s van je apparaten.

iCloud werkt door wijzigingen op uw apparaten te synchroniseren met uw iCloud-opslag – dit betekent dat als u sommige iPhone-foto’s verwijdert, deze foto’s ook uit uw iCloud-back-up worden verwijderd.

In sommige omstandigheden wilt u misschien meerdere foto’s van uw iPhone verwijderen, maar ze op iCloud laten staan.

Hier is hoe het te doen:

1. Ga naar Instellingen op je iPhone

2. Tik bovenaan op je naam en kies ‘iCloud’

3. Tik op Foto’s en schakel iCloud-foto’s uit

4. Lees nu ‘hoe alle foto’s van de iPhone te verwijderen’ uit de bovenstaande gids en volg de stappen. (U kunt ook gewoon een kleinere selectie foto’s verwijderen.)

Vergeet niet dat zodra u opnieuw inlogt bij iCloud, er een kans bestaat dat onlangs verwijderde albumfoto’s van uw iPhone ook op iCloud worden verwijderd (omdat de wijzigingen zouden worden gesynchroniseerd).

Een manier om dit te omzeilen is om een ander iCloud-account te gebruiken door een andere Apple ID aan te maken en vervolgens in te loggen op je iPhone.

Verwijder foto’s van iCloud

Hoe zit het als uw iCloud-opslag vol raakt, of als u gewoon binnen de gratis 5 GB iCloud-opslag wilt blijven – hoe verwijdert u foto’s van alleen uw iCloud-account?

1. Open Instellingen op je iPhone

2. Tik bovenaan op je naam en kies ‘iCloud.’

3. Tik op Opslag beheren

4. Tik op Foto’s

5. Tik op Uitschakelen > Verwijderen – hiermee worden uw foto’s niet opgeslagen in uw iCloud-account. Na 40 dagen worden al uw foto’s en video’s op iCloud verwijderd.

Verwijder permanent foto’s van uw iPhone

Als u uw iPhone-foto’s permanent wilt verwijderen, volgt hier het proces:

1. Tik op Albums en scrol omlaag naar Recently Verwijderd

2. Tik op Selecteren en kies de foto’s die u permanent wilt verwijderen.

3. Klik ten slotte op Verwijderen om sayonara voor altijd tegen die foto’s te zeggen!

Wat zijn de alternatieven voor iCloud voor het maken van een back-up van uw iPhone-foto’s?

iCloud is zonder twijfel de gemakkelijkste manier om een back-up te maken van alle foto’s en video’s die u met uw iPhone maakt, maar niet iedereen wil abonnementskosten betalen.

Sommige mensen geven de voorkeur aan Dropbox, Google Foto’s of een van de andere populaire online opties voor het back-uppen van foto’s die beschikbaar zijn en waarmee u uw foto-app gesynchroniseerd kunt houden met de cloud.

Hoewel al deze services ook betaling vereisen, bieden ze ook vrij genereuze gratis abonnementen – het is de moeite waard om wat onderzoek te doen om te zien welke het beste bij uw behoeften past.

Onze keuze van het stel is Live Drive vanwege het gebruiksgemak en de betaalbare prijzen – u kunt zich hier aanmelden voor een gratis proefperiode.

Laatste woorden

Het verwijderen en herstellen van de foto’s die je hebt gemaakt vanuit je iPhone-foto-app is niet moeilijk, maar vergeet niet om voorzichtig te zijn – één vingerknip en je kunt mogelijk alles voor altijd verliezen!

Hoewel het betalen van een abonnement op de iCloud-fotobibliotheek voor sommigen misschien verspild geld lijkt, biedt het de handigste manier om ervoor te zorgen dat er altijd online een back-up van de foto’s van uw iPhone wordt gemaakt.

Andere online back-upopties zoals Dropbox of Google Foto’s zijn ook aantrekkelijke manieren om een back-up te maken van meerdere foto’s naar de cloud, maar niets is zo naadloos als iCloud.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer