Hoe reis je met een statief?

Als u met ingecheckte bagage reist, is het beter als u reist met uw statief in uw tas of koffer. Op deze manier is het sneller voor u om door de beveiliging te gaan, neemt het minder ruimte in beslag, is het beter beschermd en is uw handbagage lichter.

Als je een reisstatief aan de buitenkant van je cameratas hebt vastgemaakt, kun je het tijdens het dragen aan dingen vastpakken, en het wordt ook blootgesteld wanneer je het in de bovenliggende kluis van het vliegtuig plaatst, wat kan leiden tot krassen of deuken.

Als u alleen met handbagage reist, zorg er dan voor dat deze voldoet aan de vereisten van de luchtvaartmaatschappij met betrekking tot de grootte.

5 tips voor reizen met een statief

  1. Gebruik een klein en licht reisstatief dat onder de hoogtelimiet van de toegestane handbagage past en uw bagage niet te zwaar maakt. Lees ook: hoe zwaar moet een reisstatief zijn?
  2. Overweeg een statief dat in uw tas past (in plaats van eraan te worden vastgemaakt). dit zorgt ervoor dat het beschermd blijft en niet vasthoudt aan andere passagiers tijdens het instappen, enz.
  3. Overweeg om vroeg te betalen, zodat u een mooie grote ruimte in de overheadkluis kunt krijgen.
  4. Overweeg om de balkop van je reisstatief te verwijderen (vooral als je een vloeistofkop gebruikt of een met een handvat dat uitsteekt).
  5. Overweeg een tafelblad of ministatief in plaats van een full-size statief. Deze kun je soms zelfs in je jaszak stoppen.

Zijn reisstatieven de moeite waard? Vrijwel zeker wel, maar je moet ze gemakkelijk en onopvallend met je mee kunnen dragen.

Kan ik een statief meenemen als handbagage?

Elke luchtvaartmaatschappij, soms elk reistarief met een luchtvaartmaatschappij, kan andere regels hebben over de handbagage die u mag meenemen. In de meeste gevallen kunt u een statief meenemen als handbagage , vooral als het aan uw tas is vastgemaakt.

Het belangrijkste is dat het de groottebeperking niet overschrijdt. Wees ook voorbereid op enkele extra veiligheidscontroles die kunnen gebeuren.

U kunt de reacties op het forum hieronder op Trip Advisor zien wanneer iemand vroeg of ze een reisstatief in een vliegtuig mogen meenemen als handbagage, maar voor een officieel antwoord (althans voor de VS), vermeldt de TSA statieven als goedgekeurd voor zowel handbagage als ingecheckte bagage.